maanantai 11. marraskuuta 2019

Turhautumista balettiin

Syksy on kulunut opiskelujen, tanssillisen voimistelun, töiden (palkallisen ja vapaaehtoisen) ja baletin parissa. Edullisen balettitunnin löytäminen uudesta kaupungista osoittautui kuitenkin hankalaksi ja lopputulos turhauttaa. Ehkä totuin aiemman opettajani tunneilla liian hyvään.


Ilmoittauduin kansanopiston jatkobalettiin, lähinnä hinnan ja sijainnin vuoksi. Olen skipannut nyt tunteja useammankin kerran, koska koen usein tunneilla  turhautumista. Taso tunnilla on mielestä lähempänä alkeita kuin jatkoa, mikä jo itsessään vähän turhauttaa. Lisäksi tunnilla tehdään lihaskuntoa, mikä ei tietenkään ole pahitteeksi. Sitä voin kuitenkin tehdä myös yksin kotona ja tanssillisen voimistelun treeneissä. Arvostan perinteisempää balettituntia, eikä pakara-vatsalihastreeni lattialla oikein istu siihen. Jollekin tällainen 15-20 minuutin lihaskuntopaketti tunnin alussa varmasti toimii ja on hyvä, mutta itse kaipaan tanko-keskilattia-diagonaali-révérence-yhdistelmää.


Opettaja vaikuttaa ihan mukavalta, vaikkakin joskus hieman poissaolevalta. Hän ei anna henkilökohtaisia korjauksia, eikä kierrä käsin korjaamassa, kuten edellinen opettajani. Kaipaan juuri sitä kosketuksella annettavaa palautetta. Toisaalta ryhmä on melko iso, joten tällaiselle ei olisi aikaa. Tunnit ovat aivan tavallisessa liikuntasalissa, ja osallistujat tavallisissa liikuntavaatteissa, mikä syö mielestäni vähän sellaista baletin tunnelmaa. Peilejäkään ei ole, joten itsensä korjaaminen näköhavainnon kautta on mahdotonta. Mulle tulee sellainen tunne, etten kehity näillä tunneilla tai opi uutta.

Tunneille piti ilmoittautua koko lukuvuodeksi, joten tunnit jatkuvat vielä keväänkin. Opettaja tosin vaihtuu vuodenvaihteessa, joten mielenkiinnolla odotan, tuleeko tunnille perinteisempi kaava. Olen vähän katsellut jo kalliimpia tanssikoulujen vaihtoehtoja, koska kaipaan niin paljon sitä kurinalaista, perinteistä ja haastavaa balettia. Katsotaan, mihin vaihtoehtoon lopulta päädyn. Ikävä "sitä oikeaa" balettia kohtaan on aivan järkyttävä.

-Helinä

2 kommenttia:

 1. Anonyymi24.11.19

  Ikävä kuulla, että po. tunnit eivät suju täysin optimaalisesti. Toivottavasti open vaihdos tuo touhuun uutta virtaa. Kun käyttää kallista aikaansa säännöllisesti johonkin, saisi se olla hyödyllistä!
  Joka tapauksessa mukavaa joulun odotusta!
  Timppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kun siirtymisiinkin kuluu oma aikansa niin ei ihan helposti huvita lähteä, jos tuntuu ettei tekemisestä ole itselle hyötyä tai iloa. Kiitos samoin, mukavaa joulun odotusta!

   Poista