sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nilkkaprotesti

Nyt, kun pääsin sairastelusta, päätti nilkkani aloittaa protestin. Tai oikeastaan en tiedä onko ongelma juuri nilkassa vai varpaissa. Kipuilu tuntuu jalkapöydässä nilkan edessä, kun varpaita liikuttaa. Varsinkin jalan ja varpaiden flexaaminen tuntuu ikävältä, ojennus ei tunnu juuri mitenkään erilaiselta.

Olen antanut jalan levätä nyt kolmisen päivää ja käyttänyt nilkkatukea (aluksi laitoin vain tukisiteen, kun nilkkatuki oli hukassa). Mulla ei ole mitään hajua, mistä se on ottanut itseensä, koska mitään ihmeellistä en ole sillä tehnyt. Kävin yhdellä balettitunnilla tiistaina, olen treenaillut näytöstä ja käyttänyt korkokenkiä ihan tavalliseen tapaan.

Huomenna ajattelin käydä terkalla koulussa ja katsoa sen jälkeen, menenkö treeneihin. Toivottavasti tuossa ei ole mitään vakavampaa tapahtunut ja olisi vain ohimenevä ongelma. Saisi parantua viimeistään ensi viikonlopuksi, kun on kavereiden yo-juhlia, poikaystävän valmistujaiset, pikkusiskon ysiluokan päättäjäiset ja kevätnäytös.

Saisi nilkka levätä rauhassa kesän ajan, kunhan tuon yhden viikonlopun pysyisi toimivana korkkareissa ja balettitossuissa!

-Helinä

10 kommenttia:

 1. Voi ei:/ se mun nilkan kipuilu alkoi ihan samalla tavalla.. :S eikö eikä viikon tauko auttanut mitään.. No toivottavasti sulla on parempi tuuri!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei o.o! Toivottavasti saan tämän näytökseen kuntoon :s

   Poista
 2. En ole asiantuntija, mutta suhtaudun kaikenlaisiin nilkkatukiin vähän epäilyksellä. Niistä on joissain tapauksissa enemmän hyötyä kuin haittaa.

  Jos nilkka ei ala tuntua paremmalta, kannattaa harkita vierailua lääkärin tai ehkä mieluummin suoraan fysioterapeutin luona. Yleislääkäri tuskin osaa antaa omien kokemusteni perusteella minkäänlaista diagnoosia, yleensä itse diagnosoin omat vammani paremmin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitit varmaankin enemmän haittaa kuin hyötyä? Mulla tuo apteekin tuki ainakin poistaa tuota kipua ja paineentuntua, niin sillä tuntumalla ajattelin sen auttavan.

   Huomenna kyselen terkalta hieman lisää, jos osaa auttaa (ainakin tähän asti hän on saanut hoidettua kaikki urheiluvammani yleisestä selkäkivusta kaulan revähdykseen/venähdykseen). Jos hän ei osaa sanoa niin suunnistan jonnekin muualle. Mulle on aina käynyt lääkärin kanssa niin, että kun vihdoin saan ajan, kipu onkin ehtinyt jo kadota :D.

   Poistan tuon toisen sun kommentin, kun jostain syystä tämä tuli kaksi kertaa :).

   Poista
  2. Heh, menivät sanat sekaisin! Tietokoneeni alkaa vedellä viimeisiään, sillä todella useasti kommenttini ilmestyy tuplana, vaikka julkaisen sen ainoastaan kerran!

   Olethan pitänyt jalalla kylmää useamman kerran päivässä? Myös kohoasento auttaa mahdolliseen turvotukseen.

   Poista
  3. Olen levitellyt kylmägeeliä ja pitänyt jalkaa kylmässä vedessä. Perjantaina myös kohoasennossa, vaikkei mitään turvotusta näkynyt :).

   Poista
 3. Mulle tuli mieleen, että voisikohan tuo nilkkakipu olla säteilevää kipua jostakin ylempää? Jos esimerkiksi sulla on tosi paha jumi jossakin lihaksessa ylempänä pohkeessa/reidessä/lantiossa tai selän alueella? Onko lihaskalvot miten kireinä?
  Itse olen huomannut sen, että aika usein alaraajoissa oleva kipu johtuu jonkin muun alueen ongelmasta. Iskias on hyvä esimerkki, mutta se ei nyt hyvin tod.näk. ole sulla ongelmana (?). Mutta näin esimerkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli lonkkakin hieman kipeä päivällä, mutta se kai johtui tuosta nilkan klinkkaamisesta (?). Tuo kipu nilkassa tuntuu juurikin vain varpaita liikuttaessa siinä varpaista lähtevien luiden/jänteiden (?) yläpäässä. Terkka ei ollut tänään paikalla, joten käynti siirtyy keskiviikkoon. Tiedä sitten mikä tuota vaivaa :D.

   Poista
  2. Hmm... onko sulla ollut mitään kipua säärten etuosassa? Koska jos on penikat oireillut, silloin voi kipua olla ihan varpaissa asti.
   En todella ole mikään lääkäri tai ammattilainen näitä kommentoimaan, omasta kokemuksesta ainoastaan.
   Tuo lonkan kipeytyminen tod.näk. johtuu nilkuttamisesta. Muistan miten sain ekaa kertaa lonkan seudulla bursiitin polvileikkauksen jälkeen, kun nilkutin pitkään.
   Kokeile jos auttaisi tuohon kipuun sellanen, että peukalolla "erottelet" lihasta sääriluusta. Siis peukalolla painelet sitä luun ja lihaksen väliä. Jos on kovin kireänä se alue, niin vetää kyllä tuhannen juntturaan myös nilkan alueen.

   Poista
  3. Sääri ei ole ollut mitenkään kipeä, niin ei varmaan ole penikoista kyse. Hyvä vain, kun kertoo omista kokemuksista! Tietää sitten tulevaisuudessakin mitä epäillä ensimmäisenä epämääräisistä kivuista, kun kuulee tavallisia "balettivammoja" :).

   Tuo on jo vähän parempaan suuntaan mennyt, että pääsen nilkuttamatta kävelemään :).

   Poista