perjantai 21. lokakuuta 2016

Tanssillinen voimistelu (tanvo)

Eilen pääsin jo töihin, mutta en ihan vielä uskaltanut lähteä treenaamaan, ettei flunssa jää kiertämään uudelleen ja uudelleen kuten kesällä.

Tanssillinen voimistelu oli mulle vielä pari kuukautta sitten ihan vieras laji. Näin joitakin treenejä myöhemmin luulen osaavani nimetä vähän lajin pääpiirteitä. Treeneissä on korostettu paljon liikkeen virtaavuutta eli sitä,  ettei liike pysähdy koskaan ja hengitys kulkee tavallaan liikkeiden mukana. Tämä on jonkin verran tuttua mulle tanssin puolelta. Liikkeet lajissa ovat tutumpia joukkuevoimistelusta, tosin monista liikkeistä tehdään erilaisia variaatioita. Mukana on myös muutamia tanssiliikkeitä ja ilmeisesti lajilla on aivan omaakin liikekieltä, tai ainakaan en ole aiemmin törmännyt vastaavaan. Paljon on siis vielä opeteltavaa :).

Olen pitänyt treeneistä itsessään todella paljon, koska meno ei ole liian totista, mutta kaikkien tavoitteena on silti kehittyä. Välillä mennään rapukävely- ja mittarimatokisaa (aivan kuin lapsuuden voimistelutunneilla :D) ja välillä tehdään hyvin keskittyneesti keskivartalon pilatesharjoituksia.

Ohjelman runko me ollaan saatu jo valmiiksi, mutta sitä tarvitsee vielä hioa aikalailla. En tiedä saako teemaa tai mitään muitakaan yksityiskohtia paljastaa näin ennen kisoja, joten kerron niistä myöhemmin :). Syyskaudella meillä on ilmeisesti kahdet kisat joulukuussa: Vantaalla ja Tampereella. Voin infoilla päivämääristä lähempänä, koska varmasti tulee kirjoitettua kaikenkirjavaa kisapostausta tässä syksyn mittaan. Tällä viikolla päätin kisatakin koon, joten nyt innolla alan odotella takkia saapuvaksi *-* (vaikka siinä toki meneekin useampi viikko). Musta kisapuku valmistui pari viikkoa sitten.Onko teillä jotain kysyttävää tanssillisesta voimistelusta? :)

-Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti