torstai 22. syyskuuta 2016

Treenitaukoa ja hamsun elämää

Maanantaina voimisteluvalmentaja katsoi mun polvet ja tuloksena on rasitusvamma ja mahdollisesti polvessa on myös alkava jännetulehdus tai jotain sinne päin, koska sisäsyrjässä oli pientä turvotusta. Syy löytyy parallel-asennon pienestä virhelinjauksesta, eli mun polvi kääntyy hieman sisäänpäin, kun menen kyykkyyn jalkaterien ollessa eteenpäin. 

Tällä hetkellä polville pitää antaa lepoa tanssista, joten olen jättänyt treenit väliin tältä viikolta. Tänään polveen laitetaan kinesioteipit, jonka jälkeen kevyt ja polviystävällinen treeni on sallittua. Kotona mun pitää treenata jalalla ilman painoa, eli tehdä selin makuulla jalkojen lihaskuntoliikkeitä. Samoin syviä pakaralihaksia täytyy treenata, koska ne kuulema estävät tuota virheasentoa, mistä tämä koko juttu on ilmeisesti peräisin.  

Yliojentuviin polviin kuulin myös hyvän treenivinkin.  Kannattaa istua lattialla selkä ja jalat suorina ja laittaa pyyherulla toisen polven alle. Tämän jälkeen tehtävänä on yrittää rutata pyyhe kasaan suoristamalla jalkaa niin paljon kuin pystyy.  Tämän pitäisi kehittää niitä lihaksia, jotka antavat tukea yliojentuvalle polvelle. 

Asiasta aivan toiseen, nimittäin mun karvavauveliin :). Kävin viime viikon perjantaina hakemassa Goldilock's-kasvattajalta kiinankääpiöhamsterin, jolla ei ole vielä mitään täysin vakiintunutta nimeä, mutta eiköhän sellainen pian ilmesty jostain. Hän heräilee iltaisin 18 aikoihin ja nukahtaa noin 7-9 aikaan aamulla.  Iltaisin, kun tämä hamsupoika on saanut kunnolla herättyä, nostan hänet juoksutuslaatikkoon riehumaan ja totuttelemaan ihmisiin. Tässä yksi (ja ainut) kuva, jossa tämä söpö jyväjemmari malttoi olla paikoillaan :D.  Taustalla tosiaan se juoksutuslaatikko, eikä hamsun oma asumus. Varmasti tämä mun vauva tulee esiintymään vielä useammassakin kuvassa täällä blogin puolella, mutta tässä nyt tällainen esittelypotretti :). 


-Helinä 

4 kommenttia:

 1. Miten söpöläinen pikku hamsu! :D Minustakin lemmikille on helpompi keksiä nimi vasta sitten, kun siihen on ns. "tutustunut" kunnolla.

  Todella ikävä juttu noiden polvien kanssa :( toivottavasti kuitenkin paranet pikaisesti ja pääset sitten jo tanssimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kutsuttu hamsua nyt Dubiksi, vaikkei se ns oikea nimi vielä olekaan :D.

   Toivotaan, että nämä polvet lähtevät toimimaan taas pian :).

   Poista
 2. Kurjaa että polvet vihoittelee, mutta toivottavasti lihaskuntotreeni auttaa. Mietinkin viimeviikolla että ootko sairastunut kun olit pois tunnilta.

  Söpö pikku-hamsu! Hassua miten tuollaiset aivan pikkuisetkin karvapallot ovat niin persoonia. Meillä on joskus ollut rottia ja jokainen niistä oli kyllä aivan omanlaisensa persoona. Jos nyt eläimestä näin voidaan sanoa. Siinä saa hyvin kaiken vapaa-ajan kulumaan kun seurailee sen puuhia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna pääsen taas balettitunnille, kun tuo kinesioteippi tukee yllättävän hyvin!

   Niinpä! On mukava tutustua lemmikkeihin juurikin siksi, kun ne ovat niin erilaisia :). Voin myöntää, että iltaisin tulee istuskeltua hamsun seurana jopa pari tuntia :'D.

   Poista