keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

24 tuntia balettisalissa

Tämän päivän balettitunnin jälkeen mun on tullut vietettyä yhteensä hieman yli 24 tuntia balettisalissa. Suurinpiirtein se tarkoittaa 136 plietä, 68 grande plietä, 272 tendua, 204 battement tendua, 204 fonduta, 204 frappea, 40 valssitriplettisarjaa, 70 taivutusta, 84 soutenua...

  Pohdinkin tänään kotimatkalla, onko tämä (vielä melko vähäinen) määrä toistoja kehittänyt mua johonkin suuntaan tai saanut mut tajuamaan jotain omasta kropastani.

Olen onnekseni huomannut, että myös mun kroppani tykkää baletista. Mikään paikka ei ole enää niin usein kipeä kuin ennen. Polvet eivät ole oireilleet moneen moneen kuukauteen ja lonkkakin oli tänään kipeä ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Ennen lonkan kipu oli joka kuukautinen ongelma.

Olen oppinut lisäämään liikkeisiin sitkeyttä entisen pelkän terävyyden lisäksi ja pitämään lihaksien jomotuksesta seuraavana päivänä (se kun kertoo, että on tehnyt hyvin töitä). Olen oppinut nauttimaan venyttelystä enemmän (se kun estää pahimman lihasjomotuksen :D) ja venyvyyttäkin on tullut lisää. Silti tuntuu välillä, ettei mun kropassani ole tarpeeksi sitä jotain. Aukikiertoa, siroutta, venyvyyttä, voimaa... Toisaalta tiedän, että treenaamalla kaikki "se jokin" paranee ajan mittaan.

Eilen tajusin ensimmäistä kertaa jotain mun nykyisestä suhteesta balettiin, kun mun poikaystäväni sanoi: "On susta tullut kyllä aika balettityttö... mut ei se haittaa."

Mä selailen balettipukuja netistä, piirrän balettiaiheisia kuvia, treenaan lähes joka päivä kotona, venyttelen vielä useammin, luen balettiblogeja (tämän kirjoittamisen lisäksi) ja katselen balettivideoita. Mutta silti, ei se haittaa. Baletti on tällä hetkellä jotain semmosta, mikä saa mut iloiseksi ja auttaa arjessa eteenpäin. On mulla paljon muutakin, mitä puuhailen; käsitöitä, lukemista, maalausta ja niin edelleen, mutta baletti on silti vallannut paljon mun ajastani.

Millainen suhde teillä on balettiin tai tanssimiseen yleensä? :)

-Helinä

4 kommenttia:

 1. Anonyymi5.3.15

  Meillä koulu tuntee mut juuri sinä baletti tyttönä :D olen kyllä muuttanut suhdettani tanssiin ja balettiin tässä lyhyen harrastukseni aikana. Nykyään se on keino pitää itseni kunnossa, liilkuvaisena, ja keino ilmaista jotain niin herkkiä tunteita baletin kautta. Se on ihana harrastus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun koulussani on niin paljon enemmän balettityttöjä, etten siellä varmaankaan kuulu tuohon ryhmään kenenkään silmissä :D.
   Baletti on tosiaan niin paljon kaikkea, että on mahdotonta luetella jokaista asiaa. :)

   Poista
 2. Miten sä laskit noiden liikkeiden lukumäärät? :D
  Mutta joo.
  Mulla on elämä jakautunut balettielämään ja muuhun elämään. Balettielämä pitää mut järjissäni ja jaloillani, mutta on sillä myös himmeämpikin puoli; täytyy osata tasapainoilla niiden välillä ja miettiä mikä on tärkeää.
  Mulla on ehkä pikkuhiljaa ruvennut menemään se kuherruskausi ohi: ennen kaikki pyöri tanssin ympärillä, mun oli pakko tehdä kaikkea, elin ja hengitin vain balettia. Nyt vaikeustason noustua, mun on ollut pakko räätälöidä asennetta ja suhdetta balettiin.
  Kaikkein hirveintä on myöntää, että en tahdo enää jaksaa aina mennä tunneille. Siis menen, mutta vilkuilen kelloa ja toivon tunnin loppuvan, koska häpeän itseäni tunneilla niin paljon. Perfektionisti minä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin ne hyvin suurpiirteisesti. Olen ollut nyt yhteensä 17 balettitunnilla (suurin osa on kestänyt 1,5 h) ja joka tunnin alussa on tehty lähes samat sarjat plietä, tenduja jne. Kerroin sarjoissa tehtävät toistot seitsemällätoista. Esim. hyppyjä varten tehtäviä plieitä en ottanut ollenkaan huomioon. Onko mulle tullut jokin laskuvirhe ._.?

   Mulle kävi aikoinaan vähän samalla tavalla. Yhtäkkiä huomasin tanssitunneilla vain odottavani niiden loppumista. Tämä tosin johtui yleensä siitä, että tuntui jäävänsä lajin suhteen laahaamaan jopa puoli vuotta paikoilleen saamatta treeneistä mitään positiivista itselleen. Tällöin mulla tuli eteen yleensä lajin vaihdos :D.

   Poista