lauantai 7. marraskuuta 2015

Tanssiunet

Viime yönä näin neljättä kertaa unta, jossa olen tanssimassa suuremmassa tanssikokonaisuudessa. Sellaisessa, johon osallistuu monta tanssijaa, lavastajaa, puvustajaa ja maskeeraajaa. Usein olen unissa itse myös koreografina vaikuttamassa pienemmässä joukossa, joka suunnittelee kaiken mahdollisista vuorosanoista tanssijoiden ripsien väriin.

Näissä unissa olen rakastanut kaikkea sitä mitä järjestelen ja harjoittelen. Tosin vain kerran olen päässyt unessa siihen asti, että esitys on myös pidetty ja herännyt vasta lopputaputusten jälkeen. Joka kerta, kun herään tällaisesta unesta, olo on kamalan tyhjä ja haikea. Jään aina kaipaamaan pukuja, koreografioita ja sitä tekemisen tunnelmaa.

Ensimmäisellä kerralla järjestelin rakkaustarinaan liittyvää noin kymmenen hengen nykytanssiesitystä. Valikoitiin kappaleita eri kohtauksiin ja niin edelleen. Tämä uni loppui melko nopeasti (jo toiseen "suunnittelukertaan") ja näin sen noin 4 vuotta sitten.

Seuraavan kerran näin vastaavaa unta vasta pari vuotta sitten, kun olin oikeastikin osallistumassa (mun uniin verrattuna) pienimuotoisempaan tanssiesitykseen Traconia varten. En enää muista tämän unen esityksen juonta, mutta lavasteet olivat upeat ja siinä oli paljon suuria ryhmäkohtauksia, joten tanssijoitakin oli varmaan yli sata.

Kolmannen kerran näin unen viime keväänä. Juoni kertoi vanhan, ahtaasti rakennetun puukaupungin (joka oli sataman lähellä) tytöstä, joka oli muuttunut sätkynukeksi. Häntä syrjittiin, kiusattiin ja yritettiin häätää , koska ajateltiin, että tällä tytöllä oli jokin kirous, joka voi tarttua. Kylän alkemisti tms. yritti kuitenkin muuttaa tytön takaisin ja eri taikajuomat aiheuttivat lisää outoja ongelmia kylässä. (Hieman näkyy Coppeliasta vaikutteita :D). Kaikilla oli ihanat vaatteet ja samoin lavasteet olivat upeat. Yritän piirtää näitä kuvaksi, koska sitä kaikkea on aivan liian vaikea selittää. Tämä uni oli ainut näistä, jonka näin loppuun asti. Itse esitin tyttöä (tytöllä oli useita eri tanssijoita) yhdessä kohtauksessa, jossa hän alkoi lentää.

Nyt viime yönä näin unta Muumibaletista. Juoni oli siinä, että Niiskuneiti oli eronnut Muumipeikosta ja etsi itselleen uutta poikaystävää. Jossain vaiheessa hän päätti hankkia jääkarhunkin, jotta sitä saisi helliä ja se loisi turvallisuuden tunnetta. Lisäksi Nipsu oli jonkin sortin prostituoitu (koska halusi paljon rahaa)  ja Muumipappa tapaili Vilijonkkaa salaa. Jonkinlainen huumoribaletti oli kyseessä :D. Itse esitin tällä kertaa pääroolia eli Niiskuneitiä, joka ravasi sokkotreffeillä (paljon pas de deuxia) ja kaikenlaisissa riennoissa. Jääkarhua ei muuten esittänyt kukaan, vaan se oli oikea koulutettu jääkarhu, joka tykkäsi syödä Muumipukujen häntiä :'D.

Unissa yleensä mun piruetit on yhtä täydellisiä kuin mun soittorasian pienellä ballerinalla. Pystyn tekemään ilman vauhtia vaikka kymmenen piruettia putkeen. Toinen asia, jossa loistan mun unissa, on grand jete -hypyt. Teen niitä keveästi ja suorastaan liidän lavan yli.

-Helinä

Kuvista tuli nyt pikapiirroksena melko pelkistetyt versiot. Tuossa puukaupungissa oli kaikenlaisia pikku yksityiskohtia, kuten kaiverruksia, kulumia, portaita ja köysiä yms. muuta roinaa nojailemassa seiniin. Tuo asu oli sen tytön asu.

4 kommenttia:

 1. Mäkin nään tanssi unia, itse asiassa yllättävän usein, jopa tanssi painajaisia kun mikään ei onnistu ja näytöksissä myöhästyn ja olen väärällä puvulla lavalla jne. Yleensä tanssiunissani, olen hyvä kaikessa siinä missä normaalisti olen huono, spagaatit sujuu ja piruetit pyörii noista unista onkin aika masentavaa herätä ja todeta"ainii enhän mä saakkaan sitä spagaattia" tyylisesti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, noi painajaiset on kauheimpia!Monesti näen unta, jossa mun täytyy juosta lavalle eikä mulla ole mitään hajua koreografiasta :'D.
   Masennus iskee mun piruettien kanssakin. Unissa ne 10x ja 20x piruetit on niin helppoja :"D.

   Poista
 2. Eikä :'DD Kuolin tossa muumiunen kohdalla xD Tosi mielenkiintoisia ja jänniä unia sulla, jos mulla olis noin kivoja tollasia "kokonaisuuksia" niin menisin varmaan joka ilta innoissani kymmeneltä nukkamaan ja katsomaan, mitä tänään on tarjonnassa. Omat uneni aika harvoin on sellaisia ns. "kokoyön" pitkiä ja edes jollakin tasolla loogisia kokonaisuuksia, vaan useimmiten lyhyitä, outoja tai toisaalta tylsiä pätkiä. Itsekin kyllä näin jokunen viikko sitten tanssiunen, ja voi että sitä pettymyksen määrää herätessä! Mutta olen koittanut selittää asiaa niin, että ehkä aivot unen aikana vähänniinkuin semisti harjottelee näitä taitoja, ja että niistä voisi ehkä olla jopa jotain hyötyä. Toki tuollaiset unet esim. ennen esitystä kertonee enemmän vaan stressistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut tosi monelta, etteivät heidän unensa ole yhtä selkeitä kuin mulla. En tiedä ollenkaan mistä tämä johtuu, mutta mulla unet on aina tätä luokkaa. Niissä on usein selkeä juoni, joka etenee kuin elokuvassa, jossa on itse mukana. Olen aina tykännyt nukkumaan menemisestä juuri tämän vuoksi. Se on vähän kuin asettuisi telkkaria katsomaan. Toisaalta tykkään myös herätä joka päivä aikaisin, noin 7-8 aikoihin. Mun poikaystävä on tosin opettanut mua nukkumaan viikonloppuisin vähän pidempään :D.
   En tiedä liittyykö vai onko liittymättä näihin uniin se, että sätkin unissani läpi yön. Kanssanukkuvia se välillä rasittaa, mutta itse en siihen heräile. Välillä laitan myös huoneeni sisustusta uusiksi. Olen irrottanut pussilakanat täkeistä ja nostaunut kukkaruukun hyllyn päältä yöpöydälle yms.

   Poista