tiistai 31. maaliskuuta 2015

Höpöttelyä

Eilen balettitunnilla jatkettiin sarjaa hieman eteenpäin. Haluaisin tehdä koreografiaa eteenpäin enemmän kerralla, tuntuu ettei se etene kovin nopeasti. Eilen siihen lisättiin periaatteessa 4  askelta. No, ainakin on nyt kaksi viikkoa aikaa hioa tuo omalta osalta priimakuntoon, kun ensi viikolla maanantain tuntia ei ole pääsiäisen takia.

Tänään olin fysiikka 2 -kurssin kokeessa aikomuksena korottaa ekavuonna saatua seiskaa. Näillä näkymin tuo "taidonnäytös" enintään laskee numeroa... En ymmärrä, miten koe meni niin huonosti, vaikka tunneilla ymmärsin asiat ja kertaustehtävätkin onnistuivat. Kurssilla tuntui, että opin paljon lisää ja sisäistin asioita. Aina ei voi näköjään onnistua.

Onneksi huomenna pääsee taas balettitunnille, jospa aivot tästä jotenkin tuulettuisivat ja tuo häpeän tunne kokeesta laskisi. Onneksi harrastusten parissa ei ole mitään kokeita ja kilpailuja muutakuin itseään vastaan.

Eilen kävi kyllä kumma juttu. Mun polvi oli ennen balettituntia kipeä ja pelkäsin plieitä jo etukäteen, lämmitellessä tunnille ne sattuivat ja vihloivat polvissa. Tunnilla kipu kuitenkin katosi ja developetkin pliessä onnistuivat ilman minkäänlaisia vihlaisuja. Osaako kukaan selittää tätä? Onko tämä sitä niin sanottua "baletin taikaa"? :"D

-Helinä

9 kommenttia:

 1. Ääk toivottavasti tästä ei tuu ihan järkyttävän pitkä postaus :D Mutta niin, tosta polvesta. Mulla itselläni on tässä vuosien mittaan ollut vähän polvisärkyjä, mutta nyt viime kuukausina se on pahentunut silleen, että kävin lääkärissä. Sain daignoosiksi kontromalasia, eli mun polvilumpioni on hieman pehmentynyt :s Se lääkäri sano, että mikään ei ole siis rikki siellä polvessa ja vaikka se on kipeä, tuskin onnistun sitä rikkomaankaan. Eli vaikka se olisi kipee, nii hän suosittelee silti liikuntaa, koska polvelle liikunta on aina terveellistä. Mistä tää kontramalasia sitten johtuu, on kaiketi ylipronaatiosta, mitä mun jaloissa on ollu lapsesta asti, eli nilkat taittuu silleen sisäänpäin (laita vaikka googlen kuvahakuun ylipronaatio), minkätakia mun jalka on virheasennossa ollut jo vuosia 247. Lapsena kävin tän ylipronaation (tutummin lättäjalkaisuuden) takia lääkärissä, ja mulle annettiin tehtäväks kaikkii jalka/varvasjumppaa, eli piti nostella kyniä lattialta varpailla ja repiä paperia varpailla jne, mutta koska olin typerä lapsi, en juurikaan tehnyt näitä harjoituksia. Nii nyt sitten 23-vuotiaana mulla on polvessa toi kontramalasia, jee. Tästä piti tulla jonkinlainen neuvo sulle, mutta näköjään tee menikin mun sairauskertomukseksi :'D Se mun pointtini tais olla se, että tohon kontramalasiaan kuuluu nimenomaan polven vihlominen, nii voi olla että sullakin on ehkä se, koska se tuntuis olevan aika yleistä. Sain siis itse ton diagnoosin ihan viime viikolla. Nyt mun pitäis soittaa fysioterapeutille ja sopii aika sen kanssa, nii sen kanssa vähän katottais, minkälaista treeniä keksittäis tolle polvelle. Tohon kontromalasiaan ei siis ole muuta hoitoa, kun että niitä polvea ympäröiviä lihaksia tulee vahvistaa, ettei siihen polveen kohdistuis niin paljon rasitusta, eli niiden lihasten pitäis niinku suojata sitä polvea.

  Mulla meni nyt ihan hukkaan tää pointti :DD Kiitos ja aamen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta! Mulla jalkaterä taipuu helpommin ns ulospäin ja olen huomannut polvikivun välillä helpottavan, kun yritän kävellä "lättäjalkaisesti". Syy saattaa siis helposti olla jossain samantapaisessa kuin sulla :)

   Poista
 2. Toinen mikä tuli mieleen, niin kireät pohkeet ja niiden lihaskalvot.
  Mulla on kans noita polven vihlomisia, mut yhdistän ne siihen leikattuun sivuristisiteeseen. Lisäksi se, että olen huomannut käveleväni jalat aukikierrossa ihan normaalisti, lisää kipuja. Jos tanssiessa polvi ei ole täsmälleen oikeassa linjassa, vaan luiskahtaa hieman sisään, lisää kipua. Samoin se, jos esim. 4. ja 5. asennossa en käytä pelkästään lonkkia aukikiertoon, vaan käännän polvista. Erittäin paha tapa.
  Mutta joo, mulle käy noin kans tunnilla: jos on kipuja, huomioin ne aina tankosarjojen aikana, mutta mitä pidemmälle tunti menee, niin sitä enemmän unohdan ne kivut. Sitten voi tunnin jälkeen olla aika kipeä olo..
  Nivelkivuille löytyy sata ja yksi eri syytä, ja yhtenä päivänä voi särkeä ihan julmetusti jotakin kohtaa ja seuraavana päivänä se on ok. Tai mulla ainakin näin, kiitos fibron... >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun toinen jalka on luonnollisesti hieman sisäkierrossa, ei paljon, mutta on kuitenkin (tämän jalan polvi on se kiukkuinen yksilö). En ole itse huomannut kääntäväni jalkoja polvesta aukikiertoon, mutta saattaahan sitä tapahtua huomaamattakin.

   Harmittavia nämä nivelkivut, tuntuu että jokainen tanssia harrastava kärsii niistä... :/

   Poista
  2. Tanssi on pirun hyvää liikuntaa, mutta nivelille etenkin baletti on myrkkyä. Ihmiskehoa ei vaan ole tehty baletin vaatimia asentoja varten. Sen takia ennemmin tai myöhemmin jokainen tanssija pääsee kivun kanssa tuttaviksi.. :P

   Poista
  3. Tuo on kyllä ikävää. Tulee väkisinkin mieleen, minkä ihmeen takia täytyy sitten ihmisten harrastaa tällaista :D. ("Nokun on pakko tanssia!")

   Poista
  4. Jostakin olen kuullut, että tanssijat ovat masokistisia.. :D Ainakin itse tunnistan tämän piirteen.

   Poista
 3. Kuten sanottua, polvikipuihin voi olla sata ja yksi syytä. Oppilaat usein kyselevät minulta neuvoa kipuihinsa. Koska en ole lääkäri enkä fysioterapeutti, annan aina saman neuvon "jos se vaivaa sua, kannattaa mennä lääkäriin". Eli jos tuo polvikipu vaivaa sinua, kannattaa aina tarkistaa mistä on kyse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vaivaa kuin noin kerran kuussa nykyään. Kerran yläasteella kävinkin lääkärissä. Hän neuvoi vain kokeilemaan "oikeaa liikuntaharrastusta" tanssin sijaan. Onneksi ei ole tarvinnut käydä siellä toiste! :)

   Poista