maanantai 18. toukokuuta 2015

Sairastelua ja balettia

Olen nyt toista viikkoa putkeen sairaana. Tätä ennen olin joka toinen viikko kipeänä. Superärsyttävän sairastelun vuoksi multa on jäänyt ihan tosi monta balettituntia väliin. Enää tässä toivoo, ettei sairastuisi uudestaan (kunhan tästä flunssasta ensin selvitään). Olo on ollut melko heikohko, kun anemiaan syötävät rautatabletitkin ovat olleet loppu rahasyistä useamman viikon. Keskiviikkoon mennessä niitä pitäisi taas saada ja jos flunssakin lähtee niin mun olohan tulee olemaan näytöksessä tähän verrattuna kuin supernaisella :D.

Huomenna yritän väkisin päästä (vaikka sitten särkylääkkeiden voimalla) sekä kouluun että illan korvaustunnille, jolla näytösesitystä harjoitellaan. Huomisen tunnin jälkeen onkin enää vain yksi tunti ennen näytöstä, joten senkin vuoksi tunnille on hienoinen pakko päästä. Lisäksi en millään jaksa odottaa, että pääsen taas tanssimaan.

Sitten toiseen aiheeseen. Mummini lupasi viedä mut syksyllä katsomaan balettia Helsinkiin, Suomen kansallisoopperaan (?). Vaihtoehtoina ovat "Kaunotar ja Hirviö" ja Pieni Merenneito. En millään osaa päättää kumpaa menisimme katsomaan. Kaunotar ja Hirviö on kaiketi pelkkää balettia, kun Merenneitoon on sekoitettu jotain muuta nykytanssilajia. Pelkkä baletti kiinnostaa, mutta kiinnostaa myös miten "vedenalainen" tarina on toteutettu liikekielessä, puvuissa ja lavastuksessa.

Olen kuullut, että oopperalla on jokin kauppa, missä myydään myös balettiaiheisia tavaroita. Osaako kukaan kertoa tarkemmin? Entä kumpaa itse menisit katsomaan? :)

-Helinä

14 kommenttia:

 1. Oopperalla on tosiaan pikkuinen kauppa Alminsalin puolelta sisään mentäessä. Siellä on myytävänä t-paitoja, tanssijoiden nimmareilla varustettuja tossuja, ooppera- ja baletti-dvd:iltä (enimmäkseen ulkomaisia), pientä krääsää yms.

  Syksyn ohjelmistosta mä skippaisin sekä Kaunottaren ja hirviön että Pienen merenneidon ja menisin sen sijaan katsomaan Oneginin. Ainakin, jos en olisi yhtäkään teoksista nähnyt. Veikkaisin kuitenkin, että Pieni merenneito on Greven Lumikuningattaren tapaan suunnattu enemmän niille, jotka balettia eivät tunne ja joille kenties tuottaa hankaluuksia seurata baletin juonta pelkän käsiohjelman selostuksen perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtään balettia koskaan käynyt katsomassa. Muita tanssiesityksiä nykytanssiteatterissa kuitenkin. Mummini taas ei ole (tietääkseni) nähnyt yhtäkään tanssiteosta, joten siksi ajattelin jotain yksinkertaisempaa. Tuo Onegin kuulosti myös jotenkin surumielisemmältä kuin nuo kaksi.
   Haluaisin mieluummin katsoa jotain iloisempaa :).

   Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo kauppa. Täytyy yrittää päästä samalla käymään sielläkin :).

   Poista
 2. Kofeiinia, Helinä, kofeiinia kiduksiin, niin tanssitunnille selviää. Se oli mun lähes ainoa keino (särkylääkkeiden lisäksi) selviytyä tunneille ja harjoituksiin. 800 mg buranan jälkeen kuumetta oli yhä 37,3 ja olo tosiaan sen mukainen. Mutta energiajuomia, finrexiniä ja tarvittaessa vielä kofeiinitabletti, niin johan meni tendut ja masurkat :D

  Tosiaan Oopperalla on tuo Oopperashop (vai mikä sen kaupan nimi olikaan), josta oon itse ostanut yhdet Blochin kärkkärit kympillä (pohjassa luki Kärkkäinen, joten oletan näiden kärkkäreiden olleen seurueen ballerinojen hylkäämiä tossuja) sekä Le Corsaire - Merirosvo - t-paidan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yh, en voi sietää kahvia tai energiajuomia! Jos yrittäisi selvitä särkylääkkeillä, bafuciinilla ja tuoremehuilla? Sehän olis, öö, melkein sama asia, eikö?

   Kuulostaa vielä enemmän käymisen arvoiselta tuo kauppa! :)

   Poista
 3. Minä en voi opettajana kehottaa menemään kuumeessa tanssimaan, se on oikeasti vaarallista! Etkö voisi mieluummin mennä vaikka katseluoppilaaksi?

  Minä tykkäsin Kaunottaresta ja hirviöstä. :)
  Oopperan kauppa ei minuun vetoa, mutta kannattaahan se käydä katsastamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole onneksi kuumeessa tai no ehkä harmiksi, koska se saattaisi oikeastaan nopeuttaa paranemista.

   Enemmin pää on vain tukossa, kroppaa särkee ja huippaa jatkuvasti. Lupaan mennä heti sivuun istumaan, kun tuntuu siltä että meinaan pyörtyä tai muutoin vain kunto loppuu kesken :). Saatan jättää tangon tekemättä ja tehdä koreota vain markkeeraten. Täytyy katsoa millainen olo mua huomenna odottaa :'D.

   Poista
  2. Heh, itseni tuntien tuollainen itsensä kuulosteleminen balettitunnilla on tuhoon tuomittua. Kun on doupannut itsensä ensin lääkkeillä ja saanut kropan lämpimäksi, on sitä mieltä että voi tehdä koko tunnin. Jälkikäteen olo on vähän toinen...

   Ymmärrän kyllä, että tukkoisuutta ym. on eri asteista ja olo saattaa olla huomenna jo huomattavasti parempi kuin tänään. Kannattaa silti kuunnella enemmän omaa järkeä kuin kroppaa, jos on yhtään samanlainen kuin minä!

   Poista
  3. Mun kroppani kertoo liiasta uupumisesta saman tien sillä, että silmissä pimenee. Siitä aina tietää lopettaa ja hakeutua istumaan, vaikka muuten tuntuisi siltä, että voisi jatkaa tunnin loppuun.

   Näin kävi myös kerran kun pidin esitelmää sairaana koulussa. Oli hieman noloa laskeutua yhtäkkiä lattialle istumaan :D.

   Poista
  4. Lisään - ja korjaan - tähän nyt vielä sen, että en minäkään missään nimessä sairaana menisi tunnille normaalisti. Mutta näytössesongin aikana ei vaan voi jäädä treeneistä pois, varsinkaan jos on mukana useammassa kuin yhdessä numerossa.
   Tietty jos on jossain mahataudissa tai kuumetta on yli 38, niin silloin en menisi. Mutta pieni flunssa/kuume ei yleensä ole kovin suuri este näytöstreeneihin osallistumiselle. Sitä paitsi mikäli treeneissä on sairaana, ei pidä tehdä täydellä teholla vaan enemmän markkeeraten ja seuraten, vastaanottaen kaikki mahdolliset huomiot, jotka voivat koskea itseä.

   Poista
  5. Jep, juuri näin! En mäkään olisi muutoin mennyt. Ja kannatti mennä, koska ope kertoi tärkeitä juttuja hiuksista, vaatteista yms. Onneksi oloni oli jo sentään parantumaan päin :).

   Poista
 4. Me mennään kattomaan kaikkien tanssiopiston balettiryhmien kansaa tota pientä merenneitoa:D ja se vaikuttaa tosi hienolta, tosin en usko essä kaunottaressa ja hirviössäkään mitään vikaa on joten sulla on vaikea vaalinta edessä! Ja paranemisia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Tosiaan, on erittäin vaikea päättää :/. Kummatkin ovat toisaalta varmasti hyviä :)

   Poista
 5. Voi hitsi, musta tuntuu että melkeen aina ku avaan tän blogin niin kirjoitat että olet kipee :/ Toivottavasti pääsisit nyt paranemaan tosta kierteestä kunnolla. Määkin kyllä kannatan, että mee kattelemaan sinne balettitunnille huomenna ja tee vain sitten, jos tuntuu että oikeesti pystyt tekemään. Koska jos treenit menee lääkkeiden avulla läpi, voi olla että näytökseen mennessä olo pahenee niin paljon, ettet pysty esiintymään, joten (ainakin omasta mielestäni) kannattaa säästää ne lääkkeet sit näytöspäivän varalle, jos vielä silloin olet kipeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu, että joudun joka postaukseen kirjoittamaan että taas sairastan. Tosi ärsyttävää!

   Näytös on vasta 2 viikon päästä ja jätin tänään jo treenit väliin. Varmaan olisi hyvä pitää tanssista vielä taukoa, mutta olen tehnyt esitystä vain kerran ja nyt on enää kaksi tuntia jäljellä.
   Huonoin aika ikinä olla sairaana juuri nyt!

   Poista