perjantai 7. elokuuta 2015

Ratsastusta ja ihana mummi

Käytiin eilen ratsastustunnilla pikkusiskoni kanssa. Oltiin kaksin ns yksityistunnilla, eli paikalla oltiin me heppoinemme ja ratsastuksen opettaja. Mulle oli varattu kaiketi tallin suurin (ja kai myös vanhin, 25 v) puoliveriruuna. Pikkusiskollani oli hieman pullea, laihdutuskuurilla oleva vuonohevosleidi.
En ole ennen ollut hevosen selässä ilman taluttajaa, mutta tällä tallilla pääsin heti kokeilemaan itse ratsastaa käynnissä. Käytiin myös maastossa noin puolen tunnin lenkki. Oli tosi hauskaa ja jännää, kun sai itse kokeilla rauhassa ilman kärsimätöntä taluttajaa.

Kumpikin hevosista oli todella kilttejä ja tottelivat tällaista kokematontakin, muutamaa hupsua temppua lukuunottamatta. Pikkusiskoni heppa päätti lähteä maistelemaan ruohotupsua hieman suuremman kumpareen päälle ja oma heppani ei aina viitsinyt liikkua eteenpäin, jos ei kunnolla käskenyt. Lopputunnista tähän auttoi raippa lähinnä henkisen painostuksen puolesta. Vain pari kertaa täytyi hipaista sillä hevosta ja sen jälkeen totteli taas kiltisti. Kuulema edellisellä tallilla oli käytetty aina raippaa, jonka vuoksi totteli laiskasti sellaista, jolla ei sitä mukana ollut. :D

Tämän lisäksi mummini lupautui maksamaan osan tuosta liikuntakeskuksen baletista! Vastapalvelukseksi tein hänelle puutarha- ja siivoushommia.  Kokosin risuaitaa, terotin kirveellä paaluja ja etsin sopivia kepukoita, vaihdoin laattojen välistä sammalet hiekkaan ja niin edelleen. Jatkan hommia myöhemmin syksyllä, kun niitä ilmaantuu lisää (varmaankin haravointia, kukkien suojausta yms.).

Balettiin on nyt ilmoittauduttu ja syksylle 2 tuntia viikossa varmistettu. Voin siis hyvällä mielellä odotella syyskuun ja balettituntien alkua!  Kerron sitten millaisia nuo liikuntakeskuksen balettitunnit ovat. :)

-Helinä

4 kommenttia:

 1. Ai että! Tässähän alkaa kaipailla omiakin heppatyttöaikoja :D Meillä oli kotona kaksi hevosta kun olin nuorempi, ja niiden kanssa touhuaminen oli aivan ihanaa.
  Aiotko jatkaa ratsastusharrastusta vai oliko tämä nyt tällainen yhden kerran kokemus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskoni on meistä se "hullu heppatyttö" ja ratsastus (ja hevoset) on pääasiassa hänen harrastuksensa. Välillä lähden mukaan puuhailemaan, saadaan mukavaa yhteistä aikaa ja onhan tuo hevosharrastelu mustakin hauskaa :).

   Poista
 2. Ah, ratsastus! <3
  Nuorena olin kova heppatyttö, mutta vanhemmiten on se innostus (ja uskallus!!) ropissut haipakkaa. Mutta ratsastaminen on kyllä niin ihanaa!
  Mä oon tässä kärsimättömänä seuraillut tanssikoulun sivuja, mutta vieläkään ei ole julkaistu uusia lukujärjestyksiä :/
  Noh, toivon mukaan tulisivat heti alkuviikosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla on varmaan ollut joskus se heppahulluusvaihe :D.
   Ja eiköhän ne lukujärjestykset ilmesty tässä piakkoin :).

   Poista