lauantai 21. marraskuuta 2015

Kummalliset kokeilut 1: Jooga

Eilen olin elämäni ensimmäisellä joogatunnilla korvaamassa yhtä väliin jäänyttä balettituntia. Päätin aloittaa tämän postaussarjan kevyesti lajilla, joka ei ole ihan niin vieras mulle. Olen tehnyt aiemmin joogasarjoja NintendoDS "pelin" (Personal Yoga Training) avulla. Tietysti mitään lajia ei saisi mieluiten harjoitella vain kotona, mutta olen ajatellut lopettaa liikkeet aina, jos ne tuntuvat millään tavalla epämukavilta mun kropassa. Noista sarjoista olen löytänyt monesti apua esim. mun selkäkipuihin.

Tämä joogatunti oli venyttelyyn painottuva, mutta joogan hengitykset ja omaan kroppaan keskittyminen olivat tunnilla mun mielestä myös hyvin mukana. Taustalla oli jotain hiljaista musiikkia ja himmennetyt valot.

Tykkäsin itse paljon tästä tunnista, varsinkin noin perjantai-iltana. Sain rauhoittua viikonloppuun, mutta samalla tuli venyteltyä hyvin ja treenattua ainakin käsilihaksia. Tunnilla tehtiin yhtä mulle aivan uutta venytystä, jokin kolmio se taisi olla nimeltään. Se venytti todella hyvin alaselkää ja kylkeä. En ole koskaan saanut niitä kunnolla venymään, joten varmasti otan tuon mukaan mun venytysrutiineihin.

Yksi liike taas oli sellainen, joka otti kipeästi lonkkaan, enkä sitä täysillä pystynytkään tekemään. Olikohan se jokin iloisen vauvan asana? Oltiin selällä makuullaan ja avattiin lonkkia.

Yleisesti joogasta jäi todella positiivinen mielikuva. Ohjaaja puhui mukavan rauhallisella äänellä ja kiersi korjaamassa asentoja (mulla niskan asentoa alaspäin taivutuksessa). Tunnilla oli tosi paljon porukkaa, mutta tunnelma ei silti ollut mitenkään levoton vaan kaikki keskittyivät omaan tekemiseen.

Aikaisemmin päivällä kävin korvaamassa toista balettituntia ja tuli vietettyä koko päivä kaupungilla, vaikkei alunperin ollut tarkoitus (en ehtinytkään käydä ennen joogaa kotona). Eväitä ei tietenkään ollut mukana ja illalla oli kaamea nälkä. Mentiin poikaystävän kanssa syömään Hesburgeriin mega-ateriat ja voin kertoa, etten varmaan koskaan ole ollut niin täynnä :'D.

Illalla mun jalat oli varsinkin jalkapöydästä ja -pohjasta tosi kipeät, varmaan kostautui neljän päivän treeniputki. Poikaystävä lupautui hieromaan ne ja puolet särystä katosi. Oliko tuo vaikutus sitten henkinen vai fyysinen, mutta tosi kiltisti se oli silti tehty :3.

Tänään olenkin vain lukenut pääsykokeisiin ja katsellut telkkaria, koska poikaystävä käski antaa jaloille kunnollisen lepopäivän. Kamalan hankalaa tämä lepääminen on ollut :D. Pari releveetä ja ojennusta on tullut aivan kuin vahingossa tehtyä.

Kuinka moni teistä on käynyt joogassa? :)

-Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti