tiistai 17. maaliskuuta 2015

Onnea on...

... Päästä tanssimaan koreografiaa! Maanantain tunnilla tehtiin kokonainen vartti varsinaista tanssia eli kukkaisvalssia. Oli niin ihanaa päästä vihdoin tanssimaan. Sai kuunnella musiikkia, painaa uutta koreografiaa päähänsä ja miettiä paikkoja. Samalla tietysti yrittäen parhaansa mukaan muistaa nilkkojen ja polvien ojennukset. Rakastin sarjassa olevaa nopeampaa kohtaa, joka tosin hidastettiin useimpien toiveesta. Sen saa onneksi tehdä vielä nopeastikin, jos haluaa. Sarjassa on siis useampia "vaikeusasteita", joista saa valita sen mukaan, miten haluaa tehdä.

Tangolla tehtävissä sarjoissa kiehtoo niiden tarkkuus ja opettajan tarkat korjaukset. Toisaalta musta tuntuu, että tanko häiritsee keskittymistä. Luultavasti se johtuu siitä, että nojaan tankoon liikaa ja täytyy keskittyä enemmän siihen, ettei nojaa. Keskilattialla tätä ongelmaa ei ole, kun ei ole mitään mihin nojata :D. (Pitäisi varmaan alkaa kuvittelemaan, ettei tanko ole siinä?)

Diagonaalisarjoissa pidän eniten siitä, että ne liikkuvat niin paljon eteenpäin ja varsinkin hypyt ovat yleensä korkeampia.

Koreografiaa tanssiessa kaikista harjoituksista yhdistyy jotain kokonaiseksi tanssiksi :).
Mulla on nyt se vaihe, kun haaveilee baletista ammattina. Mutta hei, eihän se ole mahdollista. Tästä syystä fysiikan, biologian ja kemian kirjojen pariin ja baletti saa jäädä rauhassa harrastukseksi :).

Tulipahan tehtyä taas parinkympin tilaus Porsellille... Se kauppa syö mun rahat :"D. Tästä kuitenkin lisää taas, kun paketti tulee perille.

-Helinä

13 kommenttia:

 1. kiva postaus! ja muuten meillä on neuvottu baletissa pitämään vaan muutamalla sormella tangosta kiinni jos siihen on tapana nojata..(taitaa tosin toimia vaan jos tehdään tankoon päin) tsemppiä luku hommiin ja baletti tunneille :) -Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen yrittänyt vähän tuon tapaista, mutta hiukankin horjahtaessa puristan tankoa taas kuin henkiriepua. Hetken päästä yleensä tajuan tämän ja yritän tehdä parannuksen ;D.

   Poista
 2. Heh, sulla on kuherruskuukausi menossa :D
  Mutta Ellillä oli hyvä pointti. Meillä korostetaan sitä, että tangossa ei saa roikkua, ja tankosarjoissa on paljon tasapainoja ja piruetteja, ja tasapainot pitää tehdä ilman tankoa. Sitten muutenkin kesken tankosarjojen yritetään tehdä mahd. pienellä kosketuksella tankoon.
  Viime viikolla tehtiin kaikki tankosarjat keskilattialla, arvaa oliko hankalaa tehdä viidennessä grand plié, kun oli niin tottunut siihen tankoon! Mutta vartalon hallinnan, kannatuksen ja tasapainon kehittymisen kannalta äärimmäisen tärkeää on tehdä liikkeet tangon mahd. vähäisellä tuella, tai sitten tehdä ne keskilattialla. Tosin tässä pitää olla sen verran sitä vartalon hallintaa ja tekniikkaa taustalla, ettei sähellä sarjoja vähän-sinne-päin -menetelmällä ja loukkaa itseään.

  Mutta koreografioiden tanssiminen on tosi kivaa! Meillä on nyt meneillään Coppelian harkat, ja tekniikkatuntien ohella tulee loppukevät olemaan tosi tiivis näytöstreenien kanssa. Mutta mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo kuvaakin hyvin :D.

   Mun on paljon helpompi keskittyä omaan vartalon tukeen ilman tangon antamaa tukea, täytyykin kokeilla pitää tankokättä mahdollisimman kevyesti tangolla :). Eiköhän tämä tästä ajan (ja treenin) kanssa parane!

   Olen nyt harjoitellut tuota pientä koreografian pätkää kotona niin paljon, että en millään jaksa odottaa maanantaihin ;D. Jos sitä vaikka jatkettaisiin lisää :)

   Poista
  2. Onko teillä Helinä mitään näytöstä tulossa?

   Poista
  3. Luulisin että ei, koska ei ole sanottu mitään :)

   Poista
 3. Anonyymi23.3.15

  Mulla myös tanko vie vähän keskittymistä. Välillä huomaa, että on taas tullut nojattua vähän liikaa. Välillä sen vaan unohtaa...
  Mun harjoittelusta (ja muustakin elämästä) voit lukea Blogistani:
  https://tanssitytto.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käynytkin lukemassa blogiasi aina välillä :). Meitä tankoon nojaajia on siis enemmänkin!

   Poista
  2. Anonyymi23.3.15

   Miksiköhän ei tullut linkkiä. No toivottavasti joku jaksaa muuten poimia osoitteen...En pääse edes nimimerkilläni kirjottelee...
   T:Tanssityttö

   Poista
  3. Anonyymi23.3.15

   Joo, sinä Helinä olet tosiaan käynyt blogissani (kiva kun joku käy), mut ajattelin, et jos joku muukin täältä löytäisi sinne...
   T: Tanssityttö

   Poista
  4. Kommentteihin ei taida saada ollenkaan linkkiä :/. Nuo osoitteet täytyy aina itse kopioida :)

   Poista
 4. Anonyymi23.3.15

  Nii mä kopioin sen mun sivujen kautta, mutta ei näköjään toimi. Nimimerkin kautta tulisi kai suora linkki, mut sillä se ei päästä mun kommentteja yleensä läpi. En ymmärrä miksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikseiköhän sun kommentit tule, jos kirjoitat nimimerkillä? Kuulostaa oudolta :/

   Poista