perjantai 5. elokuuta 2016

Takaisin liikkumaan

Voin heti alkuun todeta, että tämä on kyllä ollut mun sitkein flunssani pitkään aikaan. Viimeksi flunssa kesti näin pitkään, kun olin ala-asteella keuhkoputken tulehduksessa. Vielä yskittää, nenä vuotaa aamuisin ja puhun vieläkin nenä-äänellä, kunnes ääni saattaa kadota yhtäkkiä kokonaan.
Yleiskunto on kuitenkin jo paljon parempi, jaksan nousta portaita ja kävellä paikasta toiseen hengästymättä. Otin tämän merkkinä siitä, että voisin vähitellen lisäillä liikuntaa mun päiviini.


Latasin kännykkääni ilmaisen "10 daily yoga poses" -sovelluksen. Sovelluksessa on nimensä mukaan 10 liikettä, joita pitäisi tehdä joka päivä 30 sekunnin ajan. Liikkeiden välissä on lepoaikaa 10 sekuntia, joten koko päivittäisen joogaliikeputken suorittamiseen menee noin 6,5 minuuttia.
Seassa on helppoja ja vaikeita liikkeitä, joista sovellus arpoo aina seuraavan liikkeen. Koko sovellus on aika kaukana oikeasta joogasta, mutta on sopinut mulle hyvin mun omiin tarkoituksiin. Yritän saada edes vähän liikkuvuutta ja lihasvoimaa takaisin ilman hengästymistä. Jos yskä on kadonnut
ensi viikkoon mennessä niin voisin kokeilla pitkästä aikaa juoksemista!Kävin alkuviikosta kaupungilla ja löysin tarjouksesta Tanssitreeni-kirjan kahdella eurolla. Kirjassa on ensin lämmittelyosuus, jonka jälkeen on pienet koreografiat viiteen eri tanssilajiin; showtanssi, kabaree, bollywood, latinotanssi ja hiphop. En ole vielä testannut itse koreografioita,  mutta
lämmittelyliikkeet ovat olleet mun mielestä kivoja ja hyvin samantyyppisiä, mitä olen tehnyt tanssitunneillakin. Kirjassa on myös pari aukeamaa "baletinomaisia harjoituksia", kuten varvaskosketus (= tendu) :D. Ensimmäisenä aion kokeilla tuota bollywood-koreografiaa, koska mulle on tullut pari kertaa ikävä tuota tanssilajia sen jälkeen, kun en enää ehtinyt käymään koulun tarjoamilla tunneilla.


Keskiviikkona pääsin muuten vihdoin muuttamaan kokonaan tänne mun omaan asuntoon, kun muu perhe tuli takaisin kotiin. En ole vielä löytänyt mitään huonoja puolia yksin asumisesta. On ollut vapauttavaa kokata ruokaa pieninä annoksina ja tiskata vain muutamia astioita kerrallaan. Tiedän aina, missä kaikki mun tavarani ovat, koska kukaan muu ei ole siirtelemässä niitä. Saan siivota sillä hetkellä, kun huvittaa tehdä niin. Kaupasta ei tarvitse tuoda ruokaa 5 henkilölle, joten voin ostaa sellaista ruokaa, mitä kotona oli harvemmin. Tänään söin aamupalaksi vaniliarahkaa ja itse tehtyjä banaanilettuja. Ei valittamista :D.


Tällä hetkellä mulla ei ole nettiä täällä asunnossa, paitsi poikaystäväni ollessa paikalla (hänen kännykässään on tarpeeksi nopea netti läppäriin lähetettäväksi). Toistaiseksi en ehkä pysty postailemaan niin usein kuin ennen, mutta ensi kuussa mun pitäisi saada omaankin kännykkään hieman nopeampi netti (tällä hetkellä 0,25 Mbit/s :'DD).

-Helinä

2 kommenttia:

 1. Mulla on jääny jooga nyt ihan kokonaan pitkäksi aikaa sivuun, kun kävin sitä lähinnä yo:lla harrastamassa ja siellä loppui tunnit jo toukokuussa. Tai onhan siellä ollut kesätunneissa joogaa, mutta tiistaiaamuisin klo 8 ;_; no way, en oo käynyt missään niin aikaisin. Ja eikö ookki ihanaa ku on OMA kämppä, missä voi olla just niinku haluaa <3 Kukaan ei tule aamulla koputtelemaan oven taakse tai ole moralisoimassa mistään ruoka tai kellonaika asioista. En kestäisi asua vanhemmilla enää ollenkaan, pari päivää yökylässä on ehdoton maksimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensiviikolla käydä oikealla joogatunnilla, mutta siitä lisää sitten myöhemmin ;D.
   Huh, 8 aamulla koettelisi munkin heräämistä, vaikka olenkin jonkin verran aamuvirkku.
   Ja kyllä, on ihanaa asua itsekseen! :)

   Poista