sunnuntai 16. elokuuta 2015

Jazz-tossut showtanssiin?

Koulun aloitus lähti taas kerran hyvin käyntiin. Tosin kemian 4. kurssilla tipuin jo kertaalleen kärryiltä ':D. Sain myytyä mukavasti mun vanhoja kirjoja eteenpäin ja sain hiukkasen enemmän opintotukea kuin oletettiin. Tästä syystä isi antoi mun ilmoittautua vielä yhdelle tanssikurssille.

Balettia en voinut enää ottaa, koska en halua viedä paikkoja monelta saman lajin kansanopiston kurssilta. Mun mielestä niissä on ideana, että mahdollisimman moni halukas pääsisi harrastamaan eri lajeja edullisesti. Näin myös meidän baletin ope sanoi joskus.

Katselin vaihtoehtoja ja päädyin valitsemaan lyrical dancen ja showtanssin väliltä. Lopulta ilmoittauduin showtanssiin muutamasta syystä. Ensinnäkin se oli edullisempi ja toiseksi mua vähän epäilytti tuossa lyrical dancessa sen muodostuminen osaksi nykytanssista. En ole itse kovinkaan nykytanssin ystävä. Olen sitä joskus kokeillut, eikä se ollut mulle sellainen, jota haluaisin jatkaa. Kolmanneksi tähän vaikutti myös se, että olen showtanssia harrastanut kolme vuotta ennen balettia ja tutun lajin pariin palaaminen kiinnostaa.

Ilmoittauduin suoraa jatkoryhmään, koska edellytyksenä oli joko useamman vuoden showtanssiharrastus tai baletin perusteiden hallitseminen. Ja jos tunnit ovat sittenkin hiukan liian haastavia, niin siinähän sitä kehittyy kunhan tekee parhaansa :).

Syksyn lukkarissa olisi nyt siis 3 tuntia tanssia viikossa: 2 balettia ja tuo showtanssi. Kaikki sattuivat peräkkäisille päiville, joten arkipäivistä vain maanantai ja perjantai ovat tanssivapaita. Saa nähdä miten kunto riittää :D.

Uutena juttuna tällä kertaa on, että tunnille tarvitsisi jazztossut. Mulla ei ole koskaan ollut sellaisia, enkä oikein tiedä haluaisinko nauhalliset vai sellaiset, joissa on jokin joustokappale. Mun mielestä nauhalliset näyttävät nätimmiltä ja mietin, että niitä saa varmaan säädettyä paremmin. Toisaalta nauhat saattaisivat varmaan aueta kesken tunnin. Ihmettelen myös, miten ne epänauhalliset pysyvät jalassa.

Kertokaahan vinkkejä, jos tiedätte jotain jazztossuihin liittyvää, koska ne tulisivat todella tarpeeseen!

-Helinä

(Kuva: jazzette.fi)

4 kommenttia:

 1. Silloin suunnilleen 15 vuotta sitten kun minä harrastin jazz-tanssia, mulla oli sellaiset nahkaiset nauhalliset tossut, sellaiset balettitossumaiset. Opettaja suositteli meille jonkun tietyn tyypin tossuja (lieko tuttuja keskenään), joka teki niikä käsityönä jossakin lähellä kotikuntaani. Muistan vieläkin, miten automatka tuntui ikuisuudelta (varmaan joku 15-30km, lapsesta automatkat tuntuu aina pitkältä), ja kun päästiin paikalle, joku äijä valmisti pajallaan niitä tossuja. Kumma juttu, miten muistan vieläkin sen nahan ja tupakan hajun siellä pihapajassa.

  Tää oli nyt taas tämmönen tarina :'D En siis osaa sanoa muuta, kuin että ne pehmeät nahkaiset tossut oli mun mielestä oikeen hyvät. Ja onnittelut lisätanssitunneista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D. Näitä kaikenlaisia tarinoita on mukava lukea :)

   Haluaisinkin varmaan sellaiset, joissa on ohut, pehmeä pohja. Tuntuisi varmaan tutummalta tanssia sellaisilla, kuin paksumpi pohjaisilla. Varsinkin, kun on tottunut tanssimaan paljain varpain.

   Poista
 2. Hei kivaa, että sait kolmannen tanssitunnin! Show on varmasti hyvä valinta.

  Mä olen pähkäillyt myös noiden jazztossujen oston kanssa. Niitä tuntuu olevan niin monenlaisia. Ehkä jos niitä pääsee kokeilemaan omaan jalkaan niin huomaa, että mistä tykkää ja mistä ei. Näin mä ainakin toivon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon riippuu myös opettajasta, ovatko tunnit mukavia vai "pakkopullamaisia". Toivottavasti ope olisi mukava :).

   Ajattelin itse myös katsoa yhden tunnin, millaisia tossuja muilla on ja tehdä ostopäätöksen vasta sitten. :D

   Poista