perjantai 16. syyskuuta 2016

Polv(i)en kiukuttelua

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, mun polvi on ollut kipeä. En tiedä mikä sitä vaivaa, mutta se on alkanut kipeytymään aina vain pienemmästä koukistuksesta erityisesti parallel-asennossa. Ensimmäisessä ja toisessa asennossa pieni plie ei haittaa mitään, mutta parallel en pysty juurikaan koukistamaan polvia ennen kuin polviin vihlaisee. Ja todellakin tämä juttu on tullut nyt molempiin polviin, mutta oikeaan ei niin pahana.

Kävin tällä viikolla vain baletissa, ja jätin muut tunnit menemättä, että nuo polvet saisivat levätä. Voimisteluohjaaja kertoi kuitenkin olevansa fysioterapeutti, joten hän ilmeisesti pystyy vilkaisemaan maanantaina noita polvia ennen treenien alkua. Toivottavasti selviäisi,  johtuuko tuo jostain vääristä linjauksista vai mistä.

Harmittaa, kun treenejä jää väliin, eikä pääse oppimaan uusia juttuja. Toisaalta olen yrittänyt ajatella, jos menisin treeneihin ja polvi hajoaisi täysin, en pääsisi treenaamaan todella pitkään aikaan. Mutta ensi viikolla varmaan lisää polviasioita.

Tänään illalla lähden hakemaan uutta perheenjäsentä mun luokse asumaan. Hänestä tulee varmasti vielä myöhemmin ihan oma postauksessa, kunhan on tottunut uuteen kotiinsa :). Samoin treenivaatepostausta on luvassa, koska uudet vaatteet saapuivat jo ajat sitten. Aikaa postaukselle ei vain ole tähän mennessä löytynyt. Tämänkin postauksen kirjoitin siivouksen lomassa. Pikkusiskoni tulevat viikonlopuksi yökylään ja vanhempani tulevat samalla käymään ensimmäistä kertaa mun luona. Täytyy laittaa kämppä siis edustuskuntoon :D.

Ihan asiaan liittymättä, löydettiin viime viikolla tällainen hassu paikka poikaystävän kanssa:


-Helinä 

6 kommenttia:

 1. Voi että noita polvivaivoja! Toivottavasti ei ole mitään vakavaa. Tosi kiva, että se sun voikkaope lupasi sitä katsoa :). Mun polvi oireili myös viime syksynä pahasti nimenomaan baletissa, jossa tehdään paljon plitä. Diagnoosiksi fyssarilta sain polvinivelten ylirasitustilan, joka oli seurausta polvilumpioiden väärästä liikeradasta. Liikerataa pystyi muuttamaan lihastasapainolla eli jumppamalla sisäreiden lihaksia. Nyt oireet ovat ainakin vähentyneet. Tosin luulen, että baletin vähentymisen vuoksi polvet ovat saaneet vähän levätäkin. Muuta tanssia ne kestävät ihan hyvin.

  Mielenkiintoinen juttu tuo, että sulla vihloo nimenomaan parallelissa. Jotenkin sitä järkeilisi ekan ja tokan asennon olevan polville rankempia, varsinkin jos linjaukset eivät olisi ihan kunnossa jne. Kerro sitten mitä sun ope sanoo. Mielenkiintoista kuulla!

  Oon yhä enemmän viime aikoina ymmärtänyt sen, miten kroppa on yksi kokonaisuus. Tarkoittaen siis sitä, että ihmiskropassa asiat ovat toisiinsa kytköksissä ihan oudoillakin tavalla. Niinpä polvikivun aiheuttaja ei alunperin välttämättä ole sieltä polvesta lähtöisin vaan ongelman ydin voi olla lonkassa, selässä, jalkaterän väärässä asennossa tai lihaskireyksistä.. Vaivat sitten ketjuuntuvat ja esimerkiksi jalkaterän väärä asento voi saada polven kipuilemaan. Tästä havainnosta viisaantuneena olen huomannut, että aina kun kipu pitkittyy, sitä ei itse saa hoidetuksi tai se käy tosi pahaksi, niin kannattaa käydä asiantuntijan puheilla.

  Tämän tekstin ei siis ollut tarkoitus pelotella siitä, että sulla on varmaan nilkka- tai lonkkavikaakin :D haha päinvastoin. Pointtina kaippa se, että ammattilaisia kannattaa hyödyntää mielummin ennemmin kuin myöhemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen itsekin tuota parallel-juttua. Ehkä huomenna selviää jotain lisää :). Ensimmäisen kerran mun polvet menivät 6.lk ja silloin kukaan ei halunnut tutkituttaa niitä. Äidin mielestä ainut vaihtoehto oli lopettaa voimistelu. Tällä kertaa haluan mieluummin etsiä, mikä mun polvissa on "vialla" kuin jättäisin harrastukset :/

   Poista
 2. Polvelle paranemisia! Vaikka varmasti on harmillista jättää tunteja väliin, mutta kai oma hyvinvointi menee sen edelle :)

  Ja oi, otitko jonkin lemmikin? Iik, en malta odottaa että esittelet tämän uutukaisen meillekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pääsen taas pian treenaamaan! On todella harmi olla kotona, kun tietää muiden treenaavan samaan aikaan.

   Lemmikimpä hyvinkin ^_^. Hän on hyvin ujo iän ja lajinsa puolesta, joten annan hieman aikaa ennen pientä photoshoottia ja postausta. Hyvin pienestä eläimestä kuitenkin kyse :).

   Poista
 3. Voi ei, polvi ongelmat ovat minullekkin tuttuja, toivottavasti selviää pian! Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin :). Mukavia syyspäiviä sinnekin!

   Poista