maanantai 25. elokuuta 2014

Baletti, plie, relevee, öö

Ilmoittautumiset oli viime viikolla ja pääsin ryhmään, mutta Jensku jäi 1. varasijalle. Toivon niin kovasti, että joku peruis osallistumisensa, niin päästäisiin aloittamaan aikuisbaletti yhdessä.

Tänään kerron kuitenkin tietämykseni koko baletin sanastosta, koska vielä ainakin se mahtuu ihan yhteen postaukseen.
Eli sanasto taitaa olla ranskaa? Ainakin luulen niin. Kirjoitusasuista ei ole mitään tietoa, jonnekin niitä ylhäällä olevia viivoja kai tulee heitellä. Joka tapauksessa, tässä se tulee; erittäin vähäinen balettisanasto :'D.

Plie = polvien koukistus hallitusti
Grand plie = syvempi polvien koukistus
Relevee = jonkunlainen varpaille nousu
Elevee = ei mitään hajua, mutta kuullut ehkä joskus
Grand jete = tosi iso hyppy jalat edessä ja takana
Pointe = liittyy kärkitossuihin
Echappe = en tiedä :D
Develope = kai joku jalan suoristus ilmassa
Tendu = jalan liu'utus maata pitkin?

Siinä ne sitten olikin :D. Tuntuu tällä hetkellä jotenkin erittäin viisaalta... Korjailkaa kommentilla, jos ja kun näette virheitä!
-Helinä

4 kommenttia:

 1. Moi! Kiva postaus�� kirjotus asuista minäkään en tiedä eikä niillä nyt niin väliäkään.. Eleveestä en ole koskaan kuullukkaan mutta tässä korjauksia yms: pointe tarkoittaa ylipäätään varvastekiniikkaa.
  echappe on tietylainen hyppy/ hypähdys missä jalat aukeavat viidennestä neljänteen asentoon tai viidennestä toiseen asentoon. Käytetään erityisesti varvastekniikassa. Ja Grand pliessä nousee kannat kaikissa muissa asennoissa paitsi toisessa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen omasta mielestäni kuullut eleven jossain, mutta saatan olla väärässäkin. Nyt kun selitit tuon echappen niin tajusin, että olen varmaan nähnytkin sen jossain (YouTube :D).

   Poista
  2. Anonyymi26.9.14

   Elevé tarkoittaa varpaille/puolivarpaille nousua suorilta jaloilta, kun taas relevé on varpaille/puolivarpaille nousu plién kautta. Normaalisti kaikki kuitenkin käyttävät relevé-sanaa oli kyseessä kumpi tapaus tahansa.
   Ihana lukea uuden harrastajan kokemuksista. Itse aloitin baletin kaksi vuotta sitten 25 vuotiaana, ja nyt olen jo täysin hurahtanut. Toinen kärkitossuparikin jo menossa :) Rankka, mutta ihana laji!

   Poista
  3. Kiitos tuon elevén selventämisestä.
   Olen yrittänyt etsiä muitakin aloittelijoiden balettiblogeja, mutta niitä on melko hankala löytää, jos sellaisia on.
   Olet näköjään saanut kärkitossut aika nopeasti? Kun jo toinen pari käytössä :)

   Poista