sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vinkkejä kuukuppeiluun

Tässä postauksessa ajattelin kirjoitella vielä hieman kuukupin käyttöä helpottavista vinkeistä, joita olen huomannut vuosien aikana. Jos kuukuppiarvonnan voitto ei osunut tällä kertaa omalle kohdalle, voit tilata oman kupin vaikkapa Leastoresta.  :)

Taittelu

1. Kannattaa kokeilla ja googlailla eri taittelutekniikoita, jotta löytää itselleen parhaimman.

2. Jos kuppi tuntuu aukeavan liian aikaisin, kannattaa kokeilla tiiviimpää taittelutyyliä.  Jos kuppi on hankala saada aukeamaan,  kannattaa kokeilla löyhempää taittelua.

Paikoilleen asettaminen

1. Kuppi ei saisi näkyä ollenkaan ulos,  kun se on paikoillaan. Jos kuppi tuntuu ikävältä, se on yleensä liian alhaalla.

2. Varmista kupin asettamisen jälkeen,  että se on auennut kunnolla. Jos kupin alareunaa kokeilee sormella,  sen pitäisi olla symmetrisesti pyöreä/soikea.

Ohivuodot

1. Tarkasta,  pääsikö kuppi täyttymään ja vuotamaan yli. Tässä tapauksessa tihennä tyhjennysväliä. Jos kuppi oli ohivuodon sattuessa vasta enintään puoliksi täynnä, syy on luultavasti jokin muu.

2. Tarkasta kohdunnapukan sijainti.  Kupin tulisi olla aina sen alapuolella.

3. Jos kuppi vuotaa aina ohi,  kannattaa sen sisälle kokeilla päästää ilmaa asettamisen aikana.  Kun kuppi on paikoillaan,  voi sen reunaa yrittää lytätä hieman kasaan sormella. Kun reunan päästää taas vapaaksi, kuppi monesti "liimautuu" paineen vuoksi paremmin paikoilleen ja saattaa päästää pienen plop-äänen.

4. Jos kuppi vuotaa ohi jatkuvasti esim. urheilusuorituksen aikana, materiaali saattaa olla liian pehmeä.

Poisto

1. Jos et saa poistettua kuppia helposti, yritä olla panikoitumatta. Panikoidessa lihakset jännittyvät,  eikä kuppia saa silloin juuri mitenkään pois. Täytyy siis yrittää rentoutua ja kokeilla vaikka hetken päästä uudestaan.

2. Kun kupin antaa täyttyä, se saattaa itsestään valua hieman alemmas, jolloin ote voi olla helpompi saada.

3. Lantiopohjan lihaksilla kuppia voi työntää hieman alaspäin, jolloin siihen on helpompi ylettyä. Monilla myös kyykkyasento tuo kuppia alaspäin.

4. Kuppia ei olisi tarkoitus kiskoa vain ja ainoastaan antennista.  Aluksi kuukuppia kannattaa lytistää alaosastaan niin, että se pääsee vetämään hieman ilmaa sisäänsä. Samalla kuppia voi vetää alaspäin,  jolloin poistamisen pitäisi olla helppoa.

Jos teillä on esiintynyt jotain muuta ongelmaa kuppeilussa, kannattaa jättää kommenttia. En välttämättä tätä kirjoittaessa muistanut kaikkia mahdollisia kuppeilupulmia. Saa jättää myös omia vinkkejä :).

-Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti