keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kärkitossupäätös

Tänään tunnin alussa ope kyseli, oltaisiinko kiinnostuttu harjoittelemaan kärkitossuilla kevään tunneilla. Alkuun kaikki vain seisoivat hiljaa ja tuijottivat toisiaan, että mitä tähän kuuluu vastata (niin perisuomalaista :D).

Lopulta joku uskaltautui kuitenkin nyökkäämään ja mumisemaan jotain myöntävän suuntaista, johon muut uskalsivat liittyä. Lopulta vastaus kuulosti varsin innostuneelta ("joo, joo!"). Tästä ope päätti, että todella tehdään kevään tunneilla lopputunnista tangolla 15-20 minuuttia kärkitossuilla.

Ope piti myös pienen kärkitossuopastuksen tunnin alkuun, joka kesti noin viitisen minuuttia. Se sisälsi suurinpiirtein nämä asiat:

1. Tossujen tulisi olla sellaiset, joissa varpaat mahtuvat aivan suoriksi, muttei ylimääräistä tilaa silti olisi yhtään.

2. Kannattaa hommata silikonipehmusteet, koska niillä on helppo aloittaa, kun ei tiedä vielä pehmusteista sen tarkemmin.

3. Pohjan kovuus voisi olla ns medium. Liian kova on hankala aloittelijalle, mutta liian pehmeä ei välttämättä tue tarpeeksi (aikuista).

4. Nilkan (ojennuksen) tulee olla tarpeeksi vahva, jotta kärkitossuilla harjoittelu onnistuu.

Olen menossa kärkitossuostoksille ensi viikolla. Eniten jännittää, jos oikean kokoisia tossuja ei löydy hyllystä. Jalankokoni on kuitenkin 42-43. Jos sopivia ei löydy, ne täytyy varmaan tilata liikkeeseen ja pääsen sovittamaan vasta tammikuussa. Piruetissa on kuulema tasan yksi malli tässä koossa, kun kävin kyselemässä. Ballerina&Liikunnassa tosin luvattiin suurempaa valikoimaa, mutta en ole ihan varma ymmärsikö myyjä kokoni oikein. Hän kun mainosti mulle, että kyllä on ihan 7 ja jopa 8 kokoon asti joitain tossumalleja. Mun jalka kun on lähempänä 9 kokoa...

Olisiko teillä joitain vinkkejä kärkitossuihin liittyen? :)

-Helinä

Loppuun kummallisin kuva, jonka kärkitossuista löysin :"D. Tuntuu, että muutama asia siinä on pahasti pielessä. Kuva on joltakin balettiaiheiselta Instagram-sivulta. Olisikohan tuo ballez tai jokin sinne päin.

6 kommenttia:

 1. Auts! Kyllä näyttäisi olevan jotain pielessa tossa kärkitossukuvassa. Jos ei muuta niin ovat ainakin kuolleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli sellainen tuntuma, että tuo ei näytä ihan oikealta :'D. Lisäksi mun silmään pisti tuo rusetin tapainen juttu, joka vilkkuu nilkan takaa. Sen kai pitäisi olla piilossa?

   Poista
 2. Anonyymi3.12.15

  Varsinkin ensimmäisiä tossuja kannattaa seurata tiiviisti, jotta huomaa milloin ne ovat entiset. Omien ensimmäisten tossujen kanssa kävi lopulta liioitellen sanottuna kuin tuossa kuvassa, boxi oli liian matala ja varpaat taittuivat ylimmästä nivelestä. Ei hyvä, tuli vaivasenluut molempiin pottuvarpaisiin. Ei ne onniksi kovin pahaksi äityneet, mutta ei ole enää niitä kauniita jalkoja, jotka aiemmin omistin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mun jalat eivät onneksi/harmiksi ole olleet koskaan erityisen nätit :D. Mutta niin, olen tarkkana! :)

   Poista
 3. Googlailin tässä kärkitossuja ja törmäsin tänne blogiin. Näyttää sille että taidamme käydä samalla balettitunnilla ;) tyrkyttikö joku eukko sulle nahkaisia tossuja tunnin lopuksi? Jos tyrkytti niin se olin minä :D taidan nakata ne tossut vaan roskiin kun ei tunnu löytyvän ketään jolle ne sopisivat. Kerro sitten miten kävi tossuostosten kanssa, en ihan vielä itse pääse shoppailemaan, mutta ehkä loppukuusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olenkin miettiny milloin joku samoilta tunneilta päätyy tänne! Hmm... En ole kyllä koskaan ajatellut sua "eukoksi", mutta varmasti tiedän, että samoilla tunneilla ollaan. Oli tosi harmi, kun tossut olivat liian kapeat mulle!

   Kävin tänään jo sovittamassa tossuja eri liikkeissä kun oli tuota asioilla juoksemista muutenkin siellä sun täällä. Ei tarvitse sitten ensi viikolla käydä kuin yhdessä liikkeessä (ja olin hävettävän malttamaton :D). Teen illalla postauksen tästä sovitusreissusta. :)

   Poista