keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Peruttu balettitunti

Pohdin koko aamun, kuinka pärjään balettitunnilla näillä ihanan kamalan kipeillä pohkeilla. Ihanan, koska lihaskivusta tulee tunne, että treenit olivat tehokkaat, mutta kamalan, koska kävelykin on nyt vähän tönkköä :D. Ehdin kerätä jo aikamoisen kasan sellaista taistelutahtoa, jolla pärjäisin läpi balettitunnin. Puolen päivän aikoihin tuli kuitenkin viesti, että ope on taas sairastunut, joten tuntia ei ole. Tuli vähän sellainen pöh-olo, kun olin valmistautunut koko aamun, mutta toivottavasti ope paranee pian :).

Ensi viikolla ei olekaan tunteja hiihtoloman vuoksi, joten elän taas pari viikkoa ilman balettia. Toisaalta nyt ehdin koko päivän käydä läpi kemian pH-laskuja, joista en ole koskaan tajunnut sitten yhtään mitään. Ajattelin vilkaista myös muutamia fysiikan lämpölaajenemis- ja virtapiirijuttuja. Mulla on (onneksi vain) muutamia aihealueita, jotka olen unohtanut erityisen hyvin. Tiedän, että olen osannut ne joskus jopa erinomaisesti ja toivon mukaan palautuvat mieleen pienellä kertauksella.

Lukemisiin liittyen olen tyytyväinen varsinkin kemista. En ole koskaan tuntenut sitä itselläni vahvaksi aineeksi, mutta vihdoin ja viimein myös se alkaa tuntua mukavalta puuhalta. Aiemmin se oli sellaista hajanaista sähläystä, MAOL-taulukoiden selausta ja tuurilla oikeita tuloksia. Nykyään huomaan tehtävästä heti ensilukemalla, kuinka siinä tulisi edetä.

Mietinkin, että voisin palkita itseni jollain kivalla jutulla, kun saan tämän 5. kurssinkin vielä selvitettyä itselleni. En ole ihan vielä päättänyt, mikä se juttu voisi olla. Vaihtoehtoja olen pari kertaa pyöritellyt päässäni, jotain leffailtaa popcorneilla tai muutama tunti Harry Pottereiden lukemista (aloitin syksyllä lukemaan sarjaa ehkä kuudenteen kertaan läpi, tällä hetkellä Feeniksin killassa).

Nyt palaan taas lukemisen pariin. Minkälaisilla jutuilla te palkitsette itseänne? :)

-Helinä

7 kommenttia:

 1. Höh, harmi että ope on taas kipeenä :( En oo kerjennyt kommentoida noita aiempia tekstejä, niin kokoan kaikki nyt tähän xD Tosi kiva hei että oot päässyt taas ton voimistelun pariin. Itse myönnän olevani samanlainen, kun jostain tulee mulle joku päähänpisto, siitä muodostuu helposti päähänpinttymä ja sitten se on vaan toteutettava. Mutta itse näen sen sillee hyvänä asiana, että on tällasta helposti innostuvaa sorttia :) Tulee sisältöä elämään niinkuin taisit itsekin sanoa. Ja hei hyvää myöhästä syntymäpäivää! Joku kommentoi että näytät tuossa uusimmassa kuvassa silmälasien kanssa lääkäriltä, ja pakko sanoo että mulle tuli sama mieleen! Siinä on sellasta tietynlaista aikuismaisuutta :D Oma suosikki on toi vuoden 2014 kuva, tosi hyvännäköinen kuva!

  Mulla toimii palkintona herkuttelu, mikä ei oo hirveen hyvä järjestelmä -.- muistan kun luin ylioppilaskirjoituksiin, niin lihosin useemman kilon sinä keväänä, koska "no kyllä mä nyt voin tässä samalla itteeni palkita syömällä suklaata!". Nyt mulla on ehkä enemmän sellanen ajatus, että nyt jos teen hommat tunnollisesti niin illalla voin loikoilla Netflixin äärellä ja syödä vähän jotain herkkua. Tää on musta parempi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei se mitään :D. Tästäkin tulee sitten vastavuoroisesti kilometrivastaus.

   Kiitos synttärionnitteluista! :) Mua vähän pelottaa, kuinka vanhalta näytän sitten 26 vuotiaana, kun voisin olla oikeasti lääkäri. No, ainakin voin näyttää uskottavalta ;D.
   Tuosta 2014 vuoden kuvasta tykkään itsekin paljon :).

   Mäkin varmaan herkuttelisin lisäkiloja, jos mulla vain olisi rahaa ostaa niitä herkkuja :"D. Synttärirahatkin meni tuohon voimisteluun. Saatiin muuten vihdoin tallennusjutut telkkariin, joten saan Criminal Mindsit tallennukseen. Toivon, etten jämähdä katselemaan vain niitä sivuuttaen lukemista (vielä en ole ehtinyt katsoa yhtäkään sieltä tallenteista) ;DD. En ole uskaltanut edes laittaa muita mun lempparirikosohjelmia, saatika Houseja tallennukseen. Houkuttelisi liikaa lösähtää vain sohvalle tuijottamaan niitä jakso jakson jälkeen :'D.

   Poista
 2. Mua harmitti myös aika paljon että baletti peruuntui, mutta menin sitten Ikeaan ostoksille :D

  Mä palkitsen itseni yleensä laiskottelulla, joskus hyvällä ruualla tai leffalla. Toisinaan myös shoppailulla. Pääasiassa kuitenkin sillä laiskottelulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tapa korvata balettitunti. Mä rakastan kierrellä IKEAssa, varsinkin siellä keittiöpuolella ja haaveilla, jospa mullakin on vielä joku päivä mun unelmakeittiö.

   Laiskottelu kuulostaa ihanan yksinkertaiselta palkinnolta :'D.

   Poista
 3. Mä palkitsen itseni useimmiten shoppailemalla, ostamalla jotakin josta olen joko haaveillut tai jota tarvitsen.
  Tästä esimerkkinä tän parantumisprosessin aikana olen palkinnut itseni hankkimalla uuden puhelimen, Greyn anatomian 11. kauden dvd-boksilla, sitten sillä DKNY:n tuoksupaketilla ja Michael Korsin laukulla. Tai ehkä tuo MK:n laukku ei ollutkaan mikään palkinto, vaan mä-haluan-sen -ostos :D
  Mun pitäis varmaan kehittää tuohon oppariin jonkinlainen palkintosysteemi, sillä tuntuu ettei sen kanssa etene juuri yhtään. Tai etenen ja etenen kuin täi tervassa ja sekin on niin hampaat irveessä väännettyä sotkua, että uusiksi menee :D
  Mutta one just simply does not study without having a 2-hour-break every 5 minutes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä pitkään haaveillut yhdestä AnnaField-mekosta, mutta se saa odottaa siihen asti, kunnes mulla on rahaa :D.
   Mulla on toiminut sellainen juttu lukemisen kanssa, että arvioin joka päivän jälkeen, kuinka hyvin sain luettua. Jos omasta mielestäni luin tehokkaasti mahdollisimman paljon niin laitan ruksin paperiin. Kun saan 5 ruksia aina kokoon, annan itselleni luvan tehdä vaikka kynnet (harrastan myös kynsienlaittoa) tai jatkaa jotain mun ristipistotyötä noin 5-10 langan verran. On toiminut ihan hyvin, kun muutoin oon karsinut kaiken muun lukemisen tieltä paitsi liikunnan. Siten vain lukemalla ansaitsee luvan tehdä hetken jotain muuta :D.

   Poista
  2. Tuo voisi kyllä olla hyvä metodi, mutta epäilen sen toimivuutta itseni kohdalla. Mä kun olen tunnetusti se aktiivinen vitkuttelija (okei, tästä on tehty siis tutkimuksia ja vitkuttelijat jaetaan aktiivisiin ja passiivisiin), joka kerää sitä ahdistusta, joka sitten toimii buustina työn teolle.
   Kyllä mä silloin toimin hyvin paljon samalla tavalla kuten sä silloin kuin ylppäreihin luin, mutta kirjoittamisen kanssa ei tahdo toimia :/
   Mutta se on jännä, että kun viikonloput pyhitän aina opparivapaalle, niin just viikonloppuna iskee se hirmuinen inspis ja ideat mitä markkinointitoimenpiteitä mä keksisin tai mitä tulee SWOT -analyysiin :'D

   Poista