torstai 7. tammikuuta 2016

Vastauksia

YLEISTÄ BALETISTA

Lempi...

...tanssija 
Olen tämän suhteen hieman laiminlyönyt tanssiharrastustani. En nimittäin tiedä nimeltä kovinkaan montaa yhtäkään tanssijaa (muuta kuin ballerinoja) :D. Suomen "Dance"-ohjelmassa oli joskus melko lyhyt, punahiuksinen nainen, jonka tanssi oli mun mielestä erityisen kaunista katsottavaa. (En muista nimeä, mutta tanssi mm. duon Jenni Vartiaisen "Minä ja hän" -kappaleeseen.)

...ballerina
Tässä on vähän sama ongelma kuin edellisessä, mutta sanoisin Misty Copeland, koska hän ei näytä niin luurankomaiselta kuin suurin osa netissä näkemistäni ammattiballerinoista. (En halua yleistää, en ole tosiaan hirveän montaa nähnyt/seurannut.)

...balettiaiheinen elokuva
Se elokuva, jossa on Emma Watson (Hermione!! :D), olisikohan ollut nimeltään ihan vain Balettitossut?
Black Swan oli jo ihan liian pelottava mulle, kun niin säikky olen...

...baletti
Hmm, aika hankala. Niistä joita olen tähän mennessä nähnyt, sanoisin Coppelia.

...balettiliike.
Tykkään attitudesta, kuten on tullut täällä pariin kertaan sanottua. Myös piruetit matalassa arabeskissa on lemppareita.

Minkä ikäisenä aloitit baletin? Kuinka kauan olet harrastanut balettia?
Aloitin 18-vuotiaana, eli nyt on tullut 1,5 vuotta täyteen tätä harrastusta.

Mikä on mielestäsi parasta baletissa? 
Se, ettei koskaan voi olla täydellinen! Kyllästyn helposti lajiin, jos se ei tunnu tarpeeksi haastavalta, mutta baletissa riittää onneksi aina haasteita :D.

Teitkö jotain uuden vuoden lupauksia balettiin liittyen?
Jep, yritän saada keskispagan maahan. Ehkä jopa mahdottomuus, mutta kannattaa sitä silti yrittää. Lisäksi haluiaisin panostaa vasempaan (heikompaan/huonompaan) jalkaan.

Mitä haluaisit erityisesti kehittää itsessäsi balettiin liittyen?
Nuo edelliset + piruetit. Aina jos näen balettiunta, pystyn tekemään siinä vaikka sadan kierroksen piruetin. Tosielämässä ei tarvitsisi ihan siihen asti yltää, mutta tripla olisi kiva oppia :).

Mitä baletteja olet nähnyt?
Livenä vain Lumikin, mutta Youtubesta/kirjaston tallenteilta Prinsessa Ruususen, Pähkinänsärkijän, Coppelian (kahteen kertaan eri esittäjiltä) ja puolet Carmenista.BALETTITUNNEISTA

Mistä pidät eniten balettitunnilla?
Itsensä ylittämisestä ja siitä, jos muistaa koko sarjan täydellisesti ulkoa. Silloin tulee onnistunut olo :). Jos tangosta, keskilattiasta ja diagonaalista täytyy valita niin keskilattia on ehkä lemppari.

Mitä neuvoja antaisit piruettien parantamiseen, kun en pääse montaa kertaa ympäri edes pehmeillä tossuilla?
En ole itsekään pirueteissa mikään mestari. Pehmeillä tossuilla mun historiallinen ennätys on sekavat 2,5 kierrosta pari vuotta sitten. Ainoat vinkit mitä mulla on, ovat perinteiset tiukka keskivartalo, suora polvi, tiukat kädet ja nopea spotti. Henkilökohtaisesti mulla auttoi se, kun ajattelen nojaavani hiukan eteenpäin niin olenkin oikeasti suorassa linjassa (nojaan usein automaattisesti aavistuksen taaksepäin). Kärjillä mun tuskin tulee vielä pitkään aikaan tehtyä edes sitä ykköstä :D.

Mitä sinulla on yleensä ylläsi balettitunnilla?
Puuterin väriset sukkikset, balettipuku, hame/shortsit (tai molemmat) ja tietenkin tossut.  Puvun väri vaihtelee vähän fiiliksen mukaan, mutta Capezion punainen puku on muodostunut tällä hetkellä lemppariksi. Alkutunnista jokin lämppärineule.

Kuinka korkealle saat nostettua jalkasi?
Maksimissaan sen vähän päälle 90 astetta ilman apua, mutta käsin nostettuna/jonkin tuen avulla melko paljon enemmän (paitsi eteen, koska omaan superjäykät takareidet). Kuva on melkein kaksi vuotta vanha, mutta laitoin vähän hahmottamaan, mitä tuo melko paljon tarkoitti.

Pidätkö enemmän kärkitanssista kuin pehmeillä tossuilla tanssista?
Hyvä kun pysyn kärjillä edes pystyssä ilman tukea. Joten kyllä se tanssi on ainakin vielä kivempaa pehmeillä :D.

Missä tanssikoulussa tanssit?
En käy tällä hetkellä tanssikoulussa, vaan kansanopiston kursseilla. Muutoinkin olen käynyt balettitunneilla tanssikoulussa vain pari kuukautta viime keväänä.

Kuinka monta kertaa viikossa käyt balettitunnilla?
Syksyllä ja viime keväänä tunteja oli 2 viikossa (välillä 3 korvaustuntien myötä). Tälle keväälle pidän vain tuon mun yhden vakiotunnin, että ehdin lukea hyvin pääsykokeisiin. 

Meinaatko jatkaa balettia vielä opiskeluaikanasi?
Tässä selkeästi oletettiin, että pääsen opiskelemaan ;D. Mutta joo, olisi se tarkoitus jatkaa, kunhan rahaa ja sopiva tunti löytyisi uudesta kaupungista sitten.


BALETTITOSSUT YMS.

Minkä merkkisiä varvastossuja käytät? Kuinka kauan olet tanssinut kärjillä?
Tämän hetkiset (ainoat ja ekani) kärkitossut ovat Blochin. Ensimmäiset kärkkärituntini alkavat vasta kahden viikon päästä, joten 0 päivää on tullut tanssittua niillä.

Oletko ollut tyytyväinen nykyisiin kärkkäreihisi?
Vähän paha sanoa, kun yhtäkään tuntia ei ole takana. Tuntuvat ainakin vielä ihan mukavilta jaloissa, joten ei mitään valittamistakaan ole :).

Onko sinusta tärkeää varpaiden taipuvaisuus kärjillä tanssittaessa?
Veikkaan, että enemmänkin nilkan taipuisuus on se juttu, mitä tarvitaan kärkkäreissä. Varpaathan ovat tossuissa ns suorina.

Minkä merkkisiä pehmeitä tossuja käytät?
Ensimmäiset pehmeät tossuni olivat Capezion, mutta en kauheasti pitänyt niistä. Viimeisen vuoden mulla on olleet Papillon-merkkiset tossut, joihin olen tykästynyt. Varatossuina mukana kulkee vielä käyttämättömät SoDancat.

Kuinka nopeasti kulutat loppuun kärkitossuparin ja pehmeät tossut?
Ei mitään tietoa kärkkäreistä, kun ovat melkein käyttämättömät pari viikkoa vanhat. Pehmeät kankaiset tossut hajosivat vuodessa, mutta tämän hetkiset nahkaiset näyttävät kestävän kauemmin.

Mistä ostat balettivarusteesi?
Vähän sieltä sun täältä, mutta vaatteita on ainakin seuraavista kaupoista: Tanssiina, Ballerina&Liikunta, Piruetti, Suomen Tanssitarvike, Footlight, Porselli ja lisäksi eri kirppikset ja kaverit.

OPISKELU

Mihin lääkikseen aiot hakea?
Kuopioon, koska sinne olisi vähän helpompi päästä ja Kuopiossa asuu sukulaiset isän puolelta. Ei ole siis mikään ihan vieras kaupunki mulle :).

Mikä lääkäri haluaisit tulevaisuudessa olla?
En ole vielä ehtinyt miettiä tätä kauheasti, kun ensin pitäisi päästä sisälle koko kouluun. Mielessä on käynyt vaihtoehdot lastenlääkäristä kirurgiksi, kun en yhtään tiedä vielä, mikä se mun juttu sitten olisi. Siitä tosin olen varma, että hammas- tai silmälääkäriä musta ei koskaan tule :"D. En aio hakea hammaslääkiksen puolelle ja silmien tökkiminen aiheuttaa mussa suunnatonta ällötystä (joku video silmätatuoinnista on jo ihan liikaa). Ihmettelen tuota reaktiota itsekin, kun polvileikkaus, tähystys yms. videot ei aiheuta mitään. 

Aiotko hakea muualle kuin lääkikseen?
Joo, aion. En ole vielä ihan lyönyt lukkoon, mutta röntgenhoitaja ja fysioterapia kiinnostaa myös, vaikka lääkis on jokatapauksessa se kirkas ykköstoive.

LEMPPAREITA

Ruoka
Saako tähän vastata roskaruoka, saamatta paljon paheksuvia katseita ;D. Tykkään todella paljon kotona tehdyistä pizzasta, tortillasta, hampurilaisesta, ranskiksista yms. Noita meillä syödään tosi harvoin. Ennen pidin todella paljon lasagnesta, mutta tuntuu, ettei se maistu enää samalta kuin lapsena. Yksi lemppariruoka on mun sedältä saatu resepti; nachomössö (kolmiotacosipsejä, juustokastiketta, maissia ja jauhelihaa uunissa paistettuna). Sitä on meillä joskus synttäripäivinä ruokana :).

Herkku
Suklaa, lakritsi, viinikumi, toffee, salmiakki, vaahtokarkki... Olen aina makean perään, joten karkki kelpaa aina. Olen tosin tammikuun karkkilakossa, joten tällä hetkellä himoitsen rahkoja ja vanukkaita. Yhtäkään en ole silti päässyt syömään tämän kuun aikana.

Juoma
Heh, musta saa tämän perusteella todella terveellisen kuvan. mutta tässähän kysyttiin lemppareita, eikä niitä, mitä yleensä syö/juo. Vastaan nimittäin, että pirtelö ja kaakao. Tykkään kylmistä maitojuomista ja maidosta ihan sellaisenaan. Erityisesti päärynä- ja mustikkapirtelöt kuuluu suosikkeihin. (Vastapainoksi kuvaa lenkiltä, jolla tosin päädyttiin vaan valokuvaamaan serkun kanssa. Treenivaatteet sentään päällä :D.)

Eläin

Tähän on todella hankala päättää vain yhtä, joten kotieläimistä kissa ja minipossu. Villieläimistä delfiini ja koala. Yleisesti lähes kaikki eläimet on kivoja :). 

Väri
Koska en ole selkeästi päässyt koskaan prinsessa- ja merenneitovaiheiden yli, sanon vaaleanpunaisen ja vedenvihreän/turkoosin.

Kirja
Väristys-trilogia, koska en luokittele Harry Potteria vain kirjaksi (ei se nyt elämäntapakaan ole, kuulostaa liian fanaattiselta) :"D. Kotiopettajattaren romaani oli myös hyvä.

Leffa
Studio Ghiblin Liikkuva Linna. Tykkään vanhan ajan piirretyistä enemmän kuin noista uusista animaatioista. Star Warssitkin oli ihan kivoja, kunnes niistä tuli tällainen ripsari-tietokone-subwayleipä-kenkä-massaliike...

Bändi
Mulla ei ole mitään lempibändiä ja kuuntelen tosi sekalaista musiikkia. Poikaystävän kanssa yleensä Voicen Retroperjantaita, kotona treenatessa jotain bilepoppia, lukiessa/piirtäessä elokuvien soundtrackeja ja niin edelleen. Jenni Vartiaista, Shakiraa ja Jennifer Lopezia tulee kuunneltua juuri ja juuri sen verran, että voin mainita ne ihan erikseen. Välillä kuuntelen Antti Tuiskun vanhoja kappaleita (voi vitsi miten noloa), niistä tulee aina tosi nostalginen fiilis, kun äitini oli Antin kova fani silloin kun olin nuorempi. :)


Vaate (tällä hetkellä)
Voin myöntää, että mulla on sata kertaa enemmän vaatteita kuin yksi ihminen tarvisi. Voin yrittää puolustella sitä sillä, että lähes jokainen niistä on ostettu käytettynä euron parin hintaan kirpputoreilta ja UFF:ista tai ommeltu itse. Lemppari on varmaan silti se nyt jo vähän nuhjuinen, vaaleanpuna-valkoraidallinen trikoopaita, joka mulla oli päällä 3,5 vuotta sitten, kun tapasin mun poikaystävän ekaa kertaa naamatusten ostoskeskuksessa :D. Se päällä tuntuu aina kauniilta, vaikkei mikään imartelevin vaate olekaan.

Vuoden aika
Luminen pakkastalvi tai lämmin hellekesä. Näistä nykyisistä vuodenajoista en niin kauheasti välitä... Onneksi nyt on sentään ilma pakastunut :).MUUTA

Jos saisit kolme toivetta, jotka yhtäkkiä toteutuisivat - mitä ne olisivat?
Ajattelin ensimmäisenä, että tahtoisin pikkuveljeni takaisin, mutta se olisi ehkä lähinnä itsekkyyttä ja muutoinkin täysin järjetön toive. Siitä johtuen ensimmäinen toiveeni olisikin tietysti kaikille muillekin yksi oma toive. Toinen toiveeni olisi autohallillinen tiettyjä urheiluautoja, joilla voisin yllättää mun poikaystävän, kun hän pääsisi lomille armeijasta :). Kolmas toive on hankala keksiä, mutta haluaisin pikkusiskojeni terveysongelmat pois, jos he molemmat mahtuisivat näin samaan toiveeseen. 
En osaa oikein toivoa mitään itselleni, kun tuntuu että on ihan musta itsestäni kiinni saavutanko mun unelmia. Pitää vain itse jaksaa venytellä, laskea, lukea ja opiskella. Tuntuu, että muiden haaveet ovat niin paljon mahdottomampia toteuttaa niin voisin käyttää toiveet niihin.

Mistä haaveilet?
Omasta perheestä, johon kuuluisi kolme lasta, lääkärinurasta sekä omakotitalosta :).

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Monet asiat, mm. perhe, ystävät, lemmikit, serkut ja poikaystävä tietty. Myös täysi vatsa, poikaystävän pehmeä sänky (koska mun sänky on tosi epämukava), se että mä saan olla sellainen kuin haluan ja aika monet muut asiat :). 

Ajattelin kertoa tähän yhden kummallisen, mutta erityisen onnellisen muiston, kun olin poikaystävän kanssa yhtenä aamulla rannalla keräilemässä kiviä. Olisikohan tästä pari vuotta aikaa. Oli sellainen toukokuun erittäin lämmin päivä ja tuuli oli ihan järkyttävä. Silti ei ollut yhtään kylmä ja kesäloma oli viikon päästä alkamassa, ja kummallakaan ei sattunut olemaan koulua. Siellä rannalla ei ollut ketään, joten kahlattiin vaan vedessä eri paikoissa etsimässä kiviä järven pohjasta, eikä puhuttu mitään. Ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta silloin oli tosi onnellinen olo :).


Kuvassa kynnet, jotka teki mut myös onnelliseksi. Poikaystäväni on todella hajusteherkkä, mutta suostui silti lakkaamaan mun kynnet, kun netissä pyöri sellainen "mies lakkaa" -haaste.

Mikä tekee sinut surulliseksi?
Kun kuulee, näkee tai muutoin huomaa, että ihminen haluaa tahallaan aiheuttaa ongelmia tai vahinkoa toisille ihmisille tai eläimille.

Mikä on paras puoli tai piirre sinussa? (Takapuoli, jos poikaystävältäni kysytään :"""D.) 
Itse on tosi vaikea arvioida omia parhaita piirteitä. Huonoja piirteitä keksii aina, kuten sen, että pitäisi opetella kuuntelemaan muita ruokapöydässä. Yleensä olen se, joka on ihan omissa ajatuksissaan, lappaa vaan ruokaa suuhun ja muiden jutut menee täysin ohi. 

Pitäisin itseäni melko positiivisena ihmisenä ja mulla on semmoinen tunne, että monet asiat, joita yritän, onnistuu multa helposti. Siitä nyt tosin saa käännettyä asian myös niin päin, että monesti pelkään yrittää asioita, joiden onnistumisesta en ole niin varma. Lopullinen vastaus on siis tuo positiivisuus :).-Helinä16 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, minusta on hauska oppia tuntemaan paremmin seuraamieni blogien kirjoittajia! Tekstien välityksellä on vaikea oppia tuntemaan ihmisiä, mutta tässä postauksessa oli paljon jotain syvällistäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Pelkäsin, ettei kukaan jaksa lukea tätä kaikkea, kun postauksesta tulikin näin järkyttävän pitkä :D.

   Poista
 2. Oon samaa mieltä ku Anna :) Jaksoi hyvin lukea loppuun.

  Pakko sanoa ettet ole ainoa joka tykkää "roskaruuasta". Kotona itsetehtyä pizzaa, hamppareita, ranskalaisia yms. en laske kylläkään roskaruuaksi. Ja vielä kylmä kaakao on niin hyvää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! Mulla nuo on siinä roskaruuan rajoilla, mutta uppoaa muhun heseateriatkin samalla tavalla. Tykkään kuitenkin pikkuisen enemmän itsetehdyistä.

   Mä en edes pysty juomaan kuumia juomia, niistä tulee joka kerta maha kipeäksi. :D

   Poista
  2. Kaikki hese, mäkki yms. lasken tietty roskaruuaksi :D Itse tehtyän en sen takia, koska teen itse niistä hieman terveellisempiä, esim. pizzapohjaan laitan ruisjauhoja ja päälle enemmän kasviksia. Hamppareihin tulee aina tehtyä itse jauhelihapihvit.

   Poista
  3. Tietty jos tekee niistä itse terveellisempiä vaihtoehtoja :"D.

   Poista
 3. Minustakin oli oikein mukava postaus eikä yhtään tuottanut ongelmia lukea loppuun asti vaikka se pitkä olikin.
  Ja pointsit roskaruualle :D tai no en minäkään kotona tehtyjä ruokia laske roskaruuaksi, kun pitsoista ja hampurilaisista voi tehdä terveellisempiäkin versioita ihan hyvin. Yksi oma lemppari on tortillat ja tacot. Tykkään laittaa niihin paljon kasviksia, fetaa ja papuja (kun tuo avopuoliso pistää omiinsa vain lihaa ja juustoa :D ) Ja kylmä kaakao on ihan parasta myös.
  Pidän peukkuja että pääset haluamaasi opiskelupaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, ettei ollut pitkästyttävää luettavaa!
   Mulla tortillat pursuaa aina yli, kun tungen niihin tonnikalaa, tomaattia, salaattia, ananassalsakastiketta, kurkkua, juustoraastetta, paprikaa, kermaviilikastiketta ja jauhelihaa (punasipulista tykkään myös todella paljon, mutta sitä ei ole ollut meillä kertaakaan) :D.

   Poista
 4. Oi, tää oli kiva postaus! On aina mukava lukea tällaisia, sillä niitten avulla saa vähän lisätietoa kirjoittajasta :D Juu, en utelias tai mitään...
  Repesin tuolle vikalle kysymykselle ihan täysin! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös usein lukea muiden vastaavia postauksia, kun yleensä tulee esille sellaisia aika random yksityiskohtia ;D.

   Poista
 5. Tää oli tosi kiva lukea:D itse vähän myöhästyin kysymysten kysymisestä mutta kaikki olikin jo kysytty! Itsekkin ajattelin tehdä joskus kysymys postauksen, se olis ihan kiva toteuttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Jos joku jäi tästä puuttumaan niin jätä ihmeessä tähän kommenttikenttään niin vastaan kyllä :).

   Poista
 6. Tää oli kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 7. Heei kiitti vastauksista! Kiva postaus muutenkin, vaikutat hirveen sympaattiselta ja mukavalta ihmiseltä :)) Onnea ja menestystä pääsykokeisiin ja balettiin! Ja no ihan muutenkin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :). Tää kommentti sai mut erityisen hyvälle tuulelle. Kiitos paljon!

   Poista