torstai 12. marraskuuta 2015

Pituusongelmia

Luin Heidin petiteproblems -postauksen, jossa käsiteltiin noin 150-155 senttiä pitkien ongelmia. Joten tässäpä muutama 178+ senttisen ongelma :"D.

1. Aina kotoa poistuessaan tuntuu kauhean suurelta ja jopa miehetkin ovat usein jotenkin lyhyitä. Okei, ei sillä ole niin paljon väliä, koska siihen tottuu. (Poikaystävänikin on jotain 173 cm, eli viitisen senttiä mua lyhyempi.) Joskus sitä silti haluaisi olla pieni ja "söpö".

2. Keittiöiden mitoitus on aina liian matala ja selkä kipeytyy ruokaa laittaessa tai tiskatessa, kun täytyy kyyristellä huonossa ryhdissä. Tai sitten treenata reisiä jatkuvalla pliellä. Myös tuolien selkänojat jätetään usein liian mataliksi. (Tykkään silti jostain syystä tiskata.)

3. Joka kaupassa täytyy tehdä grand plietä nelinkerroin, jos tuotteita on lattiatasossa. Vastapainona lyhyemmät mummelit kysyvät apua ylähyllyjen tavaroiden kanssa.

4. Kokouimapuvun ostaminen on mahdotonta, koska selän mitoitus on niin lyhyt. Voihan sitä aina ostaa XXL -koonkin, mutta istuvuus siinä hieman kärsii :D. Täytyy siis tulla toimeen bikinien kanssa.

5. Sukkahousuissa/legginsseissä täytyy valita aina se suurin koko (44/46 tms.) ja vyötärö ylettyykin sitten halutessa vaikka korviin asti.

6. Usein mekot ovat tunikoja, tunikat paitoja, paidat napapaitoja, napapaidat liivitoppeja, housut capreja, polvenyli-saappaat tavallisia saappaita jne...

7. Jos käyttää korkokenkiä, saa kaupungilla oudoksuvia katseita (varsinkin vanhoilta ihmisiltä, en tiedä miksi) ja lasten huutelua perään: "isi/äiti, kato miten iso nainen!"

8. Aina yleisössä istuessa täytyy murehtia onko jonkun edessä, ja tämän seurauksena vääntäytyä ihmeellisiin ja epämukaviin kiemuroihin, ettei olisi kenenkään edessä.

9. Hiukset ja korkokengän korot näyttävät kroppaan verrattuna lyhyemmiltä/matalammilta kuin oikeasti ovat.

10. Halaaminen on välillä erittäin hankalaa toimintaa, erityisesti ostoskassien tai painavien laukkujen kanssa :D. Kun yrittää kyykistyä samalle korkeudelle halattavan kanssa ja laukut päättävät tippua olkapäiltä ja mukiloida toisen osapuolen. Myös käsikädessä kävely on yleensä aika hankalaa lyhyempien kanssa.

11. Kauppojen katosta roikkuvat "aleale" lippuset lävähtävät naamaan, kun kävelee kaupan käytävällä. Samoin matalat puun oksat. Nuttura jää usein jumiin huoneeni lamppuun ja täytyy huutaa äiti apuun :"D.

Siinä nyt ne, mitkä ensiksi tulivat mieleen. Loppuun positiivisia asioita :D.

1. Useampikin ihminen kehottaa menemään Huippumalli haussa -ohjelmaan. Esimerkiksi mun hammaslääkäri on patistanut mua sinne jo 4 vuotta :"D. Aina yhtä hassun hauskoja tilanteita, jotka hymyilyttävät vieläkin, koska en ole muutoin millään lailla mallin mitoissa ("mutta kun sähän olet noin pitkä niin eihän se haittaa").

2. Voi huoletta ostella vaatteita, jotka ovat kaupoissa esillä nuken päällä. Ne näyttävät lähes 100% varmasti samalta itsellä.

3. Jos on kaverin kanssa ruuhkaisessa kaupassa, niin pitkän ihmisen huomaa helposti kauempaakin väkijoukosta. (Toisin kuin esim mummini, joka on ~160 cm pitkä.)

4. No, kaupassa ylettyy kaikille hyllyille, samoin kotona. Vessan peilistä voi peilailla itseään lähes vyötäröön asti. Voi pitää meikkauspeiliä Ikean hyllykön päällä ja meikata siinä.

5. Jos ei halua nousta sängystä, tavarat saa usein kurkoteltua jalalla tai kädellä lähemmäksi. Sama asia ruokapöydässä.

6. Jos haluaa päästä naamiaisista helpolla, aina voi valita Slenderman- asun ja pukeutua miesten pukuun.

-Helinä

(Kuva: http://www.nbcnews.com/storyline/slender-man-stabbing/slender-man-stabbing-suspects-blamed-each-other-interrogations-n310176 )

6 kommenttia:

 1. Heheh, tää oli hauska! :D Ei ole itse asiassa tullut mieleen, että pitkillä voisi olla muita ongelmia kuin lyhyet housunlahkeet. Tulikin eka semmoinen sympatiafiilis, mutta kun luin nuo hyvät puolet, niin iski kateus ja (myönnetään) ärsytys :''D

  Puolensa kussakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin oman pituuden ongelmiin/hyötyihin on jo niin tottunut, että piti hetki ihan miettiä osaa näistä (filiksillä: oho tältä jotkut tosiaan välttyy! o_o). Mutta niin, onneksi on olemassa yleensä myös ne hyvät puolet huonoille vastakohdiksi :).

   Poista
 2. Nää oli hyviä! Itellä on joitain samoja "ongelmia" vaikka olenkin 169 cm pitkä. Housujen ostossa esim. Gina tricotista en ole löytänyt sopivan pituisia lahkeita farkuista. Bikbokista kylläkin vaikka tosin ne on puolet kalliimpia mitä Ginan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että voit samaistua! :)
   Jännä juttu, koska mun ainoat sopivan mittaiset farkut on Ginan pari vuotta sitten poistuneesta mallistosta. Hamstrasin niitä silloin -50% alesta, 10 e/farkut. Yhdet niistä on jo hajonneet. Nykyään olen siirtynyt käyttämään lähes pelkkiä hameita/mekkoja legginssien kanssa, niin farkkuongelmaa ei ole taas hetkeen edessä :D.

   Poista
 3. Tätä oli kiva lukea, kun lyhyehkönä olen tottunut siihen etten yletä hyllyille/housut ovat liian pitkiä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :). Totta, että eri pituisilla on erilaisia arjen ongelmia :D!

   Poista