torstai 26. maaliskuuta 2015

Omaa aikaa

Sain varattua koulun tanssi-/balettisalin itselleni hieman alle pariksi tunniksi. Kertailin balettijuttuja ja venyttelin omassa rauhassa ilman pelkoa siitä, että kaadan, hajotan tai tiputan mitään (toisin kuin kotona).

Tanssiluokassa on tosi hyvä äänentoisto, kun kaiuttimia on eri puolin luokkaa. On ihanaa, kun musiikin kuulee joka puolelta, vaikkei se ole edes kovalla :D. Huono puoli salissa on se, että aluksi siellä on jäätävän kylmä, mutta toisaalta ilma menee huonoksi hetkessä. Tästä syystä ikkunaa pitää vähän väliä availla.

Kertailin kukkaisvalssia, otin videoita ja katselin niistä mitä voisin parantaa ja mikä näyttää jo melko hyvältä. Itse opin tällä tavalla ehkäpä parhaiten. Helposti huomaa, missä liikkeissä polvi meinaa jäädä koukkuun tai missä kädet heiluvat kuin olisin lentoon lähdössä. Näitä kohtia on sitten helpompi korjailla. Omien videoiden katselu on silti aina hieman epämiellyttävää, kun korjattavia asioita on niin paljon! :"D

Miten te pyritte itsenäisesti parantamaan tanssianne? :)

-Helinä

10 kommenttia:

 1. Mä välillä varaan yhtä balettisalia, jota olen varaillut jo useamman vuoden ajan. Teen siellä perus tankosarjoja, keskilattialla esim. piruetti- ja hyppysarjoja, ja kärkkäreillä puuhailen. Lisäksi mikäli on näytös tulossa, harjoittelen sen numeroa. Myös kotona kertailen välillä jotakin hankalampaa sarjaa ja harjoittelen näytösnumeroa.
  Muuten sitten teen kotona jonkin verran lihaskuntoa, mutta venyttelyyn mun pitäis kunnolla panostaa. Olen lintsannut siitä ihan törkeästi >:( Mutta aina tuntuu siltä, ettei se hyödytä, kun seuraavana päivänä lyö ihan hirveät jumit päälle, eikä vähään aikaan sitten juuri venytelläkään, ja ollaan taas alkutekijöissä. Juu-u, tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelet tosi paljon tuntien ulkopuolella!
   Hmm, kannattaa varmaan koittaa jotain tosi kevyitä venytyksiä. Ikävää, jos venyttely saa kropan jumiin, mulla käy yleensä päinvastoin. :)

   Poista
 2. Olis muuten ihanaa itsekin videoida omia treenituokioita, mutta on teknisiä ongelmia. Mun oikea kamera (eläkkeellä jo) on niin surkea, ettei akku kestä paria minuuttia kauempaa. Puhelimessa olisi sitten parempi kamera ja videointimahdollisuus, mutta miten sillä oikein itse kuvaa? Mihin sen puhelimen laittaa ja niin, että sillä saisi edes kohtuullisen hyvää jälkeä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitan mun kännykän, jossa on muoviset, vähän tahmeat kuoret, nojaamaan esim. penaaliin jakkaralla tai seinään (jos kuvaan vain jalkoja).
   Voiskohan sen saada pysymään sinitarralla tai jollain paremmin :D.

   Poista
  2. Kakspuolisella teipillä :'D
   Mulla ei oo edes niitä kuoria tai suojakoteloa kännykälle. Mutta eiköhän tyhmä keinot keksi...

   Poista
 3. Hienoa, että sulla on mahdollisuus varata koululta tanssisali. Me olemme välillä koulun liikuntasalia varanneet tanssikäyttöön ja kelpaahan sekin mainiosti. Kuvailemme sillointällöin tanssivideoita ja niiden katseleminen on kyllä yhtä tuskaa, vaikkakin erittäin hyödyllistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin tämän varausjutun oikeastaan vasta maanantaina, vaikka tiesin varausmahdollisuudesta jo ainakin vuosi sitten. Hidas sytytys :D.
   Välillä jos katsoo vain jalkoja tai käsiä niin tanssi saattaa näyttää ihan kohtuulliselta, mutta kun katsoo kokonaisuutta... voi ei :'D. Onneksi siitä on tosiaan jotain hyötyäkin!

   Poista
 4. Mulla on pääsiäisen jälkeen varattuna tanssisali itselleni kerran viikossa, ja olen tosi paljon miettinyt tota videointihommaa. Olisi aivan loistava nähdä ittensä videolta, koska sit oikeesti näkis ne koukkupolvet ja muut ongelmat ihan kunnolla, ja niihin osais ehkä sit puuttua paremmin. Teknologia tulee tosin mullekin ongelmaksi, nimittäin en tiedä yhtään että mihin laittaisin sen kameran? Mulla itselläni ei edes ole mitään videokameraa, mutta mun miehelläni on tollanen GoPro-kopio, nii saisin sen varmaan lainaan. Mut meillä ei oo mitään telinettä sille, eli se pitäis vielä keksiä.... Lisäksi mua vähän jännittää, että mitenköhän ihmeessä saan sen salin musavehkeet toimimaan, sillä olen aivan tajuttoman huono kaikissa teknisissä vempaimissa... No, sen näkee sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan, että tuo GoPro on kamera? Jos se pysyy itsestään pystyssä, niin voihan sen laittaa johonkin kulmaan jakkaralle tai muuhun korokkeelle ja tukea varmuuden vuoksi siltä puolelta, minne se mahdollisesti keikkaisi.
   Pystyisitkö etukäteen kysymään joltain? Noi musavehkeet ei ole munkaan juttu, joten kysyin tanssinopeltani ennen tuntia, miten toimivat :D.

   Poista
 5. Juu on kamera :) En oikein tiedä keneltä kysyisin noista musavehkeistä.. Mietin sitä sitten ku näen ne laitteet :)

  VastaaPoista