lauantai 30. tammikuuta 2016

Balettihaaveita

Katsoin tänään pikkusiskoni kanssa elokuvan Jääprinsessa. Olen nähnyt tuon leffan ennenkin, ehkä neljä kuukautta sitten, silloinkin pikkusiskon kanssa. Vaikka koko elokuva on lapsille suunnattu ja ihan epärealistinen (noin 16-vuotias tyttö aloittaa taitoluistelun ilman rahaa ja on yhtäkkiä lähes Olympiatason luistelija, vaikka alunperin hakee Harvardiin lukemaan fysiikkaa), tulee mulle siitä aina todella motivoitunut ja jollain tavalla toiveikas olo. Vaikka elokuva liittyy taitoluisteluun, se saa mut pohtimaan aina tanssimista.

Tiedän, etten tietysti koskaan tanssi ammattiballerinana missään, eikä se edes ole mun haavelistalla. Sen sijaan mulla on monia balettihaaveita, jotka toivon vielä joku päivä toteuttavani. Osa on haastavampia ja osa vähän helpompia, mutta jokaisen toteutumisesta olisin yhtä iloinen.  Teen tästä vaihteeksi "listapostauksen", koska se on niin paljon helpompi ja selkeämpi tapa kertoa nämä balettihaaveet :D.

Siistit tuplat ja triplat. Viikon alussa pääsin sattumalta 2,5 kierrosta, joten en pidä noita mahdottomina saavuttaa. Ajattelin ensi viikolla (jos paranen) varata talon kerhohuoneen ja ottaa siellä muutamat piruettivideot :).

Täydellinen grand(e?) jete, jossa kädet näyttäisivät näteiltä.

90 asteen (tai yli) developeet. Voimisteluaikoina sain pidettyä jalkaa sivulla ilman käsiä noin 160 asteessa. Muistan kuinka lupasin itselleni voimistelun lopettaessani, että venyttelen ja treenaan joka viikko, että sama taito pysyy yllä :"D. Jotain jäi selkeästi tekemättä ja nyt painiskelen tosissani jo tuon 90 asteen kanssa. Tuntuu, että tunneilla mun jalka laahaa ihan siinä 45 asteessa tai jopa alle...

Variaation opettelu. Blue Bird -variaatiota opettelin syksyn alussa ja ajattelin viimeistään kesällä jatkaa. Harjoittelu jäi pääosin tilanpuutteen vuoksi (en päässyt enää ulos treenaamaan ilmojen viiletessä),  mutta myös ajanpuute vaikutti. En ole silti luovuttanut asian suhteen!

Arabeski kärkkäreillä. Tämä saa vielä "pienen" hetkisen odottaa, mutta kunhan sitten joskus tulevaisuudessa :).

Kädet. Voiko näitä koskaan painottaa liikaa? Tuntuu, että kädet ovat osa-alue, jolla reputan pahasti. Ope korjaa niitä jokaisella tunnilla ja vaikka kuinka yritän pitää ne kannatuksessa ja linjassa, ne näyttävät silti omaan silmään ihan järkyttäviltä :'D. Tämän haaveen toteutumista epäilen eniten, mutta pienikin askel eteenpäin olisi voittoa.

Oman kropan hyväksyminen. Tämän voisi jo melkein ruksittaa onnistuneeksi muutamia omia pohdiskeluhetkiä lukuunottamatta. Tunnilla yleensä ei tule mieleen mitään negatiivisia ajatuksia itsestäni, koska keskityn vain itse liikkeisiin. Suurimman osan ajastani vietän onnellista yhteiseloa melkein 180-senttisen ja lähes 70-kiloisen kroppani kanssa. Musta ei saa millään pientä ja kevyttä tanssijaa, mutta se on ihan okei!

Polvet. Tahtoisin osata suoristaa polveni kunnolla. Vaikka musta tuntuu, että ne ovat ihan suorat, niin ope tulee monesti huomauttamaan, että suorista polvet. Ja vaikka kuinka yritän niitä suoristaa, sanoo ope vielä toisenkin kerran niistä, vaikka parhaillaan käytän koko keskittymiseni niiden suoristamiseen :D. Toinen polveni taipuu myös hieman yli (tai ainakin vielä yläasteella taipui), joten sen "suoristumismäärää" on todella vaikea tunnistaa.

Tällaisista balettijutuista eniten haaveilen. Toki monia muitakin juttuja on varmasti käynyt mulla mielessä, mutta tässä olivat kaikista yleisimmät :).-Helinä

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, olen lista-ihmisiä niin nautin tästä erityisesti :D oletko huomannut että sillä piruettilaudalla olisi ollut jotain vaikutusta sun piruettien kehittymiseen? Ja hei mulla on sama polviongelma! Mulla on kai jotenkin kroonisesti koukussa olevat polvet, koska musta tuntuu että ope tosi monest huomauttaa mulle, että muista suorat polvet ja sit oon vaan ihan HHNNGGGHH ku yritän painaa ne niin suoriksi kuin vaan ikinä saan! Mulla ei kyllä ole ainakaan hirveesti yliojentuvuutta polvissa. Sormissa kylläkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin tehdä piruettilaudasta ja pirueteista tällä viikolla postauksen videoiden kanssa, jos paranen/taidot riittävät videon laittamiseen :D.
   Tässä siis hyvin lyhyt selostus. Tosiaan en ole melkein viikkoon piruetteja treenannut (flunssan vuoksi), joten en ole kauheasti ehtinyt lautaa testaamaan. Lyhyessä ajassa huomasin, että siitä oli kuitenkin apua eniten keskivartalokorsetissa ja siinä, että uskaltaa rohkeasti ottaa vauhtia :D. Sain näillä vinkeillä tehtyä mun ensimmäisen "hallitun" tuplan (ilman lautaa). Tuosta mulla onkin video, joka on tosin laginen, eikä siinä näy jalkoja ollenkaan :'D.

   Tuo polvijuttu ärsyttää mua kans suunnattomasti ;D.

   Poista
 2. Mustakin tämä oli kiva postaus :) Olisi niin kiva oppia tupla piruetti. Mitä olen kotona kokeillut niin puoltoista kierrosta menee melkein, mut tuplaan on vielä matkaa. Developetkin olisi kiva saada korkeimmiksi ja haluaisin niin paljon opetetlla jotain variaatiota, mutta se vaatii yleensä tilaa :D Pitäisi varata itselle sali jossa voisi harjoitella.

  Kiva jos teet postauksen siitä piruettilaudasta. Olisi kiva tietää onko siitä mitään hyötyä, jotta tietäis kannattaako sellasta ostaa itsekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi baletin harjoittelu on niin kivaa, ettei edes haittaa, että edistyäkseen täytyy tehdä niin paljon "työtä"!

   Teen tuon postauksen heti, kunhan paranen :).

   Poista