maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulua etsimässä

Tänä vuonna mun on ollut tavallista vaikeampi löytää sitä joulun tunnetta. En tiedä johtuuko se lämpötilasta, lumettomuudesta, joulujuhlan ja kuusen puuttumisesta vai mistä, mutta mulla ei ole ollenkaan jouluinen olo.

Jouluvalot on laitettu jo ikkunoihin ja muutamat joulukoristeet paikoilleen. Piparkakkutalojakin on melkein joka huoneessa ja joululahjat ostettu ja osa laitettu esille odottamaan (ei kuusen alle vaan valaistun kummallisen hapsusisäkasvin viereen). Joululauluja äiti on soittanut päivät putkeen joulukuun alusta lähtien. Joulutunnelma silti jollain tavalla puuttuu. Siskoni istuu kaikki päivät koneella kuulokkeet päässä, isi lukee kirjoja makkarissa ja äiti askartelee jotain keittiössä. Nuorempi pikkusiskoni sentään puuhailee mun kanssa välillä jotain. Toisaalta olen itsekin ollut tosi paljon vain mun poikaystäväni kanssa viime päivinä, kun tammikuussa hän lähtee armeijaan.

Tänään onneksi saadaan joulukuusi sisälle ja päästään koristelemaan sitä. Huomenna ajateltiin poikaystävän kanssa leipoa piparkakkuja.

Eilen olin elämäni ensimmäisissä pikkujouluissa kaverini luona ja huomenna käyn katsomassa vielä poikaystäväni kanssa Star Warssia elokuvateatterissa. En olekaan käynyt elokuvissa varmaan kahteen tai kolmeen vuoteen. Ihan mukavaa vaihtelua tähän kotona olemiseen. Keskiviikkona voi sitten jo koittaa rauhoittua joulun viettoon :).

-Helinä

2 kommenttia:

 1. Mullakaan ei oikein ole joulutunnelmaa ja tiedän että se johtuu tuosta lumettomuudesta ja pakkasettomuudesta. Mulle joulutunnelma tulee aina siitä että puut on lumessa ja ikkunoissa on kuuraa.
  Tänään vasta haettiin joulukoristeet kellarista ja koristeltiin kuusi. Ehkä se fiilisi siitä vielä tulee kun huomenna aamulla keittelen riisipuuron ja sitten ajellaan maalle äidin hoteisiin jouluaterialle.
  Iloista joulua, tammikuussa nähdään taas! :D
  PS: Outo hapsukasvi on muuten traakkipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuota joulutunnetta ei tullut sitten ollenkaan. Jos se ensi vuonna tuplaantuisi :D.
   Kiitos tiedosta, nyt tiedän mikä ihme sekin on... Ei enää niin pitkä aika balettitunteihin :)!

   Poista