keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vastauksia!

Tänään vastailen synttäripäiväni kunniaksi teidän lähettämiin kysymyksiin, joita kyselin viime kuussa :). Mulle jäikin tänään hyvin aikaa näihin, koska sairastan kotona perusflunssaa, enkä päässyt ollenkaan tämän päivän balettitunnille. Olen yrittänyt jakaa kysymyksiä hieman aihepiireittäin niin, että samanaiheiset kysymykset olisivat perätysten.
BALETTI

Miksi muinoin aloitit tanssin? 

Aloitin tanssin noin neljä vuotta sitten, kun jouduin lopettamaan joukkuevoimistelun polvien kipujen vuoksi. Halusin oppia jotain uutta ja harkitsin karatea, sirkusta ja monia muita harrastuksia. Päädyin kuitenkin tanssimaan kummitätini antaman lahjakortin vuoksi. Aloitin show-tanssin, koska olin lukenut siitä aikaisemmin sarjakuvalehdestä. (Lisää täällä)


Entä baletin?

Olen monen monta vuotta haaveillut baletista ja käynyt satunnaisilla tunneilla. Baletissa mua kiehtoi sama kurinalaisuus, kuin joukkuevoimistelussa. Tätä kautta se tuntui jo valmiiksi tutulta, eivätkä tunnit kuulostaneet etukäteen ollenkaan niin pelottavilta kuin esimerkiksi improvisaatiotanssin tunnit (joille en varmasti ikinä uskalla mennä). 


Tuleeko sulle koskaan sellanen voi vitsi olo mikset alottanu aikasemmin?

Joka päivä! Tiedän kuitenkin, ettei se olisi ollut aikaisemmin mahdollista ja olen kiitollinen siitä, että sain aloittaa sen kuitenkin "näin aikaisin", enkä vasta vaikkapa kymmenen vuoden päästä.

Minkälainen se balettikoulu on, missä käyt harrastamassa balettia?Onko se sellanen hieno paikka, missä on iso peili ym.?

En oikeastaan harrasta balettia balettikoulussa tällä hetkellä. Käyn työväenopiston järjestämällä aikuisbalettikurssilla, joka järjestetään vapaa-aikakeskuksen balettisalissa. Sali itsessään on juurikin tuollainen hieno, eli siellä on iso peili, tanko ja puinen lattia. :)

Kuinka monta kertaa viikossa harrastat balettia, ja teetkö sä kotona jotain liikkeitä?

Työväenkurssi on kerran viikossa keskiviikkoisin, eli tällä hetkellä käyn baletissa vain kerran viikossa. Aloitan ensi kuussa kuitenkin toisen balettitunnin balettiopistolla, jolloin tunteja on siis kaksi viikossa. Kotona balettiliikkeitä tulee tehtyä joka päivä välillä ihan vahingossakin. Kävelen puolivarpailla, teen välillä piruetteja ja tenduita, harjoittelen hyppysarjoja, kun liikun huoneestani keittiöön ja niin edelleen. Välillä varaan tunnin pelkästään balettitunnin juttujen kertaamiseen ja harjoittelen ihan kunnolla.

Jos teet niin kuinka monta kertaa ja kuinka kauan (esim. puol tuntii tai 2h) ?

Tähän tuli vastattua jo hieman edellisessä. Joka päivä tulee tehtyä jotain pientä, mutta noin pari kertaa viikossa varaan tunnin kunnon harjoitteluun, johon kuuluvat kaikki balettitunnilla käydyt jutut. Tämän jälkeen käytän hieman aikaa (10-30 min) venyttelyyn, riippuen siihen löytyvästä motivaatiosta.

Mitä odotit baletilta, ja onko se/ne oletukset käyneet toteen? Vastaako baletti odotuksiasi?

Toivoin löytäväni baletista jotain samaa, kuin joukkuevoimistelusta aikoinaan; ikuista kehittymisen tarvetta ja notkeutta. Odotin liikkeisiin tarvittavaa tarkkuutta, kurinalaisuutta ja korjauksia. Odotin myös balettisarjojen tanssimista ja klassista musiikkia. Eniten kuitenkin juuri niitä hallittuja ja tarkkoja liikkeitä.
Lähes kaikki odotukseni ovat täyttyneet, mutta olen huomannut, ettei kokonaisia pitkiä balettisarjoja tehdä vielä pitkään aikaan. Tämä tulee kuitenkin varmaan toteutumaan vielä jossain vaiheessa.

Mistä haaveilet sekä tanssin suhteen että muuten?

Baletin (en harrasta tällä hetkellä muuta tanssia) suhteen haaveilen tulevasta kehityksestä, vaikeammista sarjoista ja hypyistä, kauniista balettipuvuista, kärkitossuista ja niiden mukana tulevasta lisähaasteesta, sekä toisesta balettitunnista. 
Muutoin haaveissani leijuu opiskelupaikka, unelmakoti, pieni perhe, kilpikonna, Sonyn kamera, japanin kielen osaaminen, yhteinen viikonloppu poikaystävän kanssa ja todella paljon muuta... 

Haluaisitko esiintyä baletissa?

Tietysti, koska pidän tanssiesityksissä esiintymisestä. Aikuisbaletin harrastajalla esiintymismahdollisuudet ovat kuitenkin aika vähäiset, joten tämä ei ole ykköshaaveeni baletin suhteen :).


NOTKEUS JA MUU LIIKUNTA

Kuinka notkea oot? 

Notkeuden määritteleminen riippuu tietysti katsojasta, mutta veikkaisin olevani keskivertoista ihmistä notkeampi. Spagaatti oikea jalka edessä onnistuu, ja selkäni on ollut aina melko notkea. Yritän laittaa tähän muutamia venyttelyaiheisia kuvia, jos niistä pystyisi päättelemään paremmin. (Anteeksi huono laatu!)

Teetkö kotona jotain lihaskunto juttua?

Teen välillä lihaskuntoa, kun aikaa ja motivaatiota löytyy. En kuitenkaan treenaa joka päivä ja myös koulu vie suuren osan ajasta. Sanoisin, että teen vähemmän, kuin mitä haluaisin :D.

Käytkö salilla?

Pyrin kesäisin käymään aina välillä salilla, kun tavallisia tanssitunteja ei ole. Pysyisi sillä tavalla edes osa lihaksista kasassa syksyyn asti...

Urheiletko muuten paljon?

En kovinkaan paljon. Kouluaikana en tee juuri muuta tanssituntien ja satunnaisen kotitreenin/kotijumpan lisäksi. Joululomalla en senkään vertaa... Kesäisin käyn välillä kävelyllä ja juoksulenkillä metsäpoluilla, sekä muutamia kertoja salilla.


OPISKELU


Mikä on sun unelma-ammatti? 

Jos unelma-ammatin ei tarvitse olla realistinen niin siinä tapauksessa haluaisin tehdä käsin suklaakonvehteja :D. 
Realistisesti haaveilen olevani vielä joku kaunis päivä lääkäri. Erikoistumista siitä eteenpäin en ole vielä miettinyt sen kummemmin, kun ensin pitäisi päästä sisälle opiskelemaan edes peruslääkäriksi.


Mitä meinaat lähteä opiskelemaan?

Yritän päästä keväällä 2016 Kuopion lääketieteelliseen :).

Ootko hyvä koulussa?

Miten määritellään hyvä? Olen mä ainakin kaikista lukion kursseista läpi heti ensimmäisellä kerralla päässyt ja todistuksessa on lähinnä kaseja ja ysejä. Toivottavasti olisin tarpeeksi hyvä lääkikseen...
BLOGI

Oletko tutustunut Heidiin enemmänkin?

Olen nähnyt Heidin kerran Tampereella, mutta muutoin ollaan juteltu blogien kommenttikentissä :).

 Seuraatko jotakin balettiin liittyviä blogeja, jos joo, niin mitä?

Seuraan todella monia balettiaiheisia blogeja. Joitain aktiivisemmin ja joitain harvemmin. Tässä listä osasta blogeista:

Venyttelyhaaste/-postaus

Tästä tuli kaksikin kyselyä hieman samasta aiheesta, joten voisin yrittää tällaista saada tehtyäkin. Venyttely kuvissa näyttää aina vain niin epäedustavalta... :D.KUVA

Oisko kuvassa se hehkutettu questbar?

Kuvassa veikattiin olevan myös nuudelia, mutta oikea vastaus oli HATTARAPURKKAA! Löysin tätä Citymarketin karkkihyllyltä ja ensimmäinen ajatukseni oli "mitä ihmettä nyt oikeasti?!" Oli ihan pakko ostaa ja kokeilla. Purkka maistui ja tuntui aluksi aivan hattaralta, mutta muuttui suussa hubbabubbamaiseksi purkaksi ;D


-Helinä

10 kommenttia:

 1. Heh, sinun kysymyspostauksesi sai huomattavasti paremman lopputuloksen kuin omani. Toisaalta pitää ehkä olla näin opena iloinen, ettei kysyttävää ole ja tunneilta saa vastaukset omiin kysymyksiin. :)

  Kirjoitan asiasta myöhemmin omaan blogiini, mutta minun on pakko opettajana kommentoida noita venyttelykuviasi. Selkäsi on upean liikkuva, mutta tuollainen 90 asteen kulma on nikamille on todella vaarallinen (ja hyvin yleinen voimistelijoilla). Pahimmillaan selän taivuttaminen ilman vatsan tukea aiheuttaa nikamakaaren murtuman, joka ei oikeastaan koskaan käsittääkseni parane. Eli: ota hyvä tuki vatsaan ja yritä saada selkääsi kaari suoran kulman sijaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 90 astetta ei oikeastaan tunnu venytyksenä selässäni ollenkaan (en tiedä mistä johtuu, voiko olla jo jotain vaurioita tms.?), mutta en yritä sitä venyttää siitä ns. ylikään. Yritänkin selkääni venyttäessä saada venytyksen tuntumaan enemmän yläselässä, kuin tuossa, joka menee vahingossa itsestään 90 asteen kulmaan. Tämä on todella hankalaa, koska en tunne esim. siltavenytyksissä, milloin selkäni on tuossa kulmassa ja milloin ei. Pitää ensi kerralla kokeilla tuota vatsalihaksilla tukemista!

   Poista
 2. Kyllä selkäsi olisi todennäköisesti kipeä, jos siinä olisi isompia vaurioita. Koska selkäsi on kuitenkin todella liikkuva, se tarvitsisi venytyksen sijaan pikemminkin vahvistusta.

  Huomautan asiasta siksi, että nuorena olin hyvin huoleton enkä jaksanut kiinnostua, jos joku varoitti minua jostakin liikkeestä. Kohautin vain olkiani ja totesin, ettei minuun satu. Voin kertoa, että näin vanhempana kyllä harmittaa oma yliolkaisuus. Meillä jokaisella on vain yksi keho eikä sen korjaaminen aina onnistu kovin menestyksekkäästi. Siksi kannattaa olla varovainen, ettei myöhemmin tarvitse katua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkälihakseni ovat onneksi kehoni lihaksista parhaiten kunnossa olevat!

   En siis tarkoittanut äskeistä vastaustani pelkkänä "olankohautuksena", vaan olen oikeasti huolissani tuosta jyrkästä kulmasta, koska se on silmääni ennenkin näyttänyt epäluonnolliselta. Varsinkin nyt, kun vahvistit asian, että siitä saattaa seurata jotain pahempaa.

   Ajattelin vain tähdentää, etten kuvissa venytä selkääni pakolla tuohon kulmaan :).

   Poista
 3. Muotoilin oman kommenttini huonosti. En tarkoittanut ettetkö ottaisi asiaa vakavasti, vaan puhuin enemmänkin yleisellä tasolla siitä, miksi tartuin asiaan. :)

  Sama ongelma on monilla voimistelijoilla myös jalan nostoissa ja heitoissa taakse; selkä menee notkolle ja siihen tulee syvä kulma. Kannattaa siis tarkistaa vatsan tuki myös näissä liikkeissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :). Pitääkin katsoa ja tarkkailla tuota kulmaa entistä tarkemmin!

   Poista
 4. Meinasi unohtua: synttärionnea! :)

  VastaaPoista
 5. Mä mietin vähän samaa kuin Nuorallatanssija, siis tuota selkäjuttua. Mulla on tosin ihan päinvastainen tilanne kun sulla Helinä, tai ainakin yläselkä on ihan jäykkä ja lievästi kyfoottinen (itse asiassa ihan "oikein" sanottuna kait se on lievästi kyfoottinen _rintaranka_). Selkäongelmaisena (rangan kompressiomurtumia) mä olen melkein ylihysteerinen kaikissa selkään kohdistuvissa jutuissa. Yhteen aikaan olin ylihysteerinen myös olkapäiden kanssa, koska ne itsestään (!!) lumpsahteli paikoiltaan, ja se oli kivuliasta jos mikä! Mutta nyt ilmeisesti on lihasta sen verran niveltä tukemassa, kun ne ovat pysyneet paikoillaan..
  Mutta juu, samaa mäkin sanon, eli seläntaivutuksissa muista vatsalihasten tuki.

  Ja hei, hyvää syntymäpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kuulostaa aika hirveältä tuollainen itsestään sijoiltaan meneminen :/. Onneksi pysyvät nykyään paikallaan!

   Tulen varmaan kyselemään tuota selkäjuttua kuvien kanssa vielä lisää jossakin postauksessa :). Kiitoksia neuvoista!

   Kiitos ;D

   Poista