maanantai 29. helmikuuta 2016

Yksin kotona + kehonkoostumusmittaus

Olen ollut niin sanotusti yksin kotona (no, kissan kanssa) perjantaista lähtien, kun muut meidän perheestä lähti mummille loman viettoon. Täällä hiljaisuudessa olen saanut lukea kohtuullisen rauhassa ja päässyt huoneen lattialts keittiön pöydän ääreen, josta mun selkäni kiittää kovasti. Toinen kissamme Vilppu lähti myös mummilaan, joten tämä kotiin jäänyt Elma purkaa kissamaisia hellyyden osoituksiaan muhun. Näykkii jatkuvasti, nuolee mun hiuksia ja naamaa, silittää kynsien kanssa selkää ynnä muuta mukavaa. Tämä on se suurin häiriötekijä, kun huomiota pitäisi olla jatkuvasti antamassa o_o.

Viikonloppuna mun poikaystävä oli täällä mun kanssa. Eli sinänsä en ole ihan yksin ollut koko aikaa. Mutta ruuanlaitto, tiskaus, siivous ja kissanhoito ovat olleet mun vastuulla, koska ollaan oltu mun luona. En ole löytänyt tästä yksin olemisesta vielä mitää huonoja puolia (paitsi nuo kisun väkivaltaisuudet :D). On ollut aivan ihanaa päättää, mitä syön ja mihin aikaan. Äiti jätti mulle 60 euroa ruokarahaa. Siitä noin 7 euroa meni tosin kissanhiekkaan ja leivinpaperiin. Musta toi raha oli kauhean paljon 6 päivän ruokaan ja kymppi siitä jäikin yli. Sain tehdä just sellaisia ruokia, joista olen haaveillut pitkään; bagel-leipiä ja täytettyjä paprikoita. Noita leipäaineita tuli vahingossa ostettua niin paljon, että syötiin niitä koko viikonloppu :D.

Olen tottunut ostamaan 5-6 hengelle ruoka-aineita, joten tuli vähän yliarvioitua. Maitoa tosin en osannut ostaa tarpeeksi, koska yritin miettiä sen kulutuksen vain parille hengelle, etteivät ne pilaantuisi kaappiin. Juon sitä näköjään yli litran päivässä :"D! Ehkä kukaan muu ei sitä meillä arkenakaan sitten juo ja olisi pitänyt ostaa perinteiset määrät sitä tuon 6 purkin sijaan.

Toinen asia oli, että kävin kehonkoostumusmittauksessa :D. Tuli sopiva tilaisuus kokeilla, joten miksipäs ei. Voin luetella tähän joitakin tuloksia, jos jotakuta kiinnostaa :D. Kuten etukäteen olisin osannut arvellakin, mun jalkojen lihasmassa on todella epätasapainoinen, oikeassa jalassa 8,1 kg ja vasemmassa 7,7 kg. Pitäisi jaksaa treenata tuota vasenta puolta... Käsissä taas on molemmissa saman verran lihasmassaa, mitä ihmettelin paljon.
Viskeraalisen (kaiketi sen sisäelinten ympärillä olevan) rasvan arvo oli 1, joka on kai se  lähes matalin arvo? En tiedä, onko tuon arvon mahdollista mennä miinuksen puolelle. Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte :).
Ja se ainut juttu, jota tiesin tässä edes mitattavan, eli rasvaprosentti, oli 21,4 %. Toivottava tulos oli mikä tahansa 21,0-32,9 % väliltä. Hyvin olisi siis varaa herkutella! Lappusen mukaan mun elintoimintojen päiväkulutus olisi 6389 kJ/1527 kcal. En ole tosin koskaan laskenut kaloreita tai mitään muutakaan ruuasta. Syön silloin, kun on nälkä ja syön sen verran kuin mahaan mahtuu. Herkkuja tosin tulee syötyä sekä nälkään, että makeanhimoon silloin, kun niitä vain on :"D.
En tiedä, kuinka luotettavia tai tarkkoja nuo mittaukset ovat, mutta näillä tuloksilla sain mieleni rauhoitettua. Nyt on todisteita ihan paperille printattuna poikaystävän ikävämässäily- ja vatsamakkarasyytöksiä vastaan. (Älkää ottako tuota liian tosissaan, kyl mä olen ihan sopivan kokoinen hänen mielestään, kunhan heittää astetta huonompaa läppää mun masusta, kun en omista tiukkaa sixpackia :'D).

Ainiin, yksi juttu mitä tässä vielä mitattiin, oli luumassa, joka mulla on paperin mukaan 2,5 kg. Jotenkin oon aina ajatellut, että luut olisi painavia, mutteivat näköjään olekaan. Nyt meni multa pohja sille "mut mulla on painavat luut" -jutulle! Tuollainen hassu yksityiskohta tuli vain vielä mieleen ;D.

-Helinä

2 kommenttia:

 1. Mä olen kans käynyt noissa kehonkoostumusmittauksissa, joista yksi oli ehkä kaikkein lähinnä totuutta. Mitattiin rav.terapeutilla.
  Mutta muut sitten... viimeksi kävin viime kesänä, ja se laite (semmoiset kahvat joita piti puristaa) mittasi rasva%, joka oli melkein 18 silloin :'D Luin sitten tarkemmin tästä laitteesta ja sitä pystyy huijaamaan nesteytyksellä. Mitä kuivempi on niin sitä enemmän se näyttää, ja mä olin oikea kuivuuden perikuva kesällä.
  Tokihan noista osviittaa saa, mutta ei niiden tuloksiin pysty kunnolla luottamaan. Varmaan kaikkein lähinnä todenmukaisuutta on se pihtimittaus, sillä vaa'an tulosta voi huijata esim. tuolla nestetasapainolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli just sellainen, jossa oltiin paljain varpain ja kapulat kädessä. Ihmettelen, mistä se noita tietoja voi ottaa sen metallilevyn läpi! :D
   Mä en ole koskaan aiemmin ollut, joten ei ole mitään muita tuloksia mihin vertailisin :).

   Poista