torstai 1. lokakuuta 2015

Aukikiertoa, balettia, venäjää

Mulla on tällä hetkellä oma projekti aukikierron kanssa. Olen nimittäin huomannut etten "muista" tai huomaa esim. fondussa tai developessa käyttää mun maksimiaukikiertoa. Usein osaan korjata tän tunnilla itsekin, kun tulen ajatelleeksi asiaa kesken sarjan, ja saan aukikiertoa muutaman sentin lisää. Usein (noin 2-4 kertaa tunnissa) ope tulee korjaamaan myös tätä samaa asiaa. Harmittaa open puolesta, jos hän luulee, etten ota korjauksia vastaan, kun aina on sama asia pielessä. Yritän kyllä ihan tosissani, mutta varsinkin vasen jalka on jostain kumman syystä todella painava ja vaikea saada siihen maksimiaukikiertoon. Oikea menee vielä melko helposti, mutta vasenta ilmassa "vääntäessäni" tuntuu, että joka ikinen lihas mun kropassa jumittaa vastaan. Saan sen ehkä hetkeksi hyvään aukikiertoon, mutta en saa sitä pidettyä siinä kovinkaan kauan. Harmittavaa! Passee-asennossa tämä maksimiaukikierto on heti jotenkin todella paljon helpompi ja löydän sen saman tien. Olisiko kellään vinkkejä asiaan?

Lisäksi ope korjaa aina mun käsiä. En jotenkaan osaa pitää niitä tarpeeksi pyöreinä 1. asennossa, enkä tarpeeksi takana, kun ne ovat sivuilla. Ensi tunnilla pitää keskittyä erityisesti noihin käsiin!

En muista kerroinko täällä, että aloitin venäjän opiskelun. Tähän mennessä ollaan opeteltu lähinnä aakkosia ja perusesittäytymistä. Bolshoi-teatteri on kuulema suomennettuna tylsästi vain Suuri-teatteri. Meidän balettiryhmässä on eräs venäjältä kotoisin oleva nainen ja jäin hänen kanssa juttelemaan kielestä tunnin jälkeen. Oli helpotus kuulla, että tervehdyksen, jota en osaa (Stzraztsvuizste tai jotain sinne päin :'D) tilalla voi käyttää epävirallisissa tilanteissa lyhyempää versiota priv(j/i)et. Huh!

Tänään käydessäni pitkästä aikaa ihan Bloggerin sivuilla (kirjoitan tätä yleensä kännykällä sovelluksen kautta), huomasin, että tällä blogilla on 20 ("rekisteröitynyttä") lukijaa! Aivan mahtavaa ja paljon enemmän kuin luulin. Heidän lisäkseen täällä käy kommentoimassa myös muutama muu.

Olisi mukava tietää, millä tavalla te kaikki olette kiinnostuneet baletista tai tanssista? Oletteko aikuisharrastajia vai aloittaneet jo satubaletissa? Millaisia tavoitteita teillä on ja mikä tanssissa on parasta? :)

Kiitos paljon kaikille, jotka lukevat näitä postauksia tai kommentoivat, ilahdutatte mun päiviä!

-Helinä

Kuva ei tällä kertaa liity mitenkään aiheeseen (hmm, milloinkohan se olisi liittynyt...) ja se on varmaan 3 vuotta vanha, enkä ole ihan varma onko se jo ollutkin jossain postauksessa. Mutta on mulla siinä sentään tylliröyhelöt päällä x2, jos se yhtään auttaa asiaa. :D

7 kommenttia:

 1. Silloin kun lonkka on koukussa (mainitsemasi piruettiasento), siinä on enemmän liikettä kuin ojentuneena (esimerkiksi yhdellä jalalla seistessä). Sen vuoksi aukikiertoa löytyy enemmän. :)

  Vinkkinä ehdotan vahvistavia harjoituksia. Jos löydät hyvän fysioterapeutin, hän voi myös tarkistaa, onko lonkassa jotain korjattavissa olevia liikerajotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olenkin ihmetellyt tosissaan tuota piruettiasennon eroa. Täytyy katsoa, jos jossain vaiheessa elämää pääsisi käymään fysioterapeutilla, voisi olla hyödyllistä :).

   Poista
  2. Suosittelen, jos vaan löytyy rahaa! Fysioterapeuteissa on tosin oman kokemukseni mukaan isoja eroja. On sellaisia, jotka eivät ole osanneet auttaa ollenkaan ja sitten sellaisia, joihin luotan kuin kallioon. Eli kannattaa tehdä hieman taustatutkimusta ennen kuin varaa aikaa. :)

   Poista
  3. Rahan vuoksi tuo sijoittuukin jonnekin hämärään tulevaisuuteen. Mutta varmasti riippuu paljon siitäkin mihin kukin on erikoistunut, että osaako auttaa ns tanssijutuissa.

   Mulla yksi tulevaisuuden koulutusvaihtoehto on juurikin fysioterapeutti. :)

   Poista
  4. Ei se erikoistuminenkaan valitettavasti aina takaa apua, mutta ymmärrän kyllä pointtisi. :)

   Kallistahan se on, mutta en ole (hyvällä) fyssarilla käyntiä kyllä koskaan katunut! :)

   Poista
 2. Hieno kuva taas jälleen kerran :D Olet tosi valokuvauksellinen!

  Onnittelut venäjän opiskelujen aloittamisesta! Minäkin kävin lukiossa 8 kurssia venäjää, ja täytyy todeta, että onhan se vaikeaa. Tosin, jos sattuu asumaan alueella, jossa venäläisiä turisteja käy paljon, voi työllistymismahdollisuudet olla paremmat jos osaa kieltä edes vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkään toteuttaa omissa valokuvissa sellaisia ideoita, joita en osaa piirtää, mutta joista mulla on silti selkeä ajatus :D.

   Itse ehdin käydä vain yhden kurssin, mutta sen pohjalta on sitten helpompi jatkaa kielen opiskeluja, jos innostus riittää. Tuo työllistyminen oli juuri yksi motivaattori kielen oppimiseen :).

   Poista