tiistai 30. elokuuta 2016

Tanssillinen voimistelu

Joukkuevoimisteluryhmä, jossa keväällä kävin, loppui nyt kesäkauden jälkeen, koska uutta valmentajaa ryhmälle ei löytynyt. Päätin siis etsiä uuden ryhmän ja lopulta sellainen löytyikin tanssillisen voimistelun puolelta. Ryhmästä osa kilpailee ja osa harrastaa. Itse pääsen vain maanantain ja torstain treeneihin, joten pidän tämän harrastuksena. Lisäksi kilpailulisenssi yms. olisivat maksaneet yli 100 euroa.

En ole aiemmin harrastanut tanssillista voimistelua, joten tämä on sinänsä mulle aivan uusi laji, joka tosin koostuu jo mulle tutummista lajeista. Maanantain tunneilla treenataan tekniikkaa ja torstaisin ohjelmaa. Tekniikkaosuuteen kuuluu pilatesharjoituksia, balettia, lajitekniikkaa, liikesarjojen opettelua ja lopuksi venyttelyä. Maanantain treenit kestävät 2 tuntia ja torstain 1,5 tuntia.

Viime viikon lopulla sain jonkun kummallisen pikaflunssan. Keskiviikkona huomasin, ettei olo ollut ihan normaali, koska olin koko ajan todella väsynyt, kurkkuun sattui ja en jaksanut edes syödä väsähtämättä. Menin nukkumaan päiväunet ja heräsin iltapäivällä. Sama olo oli vielä torstain ja perjantain, ja nukuinkin nuo kolme päivää lähes putkeen. Perjantai-illalla herätessäni olo oli taas ihan normaali. Harmittaa, etten päässyt tämän vuoksi ensimmäisiin torstain treeneihin. Kirjoittelen niistäkin sitten, kun toivottavasti tällä viikolla pääsen niihin osallistumaan.

Taisin Yksisarvisen blogin kommenteissa mainita, että annan itselleni luvan ostaa uusia tanssivaatteita vasta, kun päääsen töihin. No, pääsinkin töihin, joten lähiaikoina tulee mahdollisesti jonkinlaista minishoppailupostausta :D.

Olen aloitellut lääkispääsykoelukemisia ensi vuotta varten ja miettinyt Mafy-valmennuksen itseopiskelumateriaaleja. Poikaystäväni vähän lupaili lainaavansa mulle tarvittavan summan, mutta silti hinta (745 e) vähän hirvittää. Monet ovat päässeet noilla Mafyn materiaaleilla sisään, enkä juuri löydä mistään mitään negatiivisia kokemuksia niihin liittyen. Täytyy vielä pohtia asiaa muutama päivä.


-Helinä

4 kommenttia:

 1. Harmi että toi joukkuevoimistelu loppui, tykkäsit kuitenkin käydä siellä? Kiva että sait tosta tanssillisesta voimistelusta nyt uuden vanhan tilalle, itselleni tosin tuo tanssillinen voimistelu on aika vieras laji. Paljon sulla nyt siis tulee yhteensä noita kaikkia tunteja, kun on tuo voimistelu, baletti, joogaa ja sitä showtanssia ja niitä lattareita? Vai oliko ne lattarit vaan kokeilukertoja? Entäs hei muuten miten se cooper? Haha kauhee tenttaus :D

  Mulla oli kanssa flunssaa :( Olen aika varma että se oli joku reaktio stressiin, kun on tosiaan ollut nyt niin paljon puuhaa että on vähän rassannut tuolla mielen perukoilla kaikki työ- ja gradujutut :/ Ja hui helvetti mikä valmennusmatskuhinta! Mutta tosiaan, eikö jotkut Eximiat maksa helposti sen pari tonnia... Eipä noista materiaaleista varmaan haittaakaan ole. Jos asut yliopistokaupungissa, voin suositella yhtä juttua. Massaluennot ovat kaikille avoimia, ja luennoitsija ei tiedä yhtään ketä siellä yleisössä oikeen istuu. Näin voit koittaa sniikkailla joltain tutulta, että millon yliopistolla olisi perus kemian, fysiikan ja bilsan/solubiologian luentoja, niin voisit ihan ilmaiseksi mennä vastaanottamaan opetusta :) Toki tenttiin et pääse, mutta se opetus siinä lienee olennaisisnta. Tämä toki vaatii hiukan järjestelyä, ja sen yliopiston :D Itse luen tällä hetkellä huviksi yliopiston kemia1 tenttikirjaa, voit lukea perustelut mun uudesta blogitekstistä :D Olisin halunnut osallistua sille kurssille myös, mutta kaikki luennot menee päällekkäin omien terapiakurssien kanssa :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkäsin kyllä käydä voimistelussa :). Uudet salivuorot olisivat olleet 21-22 kellonaikaan, mikä ei monelle sopinut. Lähinnä tuo aiheutti ryhmän loppumisen.

   Tulen varmasti kirjoittelemaan tanssillisesta voimistelusta jatkossa lisää, niin ei ole enää niin vieras laji ehkä sen jälkeen :D.

   Tosiaan, mulla on syksyllä pysyvästi maanantaisin 2 h tanvoa, tiistaisin muistaakseni 1,5 h show-tanssia, keskiviikkoisin 1,5 h balettia ja torstaisin 1,5 h tanvoa :). Muut lajit olivat kokeilujaksoja, joita ei enää ensi viikolla ole. Pikkuisen sekavaa :D.

   Mulla on ollut nyt tosi kiire, joten juoksu on jäänyt. Työt, treenit, lukeminen ja cosplay-asun ompelu ovat vieneet kaiken ajan. Ensi viikolla aikaa _saattaa_ jäädä vähän enemmän ja katson juoksuasioita uudestaan.

   Toivottavasti voit jo paremmin? Itsellä meinaa nenä vähän niiskuttaa, mutta muuten olo on hyvä :).
   Tuo valmennusmatsku hinta oli sieltä alimmasta päästä, kalleimmat valmennusjutut on niitä 4000-5000 e. Tuo luentovinkki oli muuten hyvä, täytyy tutkia asiaa :).

   Poista
 2. Yksisarvisen vinkkiin lisäys. Aika monen yliopiston WebOodista (opintorekisteri- ja ilmoittautumisjärjestelmä) löytyviä opinto-oppaita pääsee selaamaan kirjautumatta sisään. Eli googlaa haluamasi yliopisto + weboodi. Haku toimii sitten melko huonosti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okkeii, kiitos vinkistä :D! Täytyykin kokeilla :).

   Poista