perjantai 22. toukokuuta 2015

Piruetit

Tänään oli elämäni kamalin piruettipäivä. Harjoittelin kotona piruetteja täydellisen ykkösen toivossa. Jostain syystä piruetit eivät tänään vain ottaneet onnistuakseen.

Ensin lämmittelin hieman näytöskoreon glissade-sarjalla, koska siinä on huimasti parannettavaa. Kuinka korkealle kyseisessä hypyssä saa oikeastaan edes hypätä? Hypynhän on tarkoitus olla enemmänkin pitkä kuin korkea.

Päätin aloittaa ensin hieman "liikkuvilla" pirueteilla. Ne sujuivat vielä ihan kiitettävästi, mutteivat niin hyvin kuin yleensä.

Voi kamaluus, kun siirryin paikalla pysyviin passee piruetteihin. Lensin joka piruetista metrin sinne ja toisen tänne! Tasapaino ei pysynyt sitten yhtään. Vaikka kuinka yritin ottaa rauhallisesti vauhtia, jännittää keskikropan, pitää kädet vahvoina, spotata ja suoristaa polven.

Kymmenisen minuutin kuluttua sain ensimmäisen jotenkin onnistuneen tuotoksen ja sekin jäi viimeiseksi lajiaan! Harmitti kyllä paljon, kun ykköset eivät ole ennen olleet mulle ongelma. Ennätys siistiä piruettia on ollut 2,5 kierrosta. Siitä olivat tämän päivän hatarat pyörähdykset kaukana.

Jos piruetit eivät huomennakaan suju, en voi enää laittaa tätä huonon piruettipäivän syyksi. Sitten on vain myönnettävä, että tässä on kehitys mun kohdalla mennyt taaksepäin : 'D.

Mun Porsellin "kesäleotardit" tuli muuten tällä viikolla :). Ajattelin tehdä tanssivaatepostauksen, kunhan ehdin kuvata (eli saan jonkun  kuvaamaan) kaikki mun tanssivaatteet. Niitä on kyllä kertynyt ihan "liikaa" tarpeisiin nähden, mutta ehkä sen voi hyvittää sillä, että käytän niitä välillä normaalissakin vaatetuksessa :D.

( Käytiin muuten tänään pikkusiskon kanssa ostamassa hänelle ratsastusvaatteita alennuksesta. Hän kun on ikuinen heppahullu niin pääsee muutaman kerran vuodessa ratsastamaan yksityistunneille. Ajattelin kesällä lähteä mukaan, jos löydän rahat jostain. Olisi hauska kokeilla itselle lähes vierasta lajia, kun on hevosen selkään kavunnut elämän aikana vain pari kertaa talutukseen :D. )

-Helinä

6 kommenttia:

 1. Hei, glissade on tosiaan usein väliaskeleena toimiva hyppy. Joten neuvoisin sinua hyppäämään ainoastaan sen verran ilmaan, että jalat ojentuvat ilmassa. :)

  Tsemppiä piruetteihi! Joskus lantion keskiasento saattaa olla hieman hukassa (pienikin kallistus suuntaan tai toiseen hankaloittaa piruettia) tai sitten paineet niin kovat ajatuksen tasolla, etteivät ne onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos! Meillä on tanssissa pelkistä glissadeista koostuva hyppelysarja :D.

   Täytyy kiinnittää huomiota lantioon ensi kerralla! Sitä en olekaan koskaan erikseen miettinyt pirueteissa :).

   Poista
 2. Muista glissadeissa ojentaa molemmat nilkat. Itse olen huomannut - ja siitä on eniten muistutettukin - että myöhemmin laskeutuvan jalan nilkka jää aina vähän unholaan: sitä keskittyy niin siihen ekaan jalkaan, että unohtaa toisen :P
  Sit noissa pirueteissa, niin muista tempaista vastakylki mukaan! Välillä itse ainakin huomaan, että piruetit eivät tahdo sujua koska vastakylki laahaa jäljessä. Terävästi mukaan, suorat linjat ja itsevarmuutta. Tosin itselläni ei tuota viimeistä ole...

  Oi ratsastamaan! Se on niin rentouttavaa, mikäli hevonen on joku superrauhallinen :D Mä olin nuorempana ihan hirveä heppahullu - oma hevonenkin mulla hetken aikaa oli - mutta nyt aikuisiällä se on jäänyt aika paljon. Raukkiskin musta on tullut, en enää uskalla sännätä hevosen selässä ihan mihin vaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä! Täytyy koittaa ensi kerralla, kun piruetteja taas kokeilen :).

   Tuo rauhallinen hevonen olisi kyllä mukava! Viimeksi (ainakin 3 vuotta sitten), kun olin ratsastustunnilla talutuksessa, heppani teki ravissa äkkipysähdyksiä. Kun lopuksi mentiin pienen maastolenkin jälkeen talliin niin matkalla heppa halusi ehdottomasti mennä ojaan ja syödä sieltä jotain rehuja. Itse yritin keskittyä vain selässä pysymiseen :D.

   Poista
  2. Mitäpä jos ajattelisitte näytävänne toisen tai neljännen asennon (riippuu mihin suuntaan teette glissade'ia) ilmassa ennen alastuloa? Silloin molemmat jalat ojentuvat melko lailla automaattisesti. :)

   Poista
  3. Tuo oli hyvä vinkki, kiitos :).

   Poista