keskiviikko 3. elokuuta 2016

Aloe Vera -juomat

Useamman kerran on tullut mainittua täällä tai Instagramin puolella, että tykkään todella paljon aloe vera- juomista, joten tässä tulee oma postaus niistä. En muuten tällä hetkellä voi ottaa kuvia kameralla, koska sen ja koneen välinen piuha jäi omaan asuntoon. Siksi viime postauksissa kuvat ovat olleet vähän huonompilaatuisia.


Ensimmäisen kerran maistoin NOBEn aloe vera mango-juomaa serkkuni kanssa jossakin kahvilassa. Silloin hämmennyttiin, että mitä ihmeen sammakonkutua tässä juomassa on :D. Juomissa on siis sellaisia pehmeitä löllöjä hedelmälihanpaloja seassa. Näissä ei ole hiilihappoja, mikä on varmaan yksi syy, miksi tykkään niistä niin paljon. Eniten pidän vieläkin tuosta NOBEn mangojuomasta, vaikka olen paria muutakin makua maistanut. Tiedä sitten, johtuuko se siitä, että maistoin sitä itse ensimmäisenä. 

Toisella kerralla maistoin vähän halvempaa versiota (kuvassa vasemmalla), jonka löysin FilmTown-liikkeestä. NOBEn juomissa aloe veraa on 50 %, niin tässä oli vain 30 %. Lisäksi sokeria oli paljon enemmän. Sekoitin tämän halvemman omenatäysmehuun, koska yksinään siinä oli vähän tiskiainemainen maku. Omenamehuun sekoitettuna lopputulos oli kuitenkin todella hyvä ja olen tehnyt tuota sekoitusta muillakin aloe vera -juomilla. 

Pari viikkoa sitten Punnitse&Säästässä (en ole ihan varma taivutuksesta :D) oli tarjouksessa Njien juomia 1e/pullo, koska päiväykset olivat menossa vanhaksi. Kävin sieltä tietysti hamstraamassa useamman pullon serkun kanssa ja olivat mun mielestä todella hyvän makuisia. Niissäkin aloe veraa on 50 %, eikä ollut sitä pesuaineen makua ollenkaan. Pikkusiskoni ja poikaystäväni eivät silti voi sietää noita aloe vera- juomia. Pikkusiskoni reaktio oli: "Hyi, miten joku voi juoda tätä!" Muutama päivä sitten käytiin poikaystävän kanssa Citymarketissa etsimässä jotain herkkuja. Limsahyllyillä huomasin yllättäen kokonaisen hyllyn eri makuisia aloe veroja. Oli sitruunaa, kookosta, mansikkaa, mangoa, goji-marjaa ja monia muita. En ole aiemmin löytänyt noita tavallisista ruokakaupoista, joten olin aika innoissani :D.  Poikaystävä antoi mun valita niistä minkä tahansa, vaikka aika arvokkaita ovatkin (hän siis maksoi nuo ostokset). Päädyin maistamaan mansikan makuista versiota uudelta merkiltä. 
Maku oli sinänsä ihan hyvä, tavallisen teennäinen mansikan maku. Aloe vera -palat sen sijaan olivat todella paljon kiinteämpiä kuin aikaisemmissa mun maistamissa juomissa. En varmaan osta tämän Elo-merkin juomia uudestaan ainakaan ihan heti, koska olen tykännyt enemmän löllömmästä koostumuksesta.

Monesti näkee netissä keskustelua aloe veran terveysvaikutuksista. Itse en ole koskaan huomannut mitään, mutta enpä ole kovin aktiivisesti näitä juonutkaan. Monet hehkuttavat, kuinka tällaiset juomat ovat auttaneet milloin mihinkin vaivaan ja parantaneet ruuansulatusta ja niin edelleen. En tiedä, ovatko nuo yleiset avut joillain johtuneet plasebo-vaikutuksesta vai mistä. Itse en edes tiennyt, että näiden pitäisi vaikuttaa mihinkään, kun ensimmäisen kerran maistoin :D.

Aloe veran haittavaikutuksista löytyy myös useampi juttu, ensimmäisenä silmään osuvat maksavauriosta ja syövästä kertovat artikkelit. Monesti noissa puhutaan aloe vera -uutteesta, jota taisi tuossa Elo-merkkisessä juomassa olla 6 %, jos muistan oikein. Juon näitä itse todella harvoin, noin kerran kahdessa kuukaudessa (paitsi viime aikoina, kun oli se P&S tarjous), joten tutkimukset eivät ole kauheasti pelotelleet. Tietysti olisi hyvä, jos haittavaikutuksia pystyttäisiin tutkimaan jotenkin lisää, koska monet nettikeskustelujen mukaan juovat jopa pullollisen joka päivä.


Ajattelin loppuun mainita vielä yhden mun lemppariherkun. Tähän Fazerin Rio De Janeiro-suklaaseen olen jäänyt jollain asteella koukkuun, mutta onneksi kallis hinta vähän rajoittaa mua :D. Kesän aikana on mennyt jo 3 levyä, mikä on mulle aika paljon samaa suklaata. Toinen mun lempparisuklaa on Dammenbergin kiivi-sitruuna-valkosuklaa, mutta siinäkin hinta rajoittaa ostamista. 

Onko teillä lempisuklaita tai -juomia? :)

-Helinä

6 kommenttia:

 1. Hei noi maksavauriot yms. oireet/haitat yhdistetään eri aloe vera tuotteisiin kuin näihin kaupan juomiin. Niitä aloe vera tuotteita voi ostaa tietääkseni jälleenmyyjiltä vähän samaan tapaan kuin tupperwarea, joilloin niiden hintakin on paljon korkeampi. Osa näiden tuotteiden käyttäjistä on mm. laihduttanutkin juomalla pelkästään näitä juomia, enkä siis yhtään ihmettele, ettei kroppa kestä. Uskoisin, että perusterveelle ihmiselle pienistä määristä ei oo mitään haittaa, mutta jos ruuan korvikkeena käyttää niin asia voi olla toinen. Aloe vera on luontaistuote ja kaipa siihen pitäisi sellaisena suhtautuakin. Jos aloe vera oikeasti toimisi lääkkeenä, ehkä se sellaiseksi silloin olisi jo luokiteltukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin vähän ajattelinkin asian olevan, koska jutuissa puhuttiin aloevera-puristeista, lääkeaineesta ja uutteista. Tuossa syöpäartikkelissa puhuttiin uutteen lantraamisesta veteen, jolloin se ei enää aiheuttanut rotille kaiketi mitään vahinkoa. Juomissahan tuo uute on juurikin veteen liuonneena. Kaikella ruualla/juomalla on varmasti haittansa, jos sitä käyttää ainoana ravintolähteenä :).

   Tuohon lääkkeenä toimimiseen en kyllä juurikaan usko, kuulostaa sen verran ihmeelliseltä :D!

   Poista
 2. Mä kans rupesin kirjoittamaan sitä, että ne kohutut maksavaurioita aiheuttavat aloe vera-tuotteet eivät ole näitä juomia.
  Mutta niin, tykkään kans näistä juomista, tuo Noben mango on tosi hyvää! Paikallisesta Asia Marketista olen löytänyt erilaisia aloe vera-juomia varsin edulliseen hintaan, mutta mun mielestä ne ei ole ihan yhtä hyviä kuin Noben tai Njie'n. Kokeilin sitä Njie'n goji-marjaa, ja se oli tosi hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut ihan varma, koskivatko nuo jutut näitä juomia, joten linkitin ne kuitenkin varmuuden vuoksi tähän. Kuitenkin aloe veraan liittyviä olivat :D. Mutta kiitos tiedosta, etteivät koske :).

   Kävin myös jossain aasialaisessa kaupassa (oli muutama maku), mutta hinnat olivat vähän korkeat :/. Täytyy laittaa goji-marja kokeilulistalle!

   Poista
 3. Anonyymi4.10.16

  Itse käytän päivittäin otettavaa Aloevera geeliä ja oon ollut siihen kyllä tyytyväinen. Eikös ainakin tuo ensimmäinen linkki iltalehden juttuun ollut ihan höpöä? Oon kuullut ja kans lukenut paljon hyvää aloeverasta. Itselläni hyvät vaikutukset ovat näkyneet ihossa ja hiuksissa. Ja eipä oo tosiaan enää vatsavaivojakaan näkynyt. Että aloeveran käyttö kyllä jatkuu noista mediajutuista huolimatta :D Oon kans maistanut näitä vedellä laimennettuja juomia ja oli ihan ok, mut kauhistelin kuinka paljon sokeria yhdessä pullossa olikaan.

  VastaaPoista
 4. Hei! Löysin tällaisen vanhan jutun, etsiskellessä juttuja aloe vera juomasta. Hyvä kirjoitus 😊 oletko tämän jutun jälkeen käyttänyt /kokeillut vielä eri tuotteita tai kiinnistaisiko yhteistyö yhden eri merkin puitteissa? 😊 Sähköpostilla voi myös ottaa yhteyttä mutanen.elli@gmail.com

  VastaaPoista