keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Esitysasiaa ja tervehtymistä!

Tällä kertaa voin onnekseni kertoa, että olen selkeästi paranemaan päin! Aamun jälkeen nenä ei ole ollut tukossa, eikä särkylääkkeellekään tullut käyttöä koko päivänä. Kurkkupastilleja tosin kului, mutta olo on ollut huomattavasti parempi. Muutoin päivä ei (balettia lukuunottamatta) sujunutkaan ihan nappiin.

Aamulla heti jääkaapin avatessani margariinipurkki tipahti lattialle ja sotki vaatteeni ja lattian. Bussissa osa laukkuni sisältöä tippui vieressä istuvan miehen syliin. Treeneissä tiputin juomapullon aukinaisena lattialle ja aiheutin salin nurkkaan lätäkön. Kotiin tullessani kännyni tippui avoimeen tiskikoneeseen ja samalla kaadoin maidon lattialle. Minäkö muka kömpelö, ehei :D.

Baletissa meni erittäin hyvin ja sain tanssittua tunnilla ihan kohtalaisesti. Saimme jopa kehuja musiikkiin tanssimisesta, siitä kuinka tehtiin liikkeet oikeaan aikaan. Tuntui erittäin hyvältä sen laskemisvuodatukseni jälkeen. Sain itselleni varmistusta, että osaan oikeasti tehdä koreot oikeisiin laskuihin.

Tänään tehtiin tanssi loppuasentoa myöten loppuun. Meitä esitykseen tulevia on lopulta vain 5, joten loppuasennossa "jouduin" keskelle (puolivarpaille tiukkaan 5. asentoon, kädet ylhäällä, voi apua).Ollaan siis sellaisessa auran muodossa. Saatetaan joutua kuulema pysymään siinä pienoinenkin hetki näytöksessä, seuraavan musiikin alkuun asti. Mulle täydellisessä asennossa pysyminen tuottaa hankaluuksia jo 5 sekunnissa. Täytyy alkaa tosissaan treenaamaan tuota loppuasentoa, etten romahda siitä esityksen lopussa. Onneksi meidät esitellään aikuisten alkeisryhmänä, etteivät yleisön odotukset ole mitkään vaativat. :"D

Tanssi alkaa muutoin sujumaan jo paremmin, pieniä tasapaino-ongelmia huomioimatta. Onneksi on vielä lähes kaksi viikkoa aikaa (toisin kuin huomiseen fysiikan kokeeseen)!

Ope sanoi, että esiintymismekon alle voi laittaa vaaleeansinisen, suoraolkaimisen leotardin, jos sellaisen omistaa. Mullahan on juuri sellainen! Lisäksi vaaleanpunaiset sukkikset ja tossut. Päähän meille tulee ilmeisesti jokin sininen nauha nutturan ympärille.

Kenellä muuten on myös näytökset vielä edessäpäin? Tosi monethan ovat niistä jo suoriutuneet, onnittelut heille! :)

Ihan näin ohimennen opiskeluasiaa:
Ilmoittauduin tänään syksyn fysiikan ja kemian yo-kirjoituksiin, fysiikka pakollisena. Siinä onkin sitten pakko onnistua :D.

Eilen tulivat kevään yo-kirjoitusten tulokset. Nyt mulla on kasassa viime syksyn lyhyen matikan E ja tän kevään äikän E, bilsan M ja enkun B. Tuloksiin olen erittäin tyytyväinen. Pelkäsin, ettei enkku mene läpi ollenkaan ja lopulta tulikin Bee A:n sijaan.

-Helinä

6 kommenttia:

 1. Hyvä että oot parantumassa! Ja hyvin se loppu asento menee:D esityksissä on aina niin keskittynyt,että varmasti pysyy määrätyssä asennnossa, tai ainakin mulla käy niin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy yleensä just toistepäin! Esityksessä olen jotenkin ihan ylilatautunut ja nopeat sarjat ja hypyt sujuvat. Tasapainot eivät sitten millään! :D

   Poista
 2. Mulla taasen menee niin, että harjoituksissa en saa sitä latautumista, tunnetta peliin. Opettajat ja harjoituttajat hokevat vaan siitä tunteesta, eläytymisestä, ja mä yritän, mutta aina se jää esittämiseksi, näyttelyksi harjoituksissa. Itse esityksessä taas tuntuu siltä kuin lentelis ilotulitusraketteja korvista, naama on leveässä virneessä ja mä vaan saan jostakin sen oikean tunteen siihen tanssiin. Olipa kyse espanjalaisesta tulisuudesta, pienestä ilkikurisuudesta tai sellaisesta gisellemäisestä eteerisyydestä, se tulee esiintymistilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Mulle tosin kerran kävi sellaisen "tulisen" ja näyttävän tanssin kanssa heti ekalla kerralla koreografiaa tehdessä niin, että pystyin eläytymään tanssiin täysin. Tanssi olikin ja on edelleen mun kaikkien aikojen lempparikoreografia. Harmi kun en muista sitä enää :/. Musiikki oli siis vielä hieman vahvempi ja voimakkaampi versio tästä: https://www.youtube.com/watch?v=eozkx00NSIM&feature=youtube_gdata_player . Moulin Rouge - Tango de Roxanne (tai jotain sinen päin)

   Poista
  2. Oi mä rakastan tuota tangoa, ja onneksi mulla on tuosta se vahvempi versio!
   Aina kun pääsen peilisalille, mulla on tuo tango - ja muitakin vastaavia - mukana, ja tuohon tanssiminen ja koreon luominen on jotain uskomatonta! <3

   Poista
  3. No mutta sitten varmaan ymmärrätkin ihastukseni sitä koreota kohtaan :)!

   Poista