maanantai 18. marraskuuta 2019

Pelastus balettiin

Edellisessä postauksessa purin turhautumistani balettia kohtaan ja tässä postauksessa esittelen tänään keksimäni apukeinon :D. Päädyin nimittäin todella pitkästä aikaa Youtuben ihmeelliseen maailmaan ja löysin joskus aiemmin tallentamani balettivideot. Niistähän löytyikin vaikka ja mitä!

Muistan joskus oman balettiharrastukseni alkuaikoina etsineeni baletti-aiheisia opetusvideoita Youtubesta. Lähes kaikki tuntuivat liian vaikeilta tai nopeatempoisilta, lisäksi ne olivat täynnä aivan ihmeliikkeitä, joten tallensin silloin osan "Katso myöhemmin" -listalle. Ajatuksena varmaan oli, että kyllä vielä joskus osaan ja jaksan tehdä tuonkin. Tänään eksyin selaamaan tuota listaa ja päätin kokeilla yhtä balettitankoharjoitusta. Yllättäen pysyin perässä lähes koko videon ajan, nopeita frappeita lukuunottamatta. Koko videolla ei ollut yhtäkään täysin uutta liikettä, vaikka niiden yhdistelmät olivat tottakai erilaisia. Syksyn suuren balettikaipuun jälkeen tästä harjoituksesta oli enemmän iloa kuin pystyy kuvittelemaan. Sarjat olivat juuri oikealla tavalla haastavia ja vaikeita, mielestäni taso oli melko sama kuin balettitunneilla, jotka jäivät edelliseen kaupunkiin. Sarjoissa pysyi hyvin mukana, mutta joutui kunnolla keskittymään. Parannettavaa ja hiottavaa jäi tarpeeksi seuraaville kerroille, mutta jo ensimmäisellä kerralla sai jalkojen lihakset hyvin muussiksi. Tästä innostuneena etsin vielä toisen helpon harjoitusvideon kärkitossutreeniä varten ja sellaisen löysinkin. 


Olen tehnyt vastaavia helppoja kärkitossutreenejä kotona syksyn mitaan, mutta oli ihana löytää ohjattu helppo perustreeni! Videon avulla tehdessä tulee varmasti sama määrä toistoja molemmille jaloille ja säästyy itse ajatustyöltä. Luultavasti otan nämä treenit ainakin loppuvuodeksi ihan viikottaiseen käyttöön, koska sen verran paljon näiden tekeminen kohotti omaa jo hieman hiipumassa ollutta balettimotivaatiota. Näiden myötä tajusin, että kämppikseni tuolin selkänoja on muuten täydellisen korkuinen tangoksi. :D

Onko teillä omia baletin treenivideoita, joita olette tehneet kotona?

-Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti