torstai 10. syyskuuta 2015

Tanssia ja rutinaa

Tiistaina mulla oli showtanssia, joka oli aivan ihanaa! Ope oli tosi mukava ja innoissaan. Ote kyseiseen lajiin oli tosin hieman erilainen kuin vanhalla tanssistudiolla, jolla harrastin showtanssia. Itse pidin tästä uuden open tavasta enemmän. Musiikki ei ollut viimeisimpiä hittejä ja vaihteli tunnin aikana paljon. Myös sarjoissa oli enemmän "särmää", eikä iän ikuisia pehmeitä käsiä ja hentoa liikettä ollut tunnilla lähes yhtään. Tämä saattaa kuulostaa tosi sekavalta,  kun selitän, mutta pääpointti oli siis se, että tanssi oli "tiukempaa" ja hauskempaa.

Keskiviikkona mulla oli oman ryhmän jatkobaletti. Oli paljon tuttuja naamoja, mutta myös uusia.  Huomasin, että yksi oli myös samalla showtunnilla mun kanssa. Hauska yhteensattuma! :D Onneksi ope oli sama kuin viime kaudellakin.
Tällä tunnilla motivaatio ja innostus balettiin aina vain kasvaa, koska ope on niin mahtava. Hän on aina itsekin todella innostuneen oloinen opettaessaan ja se innostus tavallaan tarttuu. Kun aloitetaan pelkkä tendu-sarjakin niin mielessä ajattelee "voi vitsit tää on siistiä, kun saa rullata päkiää lattian kautta". En ole koskaan tavannut yhtä innostavaa opea :).

Tässä parin päivän aikana olen kuitenkin huomannut, että mä olen alkanut rutisemaan. En siis valittamaan, vaan mun nivelet pitää kauheaa melua. Laitan hiukset kiinni, niin mun sormet naksuu. Puen paidan ja molemmat olkapäät kumahtaa. Kävellessä polvet nitisee ja joka pliessä lonkka rutisee ja naksuu. Mihinkään ei satu, mutta nuo äänet häiritsee. Tätäkö se on, kun 20 vuotta lähestyy ikämittarissa? :D

-Helinä

7 kommenttia:

 1. Ihana toi tendu-sarjan kommentti :D Mut tosi kiva kuulla että sulla on hyvä ope! Se on kuitenkin aika olennainen osa treenejä. Tanssitunnille lähteminen on kivaa, kun tietää että siellä odottaa ihana ope, ja tietää ettei tarvi pelätä tai jännittää opettajaa. Ei sillä että mulla olis koskaan ollut mitään hirveen pelottavaa opettajaa, mut kesäjaksolla sen yhden open sarjat oli sen verran vaikeita, että hiukan kyllä jännitti mennä sinne tunneille :D Mulla rutisee myös paikat. Erityisesti oikee lonkka paukahtaa välillä aika kovaakin. Olen ymmärtänyt, että jos napsahdukset ei satu niin ne ei oo vaarallisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ope on mustakin tosi tärkeä osa tuntia. Opehan omalla tavalla määrää tunnin ilmapiirin :).

   Mulle on sanottu kolmesta eri suunnasta vähän eri syitä naksumiselle. Mummini sairaanhoitajana oli kuullut osan naksunnasta johtuvan jostain nivelien väliin joutuneista "hiukkasista". Koululääkäri sanoi, että nivelnesteeseen syntyy kuplia, jotka puhkeavat. Hammaslääkäri (Mun leuatkin naksuu joka kerta kun haukottelen. Tai muuten vaan, kun avaan suun isolle tai laitan kiinni. Esim. hampurilaista syödessä) sanoi joillain joidenkin osien menevän jotenkin vähän lomittain tai jotain :D. Tuntuu siis, ettei tuolle naksumiselle ole täydellistä selitystä, mutta kukaan ei ole ainakaan sanonut sen olevan vaarallista :).

   Poista
  2. Mä olen kuullut tuon kuplaselityksen, sillä omat nivelenikin paukkuvat, nilkat ja polvet erityisesti. Tosin vasen nilkka rutisee kun sitä liikuttaa :o En tiedä johtuuko siitä, että joskus viitisen vuotta sitten mursin vasemmasta jalkapöydästä pari metatarsaaliluuta ja pari varvasta... mutta luulisi etteivät ne vaikuta nilkkaniveleen niin? En tiedä...
   Mutta odotas kun pääset tänne kolmenkympin tuntumaan! Silloin kyllä vanhenemisen huomaa... :D :'D
   Nim. silmänympärysryppyjä huolissaan bongannut

   Poista
  3. Multa ei oo koskaan murtunut tms mitään. Ehkä joidenkin nivelet sattuu vain olemaan "musikaalisia" :D.

   Haha, tuli jotenkin rypyistä mieleen, että mun kroppani on täynnä raskausarpia, jotka tuli murrosiässä pituus-/leveyskasvun aikana (mun iho palautuu aika huonosti ja tekee arpia helposti). Täytyy ajatella vain, että kaikenlaiset rypyt ja arvet vaan kuuluu tähän vanhenemiseen (toisin sanoen "level up"paamiseen :'D), eikä niille nyt vaan voi mitään :).

   Poista
  4. Mä luin joskus jostakin, että silmänympärysvoiteen käyttö pitäisi aloittaa jo 16-vuotiaana tai viimeistään silloin kun käyttää silmämeikkiä. Mä yritän elätellä toiveita, että voiteella saan ehkäistyä pahimpia ryppyjä :D Tosin mä kyllä ilmeilen naamallani niin paljon, että ei taida olla toivetta "sileästä" ikääntymisestä.. :''D

   Poista
  5. Rypythän kertoo silloin vain ilmeikkäästä elämästä ;D! Mieluummin nauran paljon elämäni aikana kuin pysyn täysin ilmeettömänä ja säästyn rypyiltä...

   Poista
  6. No niinpä ;)

   Poista