perjantai 10. tammikuuta 2020

Kisakauden käynnistelyjä ja balettitunnille

Vuosi on lähtenyt vähitellen käyntiin ja sen myötä vihdoin myös harrastukset. Tällä kertaa joulutauko tuntui ihan erityisen pitkältä ja malttamattomana odottelin tuntien alkamista. Jossain vaiheessa olin valmis lähtemään jo vaikka ihan kuntosalille, kunhan vain pääsisi liikkumaan. Onneksi tänäkin vuonna ne tunnit alkoivat, kunhan vain jaksoi vähän odottaa.

Tanssillisen voimistelun treenit alkoivat jo tällä viikolla ja hyvä niin, koska kisatkin alkavat hyvää vauhtia lähestyä. Kisaohjelma on kohta valmis ja jokaisella läpikäynnillä jo valmiina oleva pätkä alkaa näyttämään paremmalta! Tämä hetki on mielestäni aina kauden palkitsevin, kun voi nähdä ohjelman yhtenäistyvän ja valmistuvan niin omassa päässä kuin myös koko joukkueen kesken. Tanssillisessa voimistelussa kaudet ovat vuoden mittaisia eli samalla ohjelmalla kisataan sekä syksyn, että kevään kisat. Meidän joukkueelle kevään kisat on vasta ensimmäiset, vaikka ohjelmaa on valmisteltu jo alkusyksystä lähtien. On ilo päästä pian esittämään tämän kauden aikaansaannosta.


Balettitunneille ajattelin mennä kokeilemaan, miltä uusi opettaja vaikuttaisi, ja osuisiko hänen opetustyylinsä yhteen sen kanssa, mitä itse balettitunnilta kaipaisin. Balettituntia odotellessa kävin tällä viikolla barre-tunnilla eli vähän kuin kuntobaletissa. Tunnilla tehtiin balettityylisiä liikkeitä suositun musiikin tahtiin, ryhmäliikuntamuotoisesti. Balettitekniikkaa ei tällaisilla tunneilla opeteta tai siihen juurikaan puututa, joten tekniikan muistelu on itsensä varassa. Pikkuhypyissä oli esimerkiksi aivan yhdentekevää, onko 5. asento aukikierrossa vaiko jalat täysin ristissä ilman aukikiertoa. Itse pyrin tekemään oikean balettitekniikan mukaisesti ja olin tunnin jälkeen aivan rätti. Ohjaaja oli tällä tunnilla todella mukava, eikä todellakaan päästänyt liian helpolla.  Ohjaajasta ei ulospäin näkynyt ollenkaan, että hän olisi edes hengästynyt, vaikka teki kaikki tunnin sarjat itsekin. Aika uskomatonta!

-Helinä

3 kommenttia:

  1. Oletko itse kuvassa? Näytät nimittäin aivan minulta. Olen kai joskus kertonutkin, että olen itsekin harrastanut tanssillista voimistelua (joka nyt katkolla, kuten elämä muutenkin), ja kokeillut myös monia muita tanssilajeja tämän 40v. elämäni aikana. Meitä siis ilmeisesti yhdistää tanssin lisäksi ulkonäkökin, hauskaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olen kyllä itse kuvassa. Ihanko totta? Hauska yhteensattuma :D

      Poista