torstai 19. toukokuuta 2016

Huh ja jee!

Nyt on lääkiksen pääsykoe ohitse ja pääsee tekemään jotain muutakin lukemisen sijaan.

Koe ei mennyt hyvin, eikä mitenkään todella huonosti. Olin ihan tyytyväinen, että osasin edes osan tehtävistä suoraa ilman sen kummempaa pohtimista. En silti osannut läheskään kaikkia tehtäviä, joten sinänsä keskivertoinen suoritus. Melkoisen varmasti pääsykoe odottaa mua ensi vuonnakin :D!

Pääsykokeen jälkeen sain kuulla, että pääsen ensi- ja röntgenhoitaja AMK:ien valintakokeisiin! Tämä oli mulle iso positiivinen yllätys heti, kun katsoin sähköpostin koesalista tullessa. Lähden pääsykoereissuun siis taas parin viikon kuluttua. Toivottavasti jompi kumpi niistä tärppäisi. Esivalintakokeesta sain 81/106 pistettä.

Kuopiossa sain isiltä hiukan shoppailurahaa, joten kiersin varmaan kaikki mahdolliset alennuskorit lähes kaikista kaupoista. Lähinnä mukaan tarttui kosmetiikkatuotteita, pari korua ja alusvaatteita. Lisäksi piti ostaa tietysti tuliaisia!

Toiselle siskolleni ostin Littlest pet shop -jutun synttärilahjaksi (hänellä oli synttärit pääsykoepäivänä, 11-vuotta tuli täyteen) ja toiselle pikkusiskolle Fabulous-suihkusaippuaa, koska hän on vähän sellainen "käytännön ihminen", eikä oikein tykkää mistään turhasta. Poikaystävälle päätin ostaa järkyttävän kokoisen lakupiipun kauppahallista! Toivottavasti hän ei jostain ihmeen syystä nyt yhtäkkiä päätä lukea tätä blogia ja mun tuliainen paljastuu :D. Äidille annoin alunperin itselleni ostamani kaulakorun, koska tajusin, että se on oikeastaan just mun äidille sopivan värinen.

Nyt olen vain lomaillut ristipistotyön ja Criminal Minds -jaksojen parissa tämän päivän. Ihanan vapauttavaa pitkästä aikaa tehdä hyvällä omallatunnolla asioita, joista tykkää :).

Onko muilla jo takana tai vasta edessä tätä pääsykoerumbaa?

-Helinä

7 kommenttia:

 1. Mulla ei (onneksi) ole pääsykokeita tänä vuonna, kun yksi ylempi korkeakoulututkinto on taskussa. :D Mutta pitäisi paahtaa yhdet perusopinnot (25 op) kasaan nopealla aikataululla, jotta voisin hakea yhteen jatkokoulutukseen ensi keväänä. Ja ko. koulutukseenhan haluan, jotta voin sen käytyäni hakea opintoihin, joilla saan pätevyyden unelma-ammattiini. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet matkalla kohti sun unelma-ammattia! Paljon tsemppiä opiskeluihin :).

   Poista
 2. Onnea onnea pääsykokeen suorittamisesta! Kävin heti jo kärkkymässä sillon ke-to välillä että millon kirjotat siitä, mutta ei mun tullut kun vasta nyt kommentoitua. Ei auta ku toivoa parasta ja pelätä pahinta :) Onnea myös noihin tuleviin amk-kokeisiin!

  Mä taidan löysätä mun gradu-aikatauluani ihan suosiolla. Olin ajatellut että palauttaisin gradun ohjaajalleni ennen juhannusta, muttaku tässä on nyt tää muutto + työt + vielä sain tuntitöitä toisestakin projektista (missä mun pomo on sama ku graduohjaaja) nii ajattelin että turhaan rääkkään itseäni tappoaikataululla. Etenki ku kesällä olis kiva kerjetä käymään jätskillä ja lukea viihdekirjallisuutta jne :) Ja graduohjaajalla ei varmastikaan ole väliä palautanko sen ennen juhannusta vai elokuun lopussa, niin kuin nyt ajattelin tehdä, niin musta lienee paras olla ottamatta stressiä asiasta. Itselläni kun ei ole mitään kiirettä myöskään saada gradusta suoritusta nii why not.

  Saako Tossu kysyä mitä tutkintoja sulla on ja mitä meinasit vielä suorittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan heti keskiviikkona jaksanut kirjoittaa, kun oli illalla 4 h kotimatka edessä :D. Vähän löysästi laskeskelin pisteitä ja epätodennäköiseltä näyttää tämän vuoden sisäänpääsy, kun sain vain noin puolet pisteistä (jää 20-40 p. varmaan kiinni).

   Ihan hyvä, ettet paahda itseäsi ihan loppuun nyt kesällä. Varsinkin, jos opiskeluja on tiedossa syksyllä! :) Onnittelut noista lisätöistä! Itse kaipailen vielä ensimmäistäkin työpaikkaani, toivottavasti ensi vuonna joku kesätöistä tärppäisi :).

   Poista
  2. Yksisarvinen, mulla on (filosofian) maisterin tutkinto eräästä kielestä, ja tarkoitus olisi suorittaa siihen päälle ensin pedagogiset ja sitten opinto-ohjaajan pätevyys. :)

   Poista
 3. Anonyymi15.6.16

  Hei!

  Toivottavasti pian kirjoitat taas jotain, odotan aina malttamattomana uutta postausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani pitkästä tauosta! Olen sairastellut viime aikoina todella paljon ja tälläkin hetkellä yritän parantua flunssasta. Lähinnä olen nukkunut päiviä putkeen tai tuijotellut telkkaria, joten aiheita postauksille ei ole ollut paljon. Olo on alkanut hieman kohontumaan, joten enköhän pian ole taas kirjoituskunnossa! :)

   Poista