perjantai 19. elokuuta 2016

3 tuntia joogaa

Kävin Mymmelin kanssa kokeilemassa joogaa. Kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt ns oikeassa joogassa. Olen itse käynyt joogavenyttelyssä, mutta ei se ole täysin sama asia. Kokeiluun sisältyi kolme eri joogalajia, joista kutakin kokeiltiin 45 minuuttia. Tämän lisäksi mukana oli joogan historiaa.


Ensimmäisenä oli astangajoogaa. Se muistutti aurinkotervehdyksineen eniten joogavenyttelyjä, joissa olen välillä käynyt. Kaikki liikkeet jatkuivat sulavasti yhteen, eikä turhan pitkiä taukoja ollut välissä. Kummallista oli hengitystapa, joka ei ainakaan mulle ihan auennut. Hengityksen pitäisi ilmeisesti jollain tavalla korista liikkeiden aikana? Ehkä tuokin aukeaisi, jos hetken aikaa harrastaisi astangaa. Sarjat olivat sopivan haastavia (vaikka ilmeisesti olivat sieltä helpoimmasta päästä). Harjoituksissa oli paljon eteentaivutuksia, joita mun kireät takareidet vähän hankaloittivat :D.

Seuraavaksi päästiin kokeilemaan hathajoogaa. En oikein tiedä mitä mieltä olen tunnista, koska ensimmäisenä mulle tulee mieleen jumppa hengityksen tahtiin. Kehonhuoltona tuo tunti on ihan mukava, mutta ei ainakaan alkeissa ollut haastetta tarpeeksi mun makuun. Joogan pitäisi olla varmaan pääasiassa jonkinlaista rentoutumista, mutta itse kaipaan liikkeisiin myös haastavuutta. Kun liikkeet ovat liian helppoja niin päädyn ajattelemaan samalla ihan mitä sattuu, enkä enää keskity itse tekemiseen.

Ilta päättyi kundaliinijoogaan, joka jätti aika hämmentyneisiin tunnelmiin. Paikalle tuli valkoisiin pukeutunut, valkoturbaaninen nainen. Tunti aloitettiin jonkinlaisella mantralla, jonka jälkeen tehtiin erittäin hitaita venytyksiä. Olin tässä kohtaa varpaista jo ihan jäässä, joten oli pakko laittaa sukat jalkaan. Lopputunnista tehtiin meditaatioharjoitus, jossa piti hengittää jollain tietyllä tavalla, kieli vähän ulkona. Ohjaaja puhui paljon energiavirroista ja voimista. Näin ensimmäisellä kerralla en ihastunut tähän kundaliinijoogaan sitten yhtään, vaikka toki haluaisin ymmärtää lajista enemmän.

Mikään näistä joogalajeista ei saanut mua ihastumaan ihan ensikosketuksella. Jos pitäisi kuitenkin päättää joku tunti, jolle menisin uudelleen, valikoisin astangajoogan. Kaksi muuta muistuttivat lähinnä venyttelyä, jota voin tehdä kotoa käsinkin. Tunnit olivat vähän hidastempoisia (varmaan se oli tarkoituskin), joten mua alkoi viimeisellä tunnilla väsyttää ihan kamalasti :D. Onneksi salissa oli niin kylmä, ettei sinne voinut nukahtaa. Kotona uni tulikin sitten nopeasti.

Loppuun vielä asia, jota en meinaa itsekään uskoa. Sain töitä tanssitarvikeliikkeestä! En varmaan edes keksi kivempaa paikkaa :D.

-Helinä

10 kommenttia:

 1. Uuu! Onnea työpaikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäinen päivä meni pahasti kujaillessa, mutta eiköhän se siitä :D.

   Poista
 2. Onnea työpaikasta! :D Mihin tanssitarvikeliikkeeseen pääsit töihin? Jos saa udella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Piruettiin, joten jos joku saa postissa vääriä tuotteita tai sekavaa palvelua, niin syy saattaa löytyä täältä :"D!

   Poista
 3. Onnea työpaikasta! Työnhaku on pidemmän päälle raskasta, joten paikan saaminen tuntuu niin hyvältä.

  Mä kokeilin viime vuoden kesällä joogaa. Muistaakseni tunti oli hathajoogan nimellä, mutta opettajan mukaan ko. nimikkeen alla voi olla Suomessa tarjolla useammankinlaista joogaa. Tykkäsin kyllä, vaikka tahti oli melko rauhallinen. Sopi mielestäni hyvin baletin oheislajiksi, mutta valitettavasti syksyllä en päässyt jatkamaan, kun kaikki sopivat tunnit olivat balettituntieni kanssa päällekkäin tai keskellä päivää. Ja henkilökunta-alennusten takia olisin halunnut harrastaa juuri tietyssä paikassa. :D (Tanssitunnit on niin törkeän kalliita täällä, että pienituloisena mahdollisten muiden lajien kanssa haluaisi mielellään päästä vähän vähemmillä kustannuksilla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, on todella rasittavaa hakea päivittäin kaikkea mahdollista työtä pääsemättä minnekään :/.

   Tuo hathajooga vaikutti niin helpolta, että en itse maksaisi siitä (kun voisin tehdä samaa kotona). Ymmärrän hyvin tuon rahakysymyksen harrastuksissa. :)

   Poista
 4. Onnea uuteen työhösi! Aivan upeaa, että sait sen paikan, töitä kun ei tässä maassa tällä hetkellä kaikille riitä :O miten siellä on sujunut? :)

  Olipas mielenkiintoisia kokemuksia joogasta! Kävin vähän aikaa sitten yin-joogassa, se oli todella tuskallista ja samalla ihanaa :D muistelenko ihan väärin, vai oletko sinäkin käynyt kokeilemassa yin-joogaa aikaisemmin? Se tuntuu itselle hyödyllisimmältä, koska kehon jumiutuminen on minulle suuri ongelma. Harmittaa vain, että tunnit ovat täällä päin aika kalliita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tämä työ on osa-aikaista, mutta on sekin huomattavasti parempi kuin ei mitään! Pikkuhiljaa alkaa muistamaan tuotteiden sijaintia varastossa ja oppii sitä kassan käyttöä :D.

   En ole kertaakaan käynyt yin-joogassa, mutta muistaakseni se oli Heidi, joka siellä oli käynyt. Jos tulee mahdollisuus päästä joskus kokeilemaan, niin menen tietysti. :)

   Poista
 5. Aaapua nyt vasta kerkesin syventyä näihin sun juttuihin ja ONNEA KAUHEESTI TYÖPAIKASTA!! ja vielä TANSSItarvikeliikkeessä, aivan mahtavaa!! Ja hienoa et oot päässyt nyt paljon kokeilemaan joogaa ja noita latinalaisia tansseja, kuulostaa kyllä oikeen kivalta kesän lopetukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eipä mitään ja kiitos kiitos :D. Jep, tekemistä on ainakin ollut riittävästi! Lisäksi ilmoittauduin tanssillisen voimistelun kisajoukkueen treeneihin ja siitäkin tulossa postausta kunhan ehdin kirjoittaa :).

   Poista