sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kärkkärijuttuja

Muistin tänään kärkitossuja katsellessani, että ennen kuin sain omani, etsin netistä kaiken mahdollisen tiedon niistä ja metsästin erilaisia kuvia. Tossuista jaloissa oli paljon kuvia, mutta itse tossuista en löytänyt silloin paljonkaan esimerkiksi lähikuvia. Jos joku muukin omia kärkitossujaan odotteleva harrastaa tuota kuvametsästystä, niin tässä postauksessa ajattelin esitellä perinpohjaisesti omat tossuni kuvien kanssa :).


Mun tossut ovat Bloch Suprima -malliset Piruetista, minkä varmaan moni teistä jo tiesikin. Olen kuullut monien haukkuvan Blochin tossuja (paitsi meidän balettiopen, joka kehuu niitä), mutta mulla nämä ovat toimineet omasta mielestäni hyvin. En ole ainakaan vielä löytänyt mitään parannettavaa ja jos mun täytyisi nyt hankkia uudet tossut, valitsisin nämä oikopäätä uudelleen. Gaynor Mindeneitä en ole tosin sovittanut, mutta nämäkin tossut tuntuvat mun jalassa niin mukavilta, etten keksi kuinka Gaynorit voisivat muka olla vielä paremmat (kuulema kestävät kauemmin, joten ehkä siten) :D.


Pelkäsin ekoja kertoja kärkkäreitä kokeillessani, että rikon tossut saman tien ja pohja naksahtaa poikki tai irtoaa kokonaan. En siksi juurikaan uskaltanut pehmittää tossuja ennen tuntia (enkä kyllä koe, että olisi ollut kauheasti tarvettakaan). Ope kuitenkin väänteli tossuja ihan huoletta, mikä sai mun mielen vähän rauhoittumaan. On tullut kyllä huomattua, että ihmeen paljon tuollainen tossu kestää :).


Pohjassa on tuollainen Blochin logo ja kokomerkinnät (7 ½ C). Numero tarkoittaa tässä tossussa pituutta ja kirjain leveyttä. Lisäksi liimasin mokkapalat noihin kärkiin, koska salimme lattia on todella liukas pelkillä satiineilla.


Ompelin nauhat lähes saman tien paikoilleen, kun sain tossut kotiin. Katsoin netistä ohjeita, mihin kohtaan ne tulisi ommella ja päädyin noihin. Nyt olen miettinyt, että olisin voinut ommella nuo satiininauhat vähän edemmäs, mutta en millään jaksa purkaa ja korjata niitä :D. Tuon kuminauhan olen vielä teipannut, koska ne kuminauhojen päät raapivat ikävästi kantapäätä. 


Lopuksi vielä lähikuvaa noista mokkapaloista. En tiedä yhtään, onko niiden laittamiseen jotain oikeaa tapaa, mutta noin ne ovat mulla toimineet ihan hyvin. Jos joku asia jäi vielä kiinnostamaan niin kysy pois :).

-Helinä

2 kommenttia:

 1. Mulla on edelleen nahka/mokkapalat ostamatta! Mokkapalat kuulostaa niiltä makeilta herkuilta muuten :D No kuitenkin, apteekin leukoteipillä mennään. Mulla on suunnitteilla käydä sovittelemassa uusia tossuja syksyä varten. Haluaisin kokeilla muitakin kuin Blocheja, ja mitä oon tutkaillut netistä eri tossuja niin erityisesti noi Grishkot kiinnostais päästä sovittamaan. Mun tulee varmaan käytyä Turussa piruetissa tässä loppukesästä, katsotaan jospa sieltä löytyy :) Mun nuo nykuiset Blochin Jet Streamit on periaatteessa ihan hyvät, mut luulen että mun jalka uppoaa vähän turhan syvälle sinne tossuun, jollon mun on hankala päästä koko kärjelle. Toki vika voi olla myös mun taipumattomissa nilkoissani, mut haluisin päästä kokeilemaan että jospa vika oliskin itseni sijaan tossuissa ;_;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti pysyt silti teidän salissa pystyssä? Itse en miellä mokkapaloja ensimmäisenä siihen leivonnaiseen (varmaan siksi, kun en niistä kovin tykkää), mutta onhan sillä tosiaan sama nimitys :DD.
   Mulle nuo Blochit ovat sopineet hyvin, mutta mulla on pitkä ja kapea jalka ja myös todella pitkät varpaat :).

   Toivottavasti apua löytyisi toisen mallisista tossuista!

   Poista