tiistai 27. syyskuuta 2016

MAFY-netti

Muutama postaus sitten pohdin Mafy-nettiä valmennuskurssivaihtoehtona ja päädyin sitten lopulta se hommaamaan. Poikaystäväni tosin maksoi tuon summan ja yritän sitä pikkuhiljaa maksella hänelle takaisin. Ajattelin tehdä nyt kirjoittaa hieman omaa mielipidettä 3 viikon kokemuksen perusteella.
Haen keväällä lääkikseen toista kertaa, joten kyseessä on tietenkin Mafyn lääkisvalmennus-etäkurssi. Kotiin lähetettiin tabletti, jolle on asennettu Mafynetti -niminen sovellus, joka sisältää kaiken valmennuskurssimateriaalin (teorian ja tehtävät). Materiaali on jaoteltu biologiaan, kemiaan, fysiikkaan ja matikkaan. Tähän mennessä olen ehtinyt tutustumaan vasta biologian osioon, koska sitä pystyy opiskelemaan bussissa ja töissä kahvitauoilla. Fysiikka ja kemia vaativat laskimen ja hieman enemmän keskittymistä, joten olen tehnyt niistä vasta muutamia tehtäviä.

Mafynetin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että pystyy jatkuvasti seuraamaan osaamistaan ns oppimiskäyrältä. Kuvassa näkyy suora, jonka suuntaisesti oma edistymiskäyrä pitäisi saada kulkemaan. Biologiassa tämä on toteutunut ihan kohtalaisesti, mutta fyke-käyrät laahaavat pohjamudissa. Onneksi töissä pitäisi pikkuhiljaa helpottaa ja lukemiselle jää enemmän aikaa :). Toinen hyvä juttu tässä on kertaustehtävät. Sovellus syöttää jatkuvasti uudelleen ja uudelleen niitä tehtäviä, mitä ei viime kerralla osannut. Yhtä tehtävää en osannut varmaan viiteen kertaan, mutta kuudennella yrityskerralla jo muistinkin asian (analoginen/homologinen rakenne).

Tykkään Mafynetissä siitä, että opiskeltavat teoriat ovat aina mukana (ilman mitään kirjapinoa laukussa). Siirsin sim-korttini tuohon tablettiin, joten se toimii samalla mun kännykkänä. Vaikkei aikaa ole ollut kunnolla lukea montaa tuntia putkeen niin tuosta tulee helposti alettua lukemaan teoriaa tai tekemään jotain tehtävää esim. bussipysäkillä bussia odotellessa. Ensi kesänä näkee sitten, oliko tästä etävalmennuskurssista tarpeeksi hyötyä.

Huomenna vihdoin taas balettitunnille kinesioteipin ansiosta! :D

-Helinä

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi kätevältä systeemiltä tää. Toivottavasti jelppis kokeisiin lukuun niin, että pääset seuraavalla yrittämällä sisään :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kätevä! Kunhan vain löytää aikaa kunnolla :).

      Poista