lauantai 18. huhtikuuta 2015

Yumiko-haaveet

Olen haaveillut Yumikon puvuista siitä asti, kun näin niitä ensi kertaa jossakin YouTuben videossa. Löydettyäni Yumikon sivuille ensimmäiset ajatukseni olivat hieman epäuskoisia. Saako mallin, kankaan ja värit valita aivan itse? Mutta kuka maksaa balettipuvusta 60-80 euroa?

Nyt melkein vuoden päästä olen alkanut ajattelemaan, että voisin tosissani alkaa säästämään yhtä Yumikoa varten. Olen keräillyt erilaisiin purkkeihin ja purnukoihin jo ainakin kolmen vuoden ajan lähes kaikki kaupasta vaihtorahana saamani (ja maasta löydetyt) 5,10, 20 ja 50 sentin kolikot. Ihan vain sitä varten, että joku päivä voisin ostaa niillä jotain kivaa itselleni. Nyt näitä kolikoita on kertynyt yli 50 euron edestä, joten pitkää matkaa Yumikon hintaan ei ole. Kuulostaako tämä ihan hullulta idealta? :D

Tarkan ja vaikean karsinnan jälkeen haaveiluni kohteeksi päätyivät Charlotte, Larissa, Kate, Noe ja Jessica -nimiset puvut. Niiden välillä tulisi vielä päättää tarkemmin (onneksi aikaa tässä on ainakin tarpeeksi). Värit ja kangas ovat jo mielessäni melko selkeät. Jotakin sinisenvihreää tai oranssinpunertavaa ja valkoista techni-materiaalista. Kokotaulukon mukaan L-koon pitäisi mahtua mulle, mutta luultavasti tilaisin kuitenkin XL-kokoisen puvun. Ihan vain varmuuden vuoksi. Isoa pukua voi aina pienentää, toisin kuin pientä pukua suurentaa.

Törmäsin myös DivaDancen sivuilla BodyWrappers-merkkisiin pukuihin. Yksi niistä oli aivan ihana; harmaa pinkeillä koristuksilla. En ollut koosta kuitenkaan varma (ja kaupassa kelpasi vain PayPal ja postiennakko), joten puku jäi ostamatta.
Onko kellään vastaisen varalle kokemuksia BodyWrappersin kokoluokituksesta verrattuna esim. Capezioon tms? Entäs Yumikon puvuista? :)

-Helinä

Kuva Yumikon sivuilta.

7 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Mä oon tehny vähän samaa noitten rahojen kanssa mutta oon säästänyt vaan 5senttisiä nyt niitä on jo viiden euron edestä, joka on sinänsä ihan hyvin vaikka toi sun 50€ kuulostaa ihan huikealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo! Olin positiivisesti yllättynyt, kun laskin nuo. 5 senttisiä oli kympin edestä, 10 senttisiä yhdentoista euron edestä, 20 senttisiä 17 euron edestä ja 50 senttisiä kaiketi 14 euron edestä. Pikkuhilujen säästäminen kannattaa :D.

   Poista
 2. Anonyymi18.4.15

  Mä oon hoikka, 170-senttinen ja niin Capezion, Blochin, Plumen kuin Yumikon puvuissakin M-koko on juuri sopiva. Yumikossa L on selkeästi liian iso. Ainoa balettimerkki, jonka puvuissa S tai jopa XS on mulle sopiva, on Piruetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse 178 cm/63 kg ja puvuista menee yleensä L, eikä XL:kään ole ollut mitenkään järkyttävän iso. Parista harvasta puvusta on mennyt myös M-koko.
   Tuon kommenttisi perusteella tilaisin kuitenkin ehkä sittenkin L-koon Yumikon :).

   Poista
 3. Noihin kokoluokituksiin ei kannata aina ihan orjallisesti luottaa. Mä olen kaikkien luokitusten mukaan kokoa XS tai S, mutta oikeasti puvun pitää olla kokoa M.
  Oon tosiaan 154,7 cm, normaali vaatekoko on XS/24"/32-34. Mulla on pitkähkö selkä, joten usein s-kokoinen leotardi voi olla liian lyhyt. Blochin mitoitus on kerrassaan kummallinen - m on liian pieni ja leveä, l on liian iso. Capezio, Intermezzo ja Plume ovat kokoa M, ja toimii.
  Joten riippuu paljon rakenteesta, onko pitkä vai lyhyt selkä. Mutta nämä seikat varmasti tiesitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Blochin mitoitus vaihteleekin ihan hurjasti! Yksi L-kokoinen ei mennyt päälle ja toinen M-kokoinen olikin sopiva. Monet L-kokoiset ovat tosiaan sopivan pitkiä, mutta jotenkin löllöjä leveyssuunnassa. On se kummallista :D.

   Poista
  2. Normaali vaatekoko on tosiaan 36-38/M, topeissa menee myös S. Lantio ja hartiat on mulla ne, jotka tarvii 38- ja joskus jopa L-koon. :)

   Poista