keskiviikko 26. elokuuta 2015

Tee-se-itse: Balettihame

Kokeilin tehdä balettihameita tässä kevään ja kesän aikana. Yhteensä noita on tullut väsättyä kolme, kaikki malliltaan erilaisia.

Ensimmäisellä kerralla leikkasin yläreunaltaan suoran kappaleen musta-violetiksi liukuvärjätystä sifongista. Alareunan pyöristin ja huolittelin kääntämällä ja ompelemalla sitä noin sentin sisäpuolelle. Yläreunaan ompelin satiininauhan, jonka käänsin ja ompelin vekeille tietyin välein. Näin sain helman tasaisesti laskoksille. Tästä tuli lopulta mun oma suosikki näistä kolmesta.


Toisella kerralla leikkasin samanmuotoisen kappaleen vaaleansinisestä sifongista, mutta rypytin yläreunan koko matkalta ennen satiininauhan ompelua. Tällä tavalla tehtynä hameesta tuli hieman liikaa lantiolta kohoava ja näyttää ainakin mun mielestä enemmän pienten lasten balettihameelta. Olen sitä silti joskus käyttänyt esimerkiksi shortsien päällä.


Kolmannella kerralla leikkasin hameen kappaleen hieman banaaninmuotoiseksi sinivihreäksi liukuvärjätystä sifongista, enkä rypyttänyt tai laskostanut sitä mitenkään ennen tai jälkeen hopeisen kimallenauhan ompelun. Tästä hameesta tuli myös hieman aikaisempia pidempi. Olisin voinut ihan rauhassa leikata kankaan vielä enemmän kaarevaksi, jolloin vyötärölle ei olisi jäänyt kangasta tuolla tavalla ryppyyn. Kyllä siitä silti ihan käyttökelpoinen tuli :).Suunnitelmissa olisi tehdä vielä täysin kellohame sifongista, vaikkapa trikoovyötäröllä. En tiedä onnistuuko se, mutta olisi hauska kokeilla :).

-Helinä

2 kommenttia:

  1. Vinkiksi seuraavien balettihameiden ompeluun: täyskellosta saa todella liehuvan helman joka on erityisen kaunis pirueteissa, mutta jos haluaa lantiolta ja vyötäröltä hyvin istuvan balettihameen joka ei ole ihan niin liehuva niin voi kokeilla 3/4- kelloa tai 1/2-kelloa. Puolikas on luonnollisesti puolet ympyrästä ja 3/4 on vastaavasti kolme neljännestä koko ympyrästä. Kuten totesitkin niin banaanin muotoinen kappale jää vyötärölle ryppyy. Se johtuu siitä että kappale ei levene riittävästi alaspäin ja anna lantiolle riittävästi väljyyttä ja pyrkii siksi nousemaan ylöspäin. Toivottavasti nää vinkit auttaa jatkossa uusien hameiden ompelussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Löysin vain tuollaisen banaaniohjeen netistä, jota päätin kokeilla :D.

      Poista