sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Tanssin online-tunnit

Heipsan!

Nyt kun kaikki on vähän tauolla tai ainakin kaikki tapahtuu kotona, olen klikkaillut itseni online-tanssituntien maailmaan. Kun paikasta toiseen siirtymiseen ei mene nyt aikaa, olen oikeastaan ehtinyt kokeilla enemmän tanssijuttuja kuin tavallisesti arjessa ehtisin. Kuluneen 5 viikon aikana olen opetellut twerkin alkeita, itämaista tanssia, balettia ja nykytanssia. Lisäksi olen alkanut joogaamaan aktiivisesti pari kertaa viikossa, millä onkin ollut yllättävän hyvä vaikutus kankeiden takareisien venyvyyteen! Vieläkun löytäisin jostain voimistelutreenit etänä niin kaikki olisi edustettuna. Tosin voimistelun suhteen joukkueella on (ainakin itselleni) niin suuri vaikutus treenien parhauden kanssa, etteivät ne varmaan tuntuisi samalta yksin olohuoneen lattialla suoritettuna.

Kuva: @jarnolindholm

Twerkin opettelu oli muuten yllättävän haastavaa baletti-/voimistelutaustalla. Yhden ystäväni sanoin "baletin rusinapakaroiden muuttaminen heiluviksi persikoiksi" on vaikeaa. :D Itseni yllätti, kuinka paljon erilaisia tekniikoita tässä lajissa on! On hauskaa, miten pienikin perehtyminen lajiin kuin lajiin nostattaa kauhean nälän oppia lisää ja lisää juuri siitä kyseisestä lajista. Aikahan tässä loppuu kesken, jos vielä tutustun uusiin tanssilajeihin elämäni aikana.

Ajattelin listata tähän alle tanssikouluja, jotka tarjoavat etätunteja ja -kursseja. Kommentteihin saa myös jättää muita tanssikouluja, joita en itse ole hoksannut :).

- kuukauden mittaisia tanssipaketteja, vaihtelevat tanssilajit

- tanssikursseja (baletti, dancehall, street), jooga, lihaskunto, zumba, pilates

- mm. lattareita, twerkkiä, commercial + paljon muuta

- balettia ainakin, ehkä myös muita lajeja (liittyminen sähköpostitse)

- tribal fusion, twerk, jooga

Jos rahasta on tällä hetkellä tiukkaa, myös Youtubesta löytyy paljon tanssitunteja, pääosin englanniksi, mutta onneksi mahdollinen kielimuuri ei tanssiessa ole niin suuri ongelma! Esimerkiksi hakusanoilla "contemporary/belly dance/jazz/latin dance beginner/easy choreography/lesson" löytyy paljon tanssitunteja!

Mukavia kotitanssihetkiä kaikille! :)

-Helinä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti