sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Kestositeet

Yhden kuukuppipostauksen kommentissa suositeltiin kestositeitä, liittyen tietenkin kuukautisiin. Koska monille nämä kestokäyttöiset kuukautissuojat ovat varmasti vieraampi tuttavuus kuin kertakäyttöiset siteet ja tamponit, ajattelin tehdä tästäkin asiasta postauksen.

Mikä siis on kestoside ja kuinka se toimii? Kestositeet ovat kankaasta ommeltuja kuukautissiteitä, jotka kiinnitetään alushousujen ympärille nepparilla, kertakäyttöisten siteiden tarrapinnan sijaan. Kestositeiden alapinta on yleensä kosteussulkukangasta, josta neste ei pääse läpi. Välissä on muutama kerros imukangasta, joka imee nestettä itseensä. Päällimmäisenä ihoa vasten on yleensä trikoo, velour, frotee tai oikeastaan mikä tahansa kangas, joka vain päästää nestettä lävitseen. Kestositeitä käytetään aivan samalla tavalla kuin kertakäyttöisiäkin, mutta käytön jälkeen ne laitetaan pesupussissa pesuun. Koska samaa sidettä voi käyttää useamman kerran, vähentää se kuukautisista johtuvan roskan määrää. Edes se, että käyttäisi kotona ollessaan näitä kestokäyttöisiä siteitä, vähentäisi roskiksen saldoa muutamalla muovikääröllä.

Nuorempana mulle ilmaantui kertakäyttöisistä siteistä mm. ihottumaa, joten lääkäri käski kokeilla kestositeitä, koska kuulema kertakäyttöisille siteille voi allergisoitua helposti. Päätin siis kokeilla eri merkkisiä kestositeitä, enkä ole sen jälkeen enää palannut kertakäyttöisiin. Lopulta päädyin käyttämään vain Royalkestot -merkkisiä siteitä, koska huomasin niiden olevan ohuempia ja mukavampia kuin muut kokeilemani. Lisäksi sivuilla on valittavana vaikka minkälaisia eri kuoseja ja materiaaleja, vähän kuin yrittäisi arpoa karkkeja karkkikaupassa :D. Nyt monta vuotta myöhemmin voin sanoa heidän tuotteitaan myös kestäviksi, koska yksikään kestositeistäni ei ole vielä vuosien saatossa hajonnut.


Päätin kysyä Royalkestoilta, voisinko saada muutaman kestositeen blogiini arvottavaksi, ja ilokseni he suostuivat. Pääsen siis arpomaan teille 2 kappaleen setin ruusukuosisia Royalkestositeitä, joista toinen on normaaliside ja toinen runsaampaan vuotoon tarkoitettu superside. Jos siis kiinnostaisi kokeilla ja kenties ihastua siinä samalla näihin kestositeisiin, jätä kommenttina sähköposti tähän postauksen alle ja olet mukana arvonnassa :). Osallistumisaikaa on ensi lauantaihin 5.11.2016, klo 18.00 asti.


-Helinä

ps. Royalkestoilla ovat tarjouksessa 6 kpl kestoside ja -pikkuhousunsuojasetit -25 %, vuoden loppuun asti!

6 kommenttia:

 1. En olekkaan edes kuullut että kestositeitä on olemassa!

  Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tietenkin unohdin sen spostin :D

   pinja.hakli@hotmail.com

   Poista
  2. Veikkaan, ettei monikaan ole kuullut kestositeistä paljoakaan. Juuri tämän vuoksi musta tuntuu tärkeältä kirjoittaa asiasta :).

   Poista
  3. Koska olet ainoana tässä arvonnassa niin tuskin tarvitsee erikseen arpoa :).

   Poista
 2. Mulla ollut kestositeet vuosia käytössä, lopulta tulee halvemmaksi. Ja olen samaa mieltä, ei ärsytä ihoa. 😊

  elamahiljaisuudessa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tarvitse koskaan pelätä että siteet on loppu kun niitä tarvitsee :D!

   Poista