maanantai 16. toukokuuta 2016

Kuumetta

Ylihuomenna tosiaan olisi tiedossa lääkiksen pääsykoe, ja huomenna lähdetään isin kanssa kohti oikeaa kaupunkia. Mä onnistuin tietenkin saamaan tänään kamalan kurkkukivun, päänsäryn ja kuumeen, vaikka eilen olo oli vielä täysin terve.

 Viikonloppuna näin mun poikaystävää, ja käytiin lauantaina sateessa lenkillä ja lauantai oli muutenkin mukava päivä. Sunnuntaina mun poikaystävällä oli todella huono päivä ja iltaa kohden tiuski mulle. Kysyin onnenhalaustakin koetta varten, mutta vastaus oli kireä "et saa". Lisäksi häneltä lenteli tavaroita seiniin, enkä ole ikinä aiemmin nähnyt hänen tekevän sellaista. Yleensä, jos on paha mieli jostain, niin hän jää mököttämään jonnekin nurkkaan hiljaa kännykän kanssa. En saanut viime yönä paljonkaan nukuttua tämän asian vuoksi, koska poikaystävän käytös oli niin erilaista kuin mihin olen aiemmin tottunut. Koko yön stressasin asiaa ihan kauheasti ja aamulla olo oli tosi huono. Nyt makoilen vaan sängyssä 38 kuumeessa ja yritän kertailla jotain asioita koetta varten.

Huomen aamulla on luvassa 4,5 h Onnibusmatka, jota isi on stressannut ihan liikaa. Ensin oli kauhea stressi jalkatiloista ja penkeistä. Sitten stressi aikataulusta ja vessasta. Tämän jälkeen tuli stressi jaloittelusta ja eväistä. Multakin isi tenttasi muutamaan kymmeneen kertaan evässuunnitelmia. "Pitää nyt suunnitella ne eväät sinne bussiin, ettei tarvi viime tingassa". Sanoin, että otan vesipullon ja se riittää. Isi halusi silti ostaa eväitä, joten en tiedä mitkä ruokarinkat hänellä on sitten aikomuksena ottaa mukaan. Ainakin Mehukatti-pillimehuja näin jossain meidän kaapissa. Huoh, ihan kuin olisin joku 5-vuotias. Varmaan bussissa isi kyselee jatkuvasti mun vessahätää ja jaksamistakin. "Mitäs me sitten tehdään, jos ei päästä istumaan vierekkäin?!" Ehkä me istutaan sitten ei-vierekkäin. Tai sitten isi aikoo häätää jonkun täysin viattoman yksin matkustavan pois paikaltaan, että päästään vierekkäin. Varmasti en kerro tästä, että sain jonkun flunssan tai isiltä ratkeaa varmaan jokin suoni päästä.

Kuten tästä sepustuksesta huomaa, kaikista vähiten mua jännittää tässä matkassa se itse pääsykoe. Toivon vaan, että olisi jo torstai ja olisin onnellisesti takaisin kotona. Tai ehkäpä mieluummin perjantai, jos poikaystävä pääsee lomille ja voitaisiin jutella tuo kesken jäänyt sotku auki. Positiivinen asia kuitenkin on se, että isi lupasi mulle Hesburger-ruokaa, kun päästään huomenna perille. Täytyyhän sitä elämässä olla jotain, mitä odottaa. :D


Laitan tähän kuvan jostain eläimestä viime vuoden Korkeasaari-reissulta. Olo on samanlainen kuin näillä laiskottelijoilla.


-Helinä

8 kommenttia:

 1. Anonyymi16.5.16

  Moikka!
  Mä oon kans reissaamassa huomenna onnibussilla pääsykokeisiin, tosin yksin! Mua taas stressaa se itse koe ��. Oon tämän kevään abi, ja tuntuu et oon lukenu hirveesti, mut päähän ei oo jääny mitään....
  Onnea sulle kokeeseen ja toivottavasti paranet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isi halusi päästä mukaan, että pääsee katsomaan äitiään. Vähemmän stressaava vaihtoehto olisi mennä yksin :D. Mulla on vähän samat fiilikset, mutta ensi vuonna sitten yrittämään kahta kovemmin. Onnea sullekin! :)

   Poista
 2. Anonyymi17.5.16

  Tsemppiä kokeeseen! Ja muista, että vanhempien tehtävä onkin huolehtia ja hössöttää, ja vaikka olisit 40v, vanhemmat silti kysyy, että oletko syönyt, oletko käynyt vessassa, otatko voileipää, oletko ihan varma, ettei nyt ole pissahätä? Se vaan on rakkautta ja välittämistä, ja varmaan isääsikin jännittää pääsykokeet ja matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuota hösäämistä tekee vaan isi, ja siitä aiheutuu sitten kaikenlaista säätämistä, kun ei voi keskittyä mihinkään kunnolla. Kauhea huoli mun voinnista, mutta mä tiedän sitten kuitenkin, että isi itse tarvitsee useammin ruokaa, vessaa, levähdyspaikkaa
   yms. ja hänelle se "hätäpaniikki" ennemmin tulee kun mulle. Tämän takia lähinnä se hösäys ottaa päähän.
   Sellainen "haluatko voileivän" ei haittaa yhtään :).

   Poista
 3. Annat nyt kyllä VÄHÄN palautetta sun poikaystävälle tosta. Tsemppiä pääsykokeisiin! Ja tosiaan, vanhemmat hössöttää vaikka olisit 40, oman äidin ja mummun kanssa tän huomaa. Äitiltä meinaa välillä mennä ihan hermot. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt välttämättä "palautetta", mutta ajattelin vähän kysellä mistä ärsyyntyi niin paljon :). Mun mummini ja äitini eivät hösää ollenkaa, mutta isi sitten heidänkin puolesta :D!

   Poista
 4. Oi, sun isä kuulostaa olleen melko täpinöissään tuosta reissusta :D Mua ärsytti ennen vastaavanlainen käytös vanhemmilta, mutta nyt osaan suhtautua siihen rennommin. Omat juhlat kun lähestyy, niin annan äidille sen ilon stressata juhlista ja pihavalmisteluista, siitähän se nauttii! Mä tuun kuitenkin stressaamaan kaikesta ei-stressattavista asioista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isi pääsee niin harvoin käymään Kuopiossa sukulaistensa luona, että jokainen reissu aiheuttaa hirveästi stressin-innostuksen-ahdistuksen-sekaisia tunnelmia. Toivottavasti sun juhlat sujuu mahdollisimman stressittömästi! :)

   Poista