tiistai 5. toukokuuta 2015

Korvaustunti

Tänään lähdin korvaustunnille tarkoituksellisesti aikaisin, koska en tiennyt ollenkaan, missä tunti olisi. Rakennus oli kyllä selvillä; lukioni viereinen päiväkoti/koulu. Koulun alueella on kuitenkin kaiketi kolme rakennusta ja jokaisessa vähintään 4 ovea... Onneksi oikean oven eteen oli laitettu kyltti (jonka näin tosin vasta hetken alueella harhailtuani) ja pääsin lopulta oikeaan paikkaan.

Aulasta oli suora näkyvyys saliin ja sen lisäksi 2 ovea. En uskaltanut aluksi kokeilla kumpaakaan, kun en tiennyt kumpi on pukkarin ovi. Lopulta uskallauduin (hetken "olen kiinnostunut näistä seinällä olevista lapuista erityisen paljon" -harhailun jälkeen) kokeilemaan toista ja pääsin kuin pääsinkin pukkariin. Tosin lopuksi selvisi, että toisenkin oven takana oli pukuhuone :"D.

Tunti meni hyvin ja oli selkeästi helpompi, kuin maanantain tunti. Lisäksi salin seinät olivat täynnä tankoa! Ei ainakaan tila loppunut kesken, kun meitä oli paikalla reilusti alle kymmenen.

Lopuksi suurimpaan uutiseen: Mä pääsen mitä luultavammin näytökseen! Tästä tiistain ryhmästä osa haluaa esiintyä ja (koska korvaan tällä tunnilla loppu kevään) ope kysyi myös multa, haluanko mukaan. En ollut aluksi aivan varma kuulinko oikein. Ope kuitenkin sanoi, että pääsen, kunhan opin koreografian. Onneksi se ei ollut kovin vaikea tai pitkä. Opin askeleet tunnin aikana ja sain jo alustavat paikatkin. Testasimme jo esiintymisasutkin; siniset, liehuvat, epätasahelmaiset mekot. Yleensä mulla menee tosi kauan oppia muistamaan koreografiat, joten olin tosi ylpeä itsestäni tunnin lopuksi. Nyt vain hiomaan liikkeitä!

Tänään sain mun raakilebalettipukuni (lähes) valmiiksi. Kaksi "lisäsaumaa" puuttuu vielä, koska meillä ei ole kaksoisneulaa ompelukoneessa, jotkin tikit täytyy tehdä kahteen kertaa. Otin nyt puvusta kuitenkin jo kuvat, koska olen malttamaton näyttämään millainen siitä nyt oikein tuli :'D. Olisi tässä voinut nimittäin käydä huonomminkin.

Malli on muokattu uimapuvusta sitä mukaa, kun ongelmia ilmeni. Olkapäihin lisättiin pituutta mustilla kangaspaloilla ja kaula-aukkoa korotettiin. Ensi kerralla lisään pituutta suoraa vyötärölle, nyt kun tiedän paljonko pitää lisätä :). Mietin vielä lisäisinkö taakse  selkään mustat nauhat, koska varsinkin toinen olkain tuntuu hieman huteralta (violetti kangas ei veny pystysuunnassa, minkä vuoksi olkaimien pituus oli erityisen hankala saada sopivaksi). Tässä koeversiossa ei ole mitään vuorausta sisäpuolella, joten käytän tanssialustoppia. Alemmassa todella huonolaatuisessa kuvassa puvun päällä on itse tekemäni balettihame.

Vielä loppuun tärkeä kysymys: Kehtaako tällä mennä balettitunnille?

-Helinä

Ps. Vilppu-kisu halusi ehdottomasti mukaan kuviin :D.

16 kommenttia:

 1. V A U!!! Toi pukuhan on tosi onnistunut! Tossa aikaisemmassa postauksessa katoin vähän tota violettia paljettikangasta, että hmmmm ei ehkä ainakaan ihan omaan tyyliini sopivaa, mut toi musta kangas silleen rauhoittaa tota tosi paljon, ja kun ei tota lilaakaan oo käytetty kun vaan tollasena tehosteena, niin ei se tossa valmiina näytä enää mun silmääni mitenkään liikan discolta! :D Tulipa pitkä virke... Jokatapauksessa, todellakin kehtaa käyttää tunnilla!!

  Ja onneksi olkoon vielä näytökseen pääsemisestä! Esitättekö jotain tiettyä roolia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tuota discoutta itsekin mietin, mutta hyvä jos lopputulos ei näytä liian sellaiselta bilehileeltä :D. Nyt pitäisi vielä osata päättää, minkä värinen siitä oikeasta versiosta tulee. Sen verran tiedän, että haluaisin selkään pitsiä tai mesh-kangasta :).

   En oikein tiedä, mitä me esitetään, kun mut näin yhtäkkiä vain vetäistiin mukaan. Puvuista, musiikista ja koreografiasta omaan mieleeni tulivat kuitenkin tuuli tai myrsky. Ehkä siis jotain sen suuntaista :). Koreografia on ilmeisesti opettajan itse tekemä, eli ei mistään "oikeasta" baletista.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Vilppu todellakin on ihana :). Se muuttuu sylissä ihan löllöksi ja sitä voi pyöritellä miten sattuu. Eniten se tykkää sylissä olla samalla tavalla kuin pieni vauva :D.

   Poista
 3. Kehtaa kehtaa! Kivan näköinen puku. Tosin tuossa hamekuvassa mua ehkä vähän häiritsee se, että vartalon katkaisevia linjoja on kaksi, lilan raja ja sitten alempana hame, jossa on vielä pystyraidan tapaista... itse yhdistäisin yksiväriseen ja yllätys yllätys mustaan hameeseen. Tuossa kuitenkin "se juttu" on tuo erivärinen yläosa. Siis mun mielestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muakin häiritsee hameen kanssa samat asiat :D. Halusin nyt kuitenkin samalla esitellä senkin, kun jotenkin liittyi aiheeseen. Musta hame sopii kyllä paremmin tuohon :).

   Poista
  2. Hihih, meillä on siis sama "vamma" :D

   Poista
  3. Jep, taitaa olla :D.

   Poista
  4. Tosiaan kehtaa mennä, tuo on hieno!
   Mua kans hieman häiritsee sama kuin Kiraliaa, eli että vartalon suora linja katkeaa. Mutta esim. mustalla hameella ongelma olisi hyvin korjattu.
   Tosi hyvä olet kyllä ompelemaan! :)

   Poista
  5. Kiitos :). Käytän tuota liukuvärjättyä hametta yleensä koko mustan tai pinkin puvun kanssa. Olen vain unohtanut esitellä sen aikaisemmin, joten hoidin sen tässä samalla :).
   Tämä oli oikeastaan vasta 4. vaate, jonka ompelin trikoosta/venyvistä kankaista. Olen siis itsekin yllättynyt melko hyvästä lopputuloksesta!

   Poista
 4. Oot kyllä tosi hyvä ompelemaan! Toi puku on tosi hieno! ja onnea koreografian harjoitteluun!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno puku, todellakin kelpaa mennä sen kanssa balettitunnille! :)

  VastaaPoista
 6. Näyttää tosi hyvältä toi puku! Eli kehtaa mennä tunnille :)
  Voisi sitä itsekkin vaikka kesällä viimeistään ottaa projektiksi tehdä balettipuku :D Joskus hamassa tulevaisuudessa haluasisin ehkä olla niinkin hullu ja kokeilla tehdä tutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kannattaa ainakin yrittää, vaikkei täysin varma olekaan. Lopputulos voi olla erittäin hyväkin! Onnea projektiin!

   Poista