torstai 18. syyskuuta 2014

Balettitrikoot/sukkikset?

Tekisi mieli vain koko ajan kirjoittaa kaikista mieleen tupsahtaneista asioista, jotka liittyvät balettiin. Toivottavasti lähes jokapäiväinen postailu ei haittaa ketään (tosin täähän on meidän blogi, joten kirjoitetaan just niin usein/harvoin kun halutaan :D). Yritän säästää osan aiheista myöhemmäksi jos tuleekin päivä tai kokonainen viikko (hui o.o), ettei keksi mitään aihetta.

Tänään aiheena kuitenkin balettisukkahousut, koska taisin luvata niistä postauksen joskus. Tai sitten lupasin sen legginssit vs. sukkikset postauksen, mutta se saa jäädä nyt myöhemmäksi.
Kuulin tässä yksi päivä kun puhuttiin balettitrikoista. Hämmennyin, koska eikös ne ole sukkikset kuitenkin? Olen nyt törmännyt tuohon trikoo sanaan useammankin kerran, joten kai niitä kutsutaankin trikoiksi :D. En mä vaan tiedä, mun silmissä ne on silti sukkikset. Mutta nyt asiaan.

Ensin kävin kyselemässä balettiSukkahousuja Ballerina&Liikunnasta. Siellä sanottiin, että ainoa vaihtoehto mulle on Intermezzon 14 euron sukkikset. Muilla merkeillä on kuulema vain One size -koko, joka on mulle liian lyhyt. Intermezzon sukkikset oli musta vähän kummallisen pinkit (saatoin kuvitellakin) ja niissä ei ollut pohjareikää, jonka avulla saisin ne myös legginseiksi. Joten kävin katsomassa vielä Piruetista.

Piruetissa oli tarjolla reiättömiä (10 e) ja reiällisiä (12e) La Pirouette -sukkiksia, kumpiakin myös XL-koossa. Siispä hankin nuo reiälliset sukkikset. Mukana olleen kokotaulukon mukaan mulle ois pitänyt riittää L-kokokin, mutta vähän epäilen. XL sukkiksiakin saan ihan kohtuullisesti venytellä ja riuhtoa päälle, jotta pituuden saa riittämään. Lantio-/Vyötäröosassa onkin sitten ainakin 10 cm ylimääräistä, jota taittelen monin kerroin, etteivät sukkikset olisi niin ylhäällä. Pienenä mulla oli kyllä tapana vetää kaikki sukkahousut niin ylös kuin mahdollista ja parasta oli, jos ne sai kainaloihin asti :D.

Olen tähän asti vain huuhdellut sukkikset hyvin vedellä heti tuntien jälkeen ja ovat pysyneet ihan hyvässä kunnossa. Ensi tunnin jälkeen pesen ne luultavasti pesuaineen kanssa, jotta saavat kunnon pesun. Vahdin tarkasti, etteivät ne vaan ala haisemaan, koska haisevat treenivaatteet. Yök :P

Pitää lukea yo-kirjoituksiin, joten tulossa ehkä muutaman päivän postaustauko ainakin mun osalta! Jotain lyhyttä saatan tulla huikkaamaan, jos tulee mieleen :)
-Helinä

13 kommenttia:

 1. Anonyymi18.9.14

  Trikoiksi noita kutsutaan vaikka sukkahousuthan ne ovat;) kovin usein ei kannata sukkahousuja pestä sillä nyppyyntyvät helposti:) pohjien reiät tulevat tarpeeseen kun aloitatte kärjillä tanssimisen<3 ja väristä tuli mieleen että Se on joko niin sanottu puuteri tai Ballet Pink melko rumaväri mutta kuuluu asiaan:) hoito-ohjeita sukkahousuille antaisin vain että heti kun tulee sukkahousuun silmäpako tai mitään poikkeavaa Niin laittakaa sukkahousuun läpinäkyvää kynsilakkaa ja isommat reeiät kannattaa ommella mahdollisimman ohuella neulalla mahdollisimman tiheään<3<3 teillä on ihana blogi ja onnea ylppäreihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Halusin juuri nuo reiälliset sen vuoksi, että niistä saa legginsit koulun tanssitunnille :). Ja tuon kynsilakkatempun olen tehnytkin entisille sukkahousulegginseille useaankin kertaan. Se estää niin tehokkaasti isommat ratkeamiset (;.
   Tuo reiän kiinniompelu ei olekaan tullut aikaisemmin mieleen, pitää muistaa tulevaisuudessa!
   Onneksi nuo Piruetin sukkahousut/trikoot olivat kauniimman väriset verrattuna niihin toisiin :D. Ja kiitos vielä onnitteluistakin!

   Poista
  2. *tai onnen toivottamisesta oikeastaan :D.

   Poista
 2. Anonyymi19.9.14

  Noista trikoista muuten, niiden kuuluu tulla vähintään vyötärön korkeudelle, ehkä jopa rintojen alapuolelle asti. Ei siis turhaan kannata niitä kääriä, varsinkaan kun ne eivät näy sieltä puvun alta mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai o.o? Entäs kun ne näkyy sieltä puvun selkäpuolelta? Tuntuu ainakin tosi oudolta, että niiden kuuluisi näkyä sieltä. Mulla tulee kyllä mahakin kamalan kipeäksi, kun ainakin mun sukkikset puristaa ihan sairaasti mahan kohdalta. Toivottavasti ei oo mikään kamala virhe kääriä niitä :D.

   Poista
 3. Anonyymi24.9.14

  Ainakin yksi syy siihen, että noita balettisukkahousuja kutsutaan trikoiksi, on se että miespuolisille balettiharrastajille tuntuu olevan helpompaa laittaa jalkaan trikoot kuin sukkahousut. Jos yli 5-vuotias miespuolinen henkilö laittaa jalkaan sukkahousut, niin sille nauretaan. Jos niitä samasta materiaalista olevia kutsutaan trikoiksi, niin se on jotenkin ok juoksussa, pyöräilyssä ja baletissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa ihmeellisen järkevältä :D, vaikka tommoset nolous jutut onkin musta vähän outoja. Toisaalta jos se alentaa kynnystä aloittaa baletti niin mikäs siinä :)

   Poista
 4. Emma7.1.16

  Sanon mieluummin sukkahousuiksi. Minusta trikoiksi voi sanoa paksumpia versioita tai terättömiä sukkahousuja.
  Tuli balettisukkahousut tutuksi alunperin osana jumppa/aerobic-asua, ei baletista. Käytän koska ovat niin mukavantuntuiset jalassa ja kestävät, siis käytän usein tavallisten sukkahousujen tilalla. Värivalikoima on vaan aika suppea. Saisi olla muitakin kuin balettivärejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toimii sama logiikka sukkiksien ja trikoiden erottamiseen :D.
   Toihan olisi hauskaa, että olisi eri väreissä! Voisi valita vaikka vaaleansiniset tai vihreät sukkikset tunnille :D.

   Poista
 5. Eipä ole esim. Capeziolla muunvärisiä balettisukkiksia. Onneksi löytyy kuitenkin ihonvärisiä sukkahousuja muutamia sävyjä, joita olen lähinnä käyttänyt. Mustiakaan balettisukkiksia en ole vielä mistään löytänyt, vaikka tiedän että sellaisia on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan tuo puuteri yleisin väri. Ainakin ulkomailta pystyy tilaamaan mustia sukkiksia. Tosin veikkaan, että Suomessakin niitä jossain myydään. Valkoisia ainakin on Piruetissa :).

   Poista
 6. Emma7.4.16

  Hei. Tilasin lopulta ulkomailta sitten noita mustia balettisukkahousuja. Ja samalla valkoisia ja ihonvärisiäkin. Huomasin samalla että balettivalmistajia onkin aika paljon. Harmi vaan, että kenelläkään ei silti ole laajempaa värivalikoimaa sukkahousujen suhteen. No näille Papillonin, Blochin ja Capezion sukkahousuille tulee varmaan olemaan käyttöä. Yhtä mukavia jalassa kuin aiemmin käyttämäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löyty ja oli sopivat! :)

   Poista