keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Flunssaa

Olin syksyn ihmeen terveenä, mikä varmaan kostautuu nyt keväällä. Mä ehdin saada jo nyt ensimmäisen flunssani. En vielä tiedä onko tämä poikaystävän viime viikon armeijan metsäleiriltä (koko viikko oli -25-30 pakkasta, ei ihme että sai jonkun taudin) tullut keuhkoköhä vai pikkusiskoni koulusta saama niiskutusnuha (vai molemmat), mutta varmaa on, etten pääse tänään balettitunnille :/. Harmittaa, kun kärkkärijutut siirtyy viikolla eteenpäin, mutta ehtiihän sitä aloittaa sillonkin.

Olen lukenut nyt pääosin kemiaa, koska se on mulla ehdottomasti heikoimmalla pohjalla. 4 ja 5 kurssit on mulle ihan täysin sumussa, mutta onneksi ne on tosiaan vain ne. On vielä aikaa käyttää kokonainen viikko kumpaakin kurssia varten. Parin viikon päästä pääsen siis kemian valmennuskurssimateriaalien pariin. Löysin vuoden 2012 valmennuskeskuksen materiaalit käytettynä sopivaan hintaan. Olen niitä vähän jo selaillut, mutta ajattelin ensin käydä nuo kaikki kemian lukiokirjat hyvin läpi.

Fysiikassa mulla on ihan hyvät pohjat, joten olen jättänyt sen tahallani hieman taka-alalla näin aluksi. Lainasin kirjastosta Epionen fysiikan valmennusmateriaalit ja olen sieltä laskenut noin 30 tehtävää.  Biologiaa olen lukenut välillä, kun on ollut aikaa ja motivaatiota opetella mm. ihmisen eri hormoneja, kudostyyppejä, entsyymejä ja kaikkea muuta pikkutietoa. Suuret kokonaisuudet ovat ihan ok selkeitä, joten olen jättänyt ne myös hieman myöhemmälle.

Tämän viikon vietän siis ilman balettia ja luen niin paljon kuin voinnilta jaksan. Lopun ajan kulutan sitten enoltani/sedältäni (en koskaan opi, kumpi se äidin veli nyt on, mutta olisin veikannut eno :'D) saamieni Twilight-kirjojen lukemiseen. Pidän tuosta tarinasta, mutta häiritsee, kuinka "huonosti" ainakin suomennos on kirjoitettu. Jotenkin todella tönkköä kieltä mun mielestä. Englannin kielellä en ole koskaan lukenut, joten niistä en osaa sanoa.

-Helinä

16 kommenttia:

 1. Voih, kohtalontoveri!
  Mulle kans iski sitten se flunssa kunnolla päälle. Ei muuten, mutta kun se Bajadeeri on ylihuomenna enkä mistään hinnasta jätä sitä väliin! Särkylääkettä, nenäliinoja ja kurkkupastilleja. Onneksi ei ole yskä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ei ole onneksi sentään pakko lähteä minnekään. Toivotaan, ettei sun olo pahennu ja ettei ilmene sitä yskää :).

   Poista
 2. Voi ei :( Paranemisia! Ainakin sulla on aikaa nyt lukea pääsykokeisiin, et jotain positiivista kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, koska en jaksa minnekään kotoa lähteä tai treenata kotona. Toisaalta aivot ei toimi ihan täysillä, mutta jokainen opittu asia on aina plussaa ja pois viime hetken stressistä :).

   Poista
 3. Voi kurjuus! Ajattelinkin että oletkohan sairastunut kun et ollut tunnilla. Pakko todeta että kärkitossutreeni oli aivan kamalaa. Se kesti vain vartin mutta ehdin sinä aikana katsoa kelloa aika monta kertaa että joko tää kohta loppuu ;) Tottumattomana tosi tuskallista, en pystynyt keskittymään oikeaan asentoon kunnolla kun kaikki keskittymiskyky meni siihen että kestää sen hetken seistä kärjellä. Mun tossut oli myös tosi liukkaat. Liimaan ensiviikkoon mennessä ne mokkapalat ettei luista. En oikein päässyt tokasta asennosta kärjille luiston takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä peittokasan alla mä sairastelen. Voi ei, odotan innolla ensi viikkoa niin pääsee kokemaan saman :'D. Ehkä/toivottavasti se helpottuu mitä enemmän tulee harjoiteltua noita kärkijuttuja. Yritän itsekin löytää jostain nuo palat, mutta taitaa mennä helmikuun puoleenväliin. Helsingissä maksoivat tanssitarvikkeessa 6 e, joka tuntu musta vähän liian suurelta summalta :/.

   Poista
  2. Mulla on itellä pala ohutta vaaleanruskeaa mokkaa, aattelin ite mennä halvimman kautta ja leikata siitä sopivat palat. Voin antaa sullekin siitä palan jos uskallat askarrella ite.

   Poista
  3. Oikeasti? Olisin todella kiitollinen! Luulen, että saisin ne kontaktiliimalla itse laitettua.

   Poista
  4. Opettaja mainitsi myös että hartsia (sitä jota laitetaan viulun tai sellon jousen jouhiin) voi ostaa ja käyttää apuna liukkautta estämään :)

   Poista
  5. Tuosta olinkin jo kuullut, kun hartsikippo oli edistyneemmillä ryhmillä ahkerassa käytössä viime kevään näytöksessä :).

   Poista
  6. No tottakai! Noi on tommosia ylimääräsiä pikkutilkkuja mitä on jääny jostain projektista. Hyvä kun menee roskiksen sijaan käyttöön.

   Poista
  7. Kiitos paljon!

   Poista
 4. Voi ei toivottavasti pääset pian tanssimaan! Mäkin Olin alkuviikosta kuumeessa taitaa olla aika nopeasti tarttuva tauti.. Pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan vielä olo ei ole kohontunut. Yleensä mulla taudit nostattaa muutaman päivän jälkeen yhdeksi yöksi todella korkean kuumeen (39,5). Jos sitä ei laske kuumelääkkeillä alas niin olo on seuraavana päivänä aina kuin uudestaan syntynyt :D. Tällä hetkellä kurkku ja hampaat (mulla flunssaan kuuluu aina kova hammassärky) on niin kipeät, etten saa untakaan kuin max 30 min pätkissä. Kuumetta odotellessa :) -->

   Poista
 5. Paranehan pian! Tykkään aina ajatella, että balettia on aikaa harrastaa koko loppuelämä, niin ei kannata stressata jos ei pääsisi tunneille kahteen viikkoon (tai yli puoleen vuoteen niinkuin nyt). Tenduja ehtii hinkata kyllästymiseen asti vielä :D

  Tuosta opiskelusta, että minulle kemia on ehdottomasti helpompaa, mutta fysiikkaa kävin sen yhden pakollisen kurssin lukiossa. En vain ymmärrä fysiikkaa ollenkaan ja vähän ehkä kadehdin ihmisiä, joille se on helppoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta :). Haluan kyllä parantua kunnolla ennen kuin menen balettitunnille. Sairaana liikkuminen on niin ikävää :/.

   Mulle kemiasta 2 viimeistä kurssia taas on älyttömän hankalia :D. Fysiikka on mulle ihan ok mukavaa, paitsi 7 kurssi on hankala. Se on tosin totta, että fysiikan opiskeluun täytyy käyttää todella paljon aikaa, että se muuttuu ns helpoksi. :D

   Poista