keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Heippa!

Olipas mielenkiintoinen otsikko :). No tällä minä nyt kuitenkin tämän esittelyni aloitan. Olen siis se Helinän mainitsema kolmas kirjoittaja tälle blogille. Noin viikko sitten Helinä kysyi, että alkaisinko hänen ja Jenskun kanssa tähän blogiin omasta balettitaustastani jotain palasia tuomaan, ja hetken miettyäni päätin ottaa tämän kunnian vastaan.

Olen siis 19-vuotias nuori vaimo Tampereen seudulta. Olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2011 asti eli tämän projektin lomassa kirjoittelen myös omaan blogiini hieman baletista sivuavia juttuja edelleen. Käyn lukion viimeistä vuotta ja haaveilen jatko-opinnoista sosiaali- ja terveysalalle. Olen kiinnostunut kehon hyvinvoinnista liikunnan, ravinnon ja rentoutumisen kautta. Valokuvaan paljon ja toivon, että saan kuvia myös tähän blogiin liittyen otettua ja julkaistua.

Liikunta on ollut läsnä elämässäni jo pienestä tytöstä lähtien, koska olen energinen ja menevä persoona. Tanssi tuli kuvioihin jo hyvin nuorena. Koska rakastan musiikkia, sen rytmiä, liikettä ja tunteiden ilmaisua, tanssiminen on ollut looginen väylä toteuttaa näitä kaikkia.

Tanssi- ja voimisteluhistoriastani vielä. Aloitin 5-vuotiaana baletin, jota harrastin muutaman vuoden ajan, kunnes muut harrastukset ja muutto toiselle paikkakunnalle lopettivat tanssin hetkeksi. Uudella paikkakunnalla aloitin joukkuvoimistelun ja puolen vuoden harjoittelun jälkeen siirryin kilpajoukkueeseen nimeltä Hiutaleet. Voimistelun lisäksi kävin nykytanssitunneilla. Yläasteelle siirryttäessä nykytanssi jäi voimistelun jalkoihin, koska kilpailu matolla oli kovaa ja harjoituksia useaan kertaan viikossa. Voimistelu-urani kuitenkin tyssäsi nopeasti sairastumiseeni. Ajattelin, että toivuttani jatkaisin voimistelu, mutta sairaslomani venyi ja lopulta kolmen vuoden jälkeen en enää palannutkaan matolle vaan aloittelin liikkumistani varovaisesti showtanssin kuvioin. Showta harjoittelin puolitoista vuotta, kunnes elämän tilanne tuli taas esteeksi.

 Nyt pitkän tauon jälkeen olen toipunut ja pystyn taas oikeasti nauttimaan tanssimisesta. Siksi uskaltauduin aikuisbaletin puolelle katsomaan, mitä taidoistani on enää jäljellä. Hauskaa yhteensattumaa on myös se, että aikuisbalettitunnit ovat samaisessa salissa kuin balettini viisivuotiaana aloitin. Vaikka itse balettia olen tanssinut vähemmän kuin muita lajeja, se on kulkenut jokaisen lajin harjoituksissa mukana. Baletti on minulle ollut aina avain kehon hallintaan ja lihaskuntoon. Siksi sitä on harjoiteltua niin voimistelun, nykytanssin kuin showtanssinkin parissa.

Toivon osaavani tuoda teille vähän omasta historiastani ja suhteestani tanssimiseen, jotain uutta tähän blogiin.  Minulle saa esittää toiveita ja kysellä jos on jotain tarkennettavaa. Lisää itsestäni ja tanssimisesta saatte varmasti myös kuulla jatkossa uusien postauksien kautta.


Ja näin ajakohtaan liittyen oma (vanha ja heikossa valaistuksessa napattu) vanhojen kuva.

Terveisin Cucu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti