sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Näytös

Tänään oli meidän kevätnäytös. Kenraalit olivat klo 9-12 ja oikea näytös alkoi kolmelta. En tässä välissä jaksanut kiirehtiä kotiin, joten vietin päivän teatterilla ja kaupungilla.

Aloitin pakkaamisen vasta aamulla, samoin muutkin valmistelut. Jäi hiukan viimetippaan :D. Onneksi mitään ei kuitenkaan unohtunut (toisin kuin pelkäsin). Meikinkin ehdin tehdä jo kotona.
Kenraalit olivat meidän osalta pelkkää sähellystä. Ope tuli korjaamaan kesken kaiken meidän paikkoja, eikä mikään sen jälkeen mennyt enää kunnolla. Tämän jälkeen kyllä hieman hirvitti ajatus oikeasta esityksestä. Jäin meidän esityksen jälkeen odottamaan kiitoksien kenraaleja ja tällä kertaa ehdin mukaan (jes).


Kun kenraalit loppui, lähdin Hesburgeriin syömään kerrosateriaa. Erittäin urheilijamaista ruokaa, kyllä :"D. Se kuitenkin piti nälän kotiinpääsyyn asti, joten sopi tähän tilanteeseen hyvin mulle.


Kun pääsin takaisin teatterille, lähdin katsomoon katsomaan vielämuiden kuin balettiesitysten kenraaleja. Tässä välissä sattui pieni tapaturma, kun jalkani jäi jotenkin ihmeen tavalla tuolin väliin. Istuin omasta mielestäni normaalisti, mutta kun edessä olevaan tuoliin istui mies, tajusin varpaideni litistyneen istuimen ja selkänojan väliin. Ensin yritin elegantisti irrottaa varpaita vetämällä, sitten hieman rajummin kiskomalla. Kun kumpikaan ei aiheuttanut muuta kuin lisää kipua, oli pakko kumartua miehen pään viereen ja supattaa korvaan (hiljaa, etteivät kenraalit häiriinny): "anteeksi, voisitteko nousta, kun jalkani litistyi tuolinne väliin". Miehen ilme oli melko säikähtänyt ja hän siirtyi muutaman penkin päähän musta :"D. Juoksin käytävään katsomaan varpaideni kuntoa, pelkäsin jo että joku niistä murtui. Ylimmät nivelet olivat aivan punaiset ja isovarpaan varpaankynsi on luultavasti mustunut. En näe, koska kynnen päällä on kynsilakka, mutta kynsi on vielä nyt illallakin kipeä.

Varpaiden takia lähdin turvalliseen pukkariin lukemaan Harry Potteria. Kun kyllästyin lukemiseen, etsin paikan, jossa harjoitella glissade-sarjaa. Mulla oli siinä taas väärä jalka kenraaleissa!


Lopun aikaa lokoilin pukkarin lattialla ja odottelin muita mun ryhmäläisiä. Onneksi otin mukaan kaikki mun lämppärit (lämpötossut mukaanlukien). Teatterilla oli kauhean viileää.


Oikea esitys alkoi ja siirryttiin verhoihin. Jännitys kuitenkin iski vasta juuri ennen lavalle menoa ja häipyi saman tien, kun lavalle pääsi. Tällä kertaa kaikki liikkeet meni nappiin mun osalta. Ei ollut väärää jalkaa, en unohtanut mitään ja muistin käsien ja pään asennot. Olin erittäin tyytyväinen itseeni. Hetkeksi kipusin taas pukkariin ennen kiitoksia ja sen jälkeen kotiin.


Loppuun kuvia tästä päivästä ja kysymyksiä saa jättää, jos jotain oleellista jäi puuttumaan. :) Yhden oleellisen jutun ainakin unohdin. Nimittäin kunnollisen kuvan meidän asuista, no näillä mennään :D (korjaan kuvien paikat ja koot taas kun menen joku päivä koneelle).

-Helinä

9 kommenttia:

 1. Hyvä että esitykset meni hyvin! Mikä teidän esityksen nimi oli tai mitä esititte:D olet vissiin maininnut sen aikaisemmin muttei se tahdo nyt muistua.. Ja juu mullakin on aina näytöspäivinä aija epäterveeelliset eväät (. Mun eväät sisältävät mm. Suklaata:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa, en itsekään tiedä mitä esitettiin :D. Musiikki oli ilmeisesti jokin kevätvalssi, tosin en siitäkään ole varma. Ainut ohje itse koreon lisäksi oli, että hymyilkää paljon :D.

   Poista
 2. Anonyymi1.6.15

  Hienosti meni itse esitys :-) Olen erään pienemmän ballerinan äiti ja tunnistin sinut kenraaleissa/näytöksessä. Balettiopisto valmistaa aina kokonaisen uuden balettisadun ja tekin olitte osa sitä. Kannattaisi nettisivuilla käydä lukemassa Pikku Maalarin tarina :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Voi ei, apua :D. Mä pohdinkin, että voikohan mut joku tunnistaa!
  Tiedän siis tuon kokonaisuuden idean, mutta meidän omasta koreosta ei ole mitään hajua! Mun mielestä sitä ei ole missään kerrottu tai sitten olen ollut ihan pihalla :D.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että kaikki meni hyvin! Montako tanssijaa teitä nyt kaikkiaan oli lavalla? Siis siinä teidän esitysnumerossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä oli vain 4! Oli tosi "alaston" olo, kun meitä oli niin vähän. Kaikki virheet näkyivät varmasti upeasti ;D!

   Poista
  2. Allekirjotan kyllä tuon tunteen.. Me tanssitaan usein neljän porukoissa ja se tuntuu jotenkin niin paljaalta olla isolla lavalla nelistään. Tuntuu, että ei osaa täyttää sitä koko lavaa.. :D

   Poista
 5. Voi ei tuo varvas!! Toivottavasti se on jo parantunu. Ja hyvältä kuulostaa esitys. Kiva, että meni hyvin kaikki :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se isovarpaan kynsi vieläkin kipeä painettaessa, muttei muuten :).

   Poista